En katt på Södertälje Katthem bloggar

tisdag 28 februari 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Ja, så var jag alltså tillbaka på katthemmet för andra gången.  Jag hade inte varit där många timmar innan nån kom och sa men lilla vän så du springer och skvätter i lådan. Undrar om inte du har urinvägsinfektion.

 Det första jag tänkte var vart ska de flytta mig nu? Här får jag väl inte vara kvar heller nu.

Jag var ju van att få flytta så fort jag gjorde nåt tokigt. Men här sa de att det inte alls var tokigt och att jag inte kunde hjälpa att jag behövde kissa så ofta. Vi ska ta hand om det här ska du se, sa de. Efter en stund kom de med en spruta med nåt äckligt i som de sprutade in i munnen på mig.

Först undrade jag om det var straffet, men de berättade för mig att de inte straffar katter på katthemmet. Det här var medicin som jag skulle få flera dagar som skulle göra att jag kunde kissa ordentligt och må alldeles bra igen.

Det kändes bra att veta. Efter en tid kissade jag precis som vanligt igen och mådde toppenbra. Och en sak ska ni veta: på katthemmet har jag ALDRIG kissat utanför lådan. Inte ens när jag skvätte i början på infektionen.

24 kommentarer:

 1. Då fick du samma sjukdom som Piff hade. Hon fick tabletter som matte blandade med sås. Det var smaskens, tyckte Piff. På några dagar var hon helt bra. Men det var nog tur att du slapp bo kvar hos de där människorna, de verkade inte vara av den rätta sorten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, det händer lite då och då att vi katter får sån där sjukdom. Jag tror också det var bra att jag inte bor kvar hos mina tidigare människor.

   Radera
 2. Inte lätt att hålla sig, när du hade kisseriproblem.
  Dom där dumma som lämnade tillbaka dig borde ha tagit dig till vettisen *morr*
  Tur att de är så snälla på katthemmet :)

  =^.^=

  Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjulia Huller om Buller, visst borde mina människor tagit mig till vettisen. Men de ville nog inte kosta på mig nåt.

   Radera
 3. Åhh va härligt att de hjälpte dig finis! Det gör mig såå glad! Jag förstår att du förväntade dig att du skulle få flytta igen, tro mig finis.. Jag känner igen det. Jag 'testade' mamma massa och trodde hon skulle göra som alla andra gjort, slänga ut mig men hon gjorde det inte alls.. Vilket förvirrade mig liite. Men jag är glad att hon inte gjorde det också.. Hoppas att din förevigt matte/husse kommer snart :) Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rebellen, en RIKTIG matte/husse gör sig inte av med sin katt. De hjälper den istället.

   Radera
 4. Tur att det finns vettiga människor på katthemmet som tog hand om dig. *buffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sippo ja där hade jag tur i oturen. Tänk om de inte tagit emot mig *ryser*. Fast här på katthemmet tar de alltid emot "sina egna" katter först om de måste komma tillbaka. Det är en av fördelarna med att köpa katt från ett katthem.

   Radera
 5. Egentligen är det ju bra, att dumma 2-beningar inte förstår oss, för då slipper vi ju bo tillsammans med dem och må dåligt.
  De straffar liksom ut sig själva genom sin dumhet.
  Kvar till oss finns då de braiga och de, som vill lära sig förstå oss.
  Egentligen krävs ju bara sunt förnuft och empati.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ni har så rätt, men jag kan inte förstå varför de ska skaffa katt överhuvud taget? Och hos en del är både empati och sunt förnuft en bristvara.

   Radera
 6. Vilken fin bild¨på dig! Så skönt att de på katthemmet förstod att du hade urinvägsinfektion. Skönt att du mår bra nu. Nu får vi hoppas att dina riktiga människor kommer snart.nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, Tack, vad kul att ni tycker det. Det tog inte lång stund alls för de att förstå vad som var tokigt.

   Radera
 7. Tur att det finns tvåbeningar som förstår sig på oss, OM det skulle uppstå problem.
  Hoppas dina tvåbeningar kommer snart

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. M, C, T, S, visst är det tur att inte alla är lika knäppa som andra.

   Radera
 8. Tänk att lämna tillbaka en katt för något som lite antibiotikatt lätt botade. *skakar på morrisarna* Men det var nog lika bra att du fick komma tillbaka till katthemmet, för vad hade hänt om du hade blivit riktigt sjuk? Och att det dessutom hade kostat en massa pengar. Vågar inte ens tänka på hur det hade gått.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, blogghjälpen och jag brukar också tala om att det nog var bäst som skedde. Kan man inte ens kosta på sin kisse ett vettisbesök, då ska man inte ha katt.

   Radera
 9. Vilken tur att du fick komma tillbaka til katthemmet och få Antibiokatt så att du fick ordning på kisseriet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kjelle Bus, det var verkligen tur. Det är inget roligt alls att ha urinvägsinfektion.

   Radera
 10. Det är skönt det att på Södertälje katthem blir ingen katt sviken. Klart du inte kunde rå för att du blivit sjuk och behövde kissa ofta.
  Usch så många människor du tyvärr blivit sviken av på vägen men hoppas du håller modet uppe för du har ju blogghjälpen och alla de andra underbara människorna som jobbar på katthemmet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kattfamiljen, nä det var ju inte mitt fel att jag måste kissa hela tiden. Idag är jag en glad katt igen. Jag älskar när nån kommer och pratar med mig. Hoppas jag snart får en egen människa att prata med.

   Radera
 11. Stackare, vi har ju hört flera av våra kompisar berätta om hur jobbigt det är med lådan när man har urinvägsinfektion. Tur att det finns medicin som hjälper! Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Findus, Isak och Rasmus, det är jättejobbigt. Man kan nästan inte göra annat än springa på lådan. Så småningom blir det ju irriterat och svider när man ska kissa också.

   Radera
 12. Din berättelse är det ultikatta beviset på att när man befinner sig i en vänlig och kärleksfull miljö så funkar allt också som det ska. Och vem som helst kan bli sjuk, konstigt att dina dåvarande människor inte ens tänkte den tanken. Tänker somliga över huvud taget?
  Skönt att du är frisk nu! Nästa gång blir det tredje gången gillt med dina människor ska du se :-)
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Frasse, jag tror inte mina människor brydde sig. De ville bara ha en prydnadskatt tror jag, inte en som fick urinvägsinfektion.

   Radera