En katt på Södertälje Katthem bloggar

fredag 17 februari 2012

Katten Blitz på Södertälje Katthem berättar

 Hej, det är Blitz och Blade på Södertälje Katthem.

Idag får ni se en bild på Blade överst och en på mig underst. Den togs igår när vi just fått veta att vi fått en intresseanmälan. Som ni ser var vi lite chockade. Blade såg inte ens godisbiten som låg framför honom.

Både Blade och jag har haft all anledning att fundera en hel del i natt må ni tro. Inte nog med att våra människor tyckte jättemycket om oss. De bor inte här men de sa att de har rötter här. Både Blade och jag tittade som bara den men vi såg inga rötter på dem - som tur var måste jag jama! Det var anledningen till att de ville ha en katt just från Södertälje. När de fick klart för sig att vi inte särades på sa de att de ville ha oss båda! Det var första gjädjechocken.

Men det skulle komma mer. De sa att de skulle resa hem redan idag och att de ville ha oss med! I vanliga fall gör vi alltid hembesök, men i det här fallet gick inte det. Det har hänt flera gånger förut att de som vill ha katter från oss bor så långt bort att det inte går att göra hembesök (så var det för t ex Tindra och Jenny och Majsan i Otterbäcken).

Då brukar vår säljgrupp intervjua köparen noga och be att få se foton på hur katten ska bo o s v. Vi tjuvlyssnade och hörde att vi ska bo på landet i nåt som heter Hälsingland. Vi fick se kort på huset där vi ska bo också. Det såg jättemysigt ut. Framåt sommaren ska vi få gå ut om vi vill.

Med all den här informationen kan ni förstå att vi inte sovit mycket i natt. Först måste vi ju jama om får våra kompisar att vi skulle flytta, och det redan idag. Sen måste jag ju snabbutbilda min efterträdare också. Men h*n är jamarsmart så det ska säkert gå bra. Vi kommer ha telekattisk kontakt också om h*n vill fråga om nåt. Sen måste vi planera vad vi skulle packa.

Eftersom vi hade en lång bilresa framför oss kom våra människor redan strax före 9. De skrev lite papper och betalade för oss. Sen kom vår hälsoansvariga och satt oss i en stor bur, där vi fick gott om plats båda två. De tänkte att det kanske är bäst om vi får känna varandras närhet och det tyckte vi var bra.

Sen bars vi ut till brummisen och så startade resan mot vårt HEM! När ni läser det här är vi antagligen redan hemma.

Nu återstår bara en del saker:

Först vill vi tacka alla kompisar som stöttat oss hela tiden. Ni är bara bäst! Utan er hade det varit så mycket tråkigare och jobbigare.

Sen hoppas vi att ni fortsätter stödja vår kompis som blir bloggkatt efter oss. Det är inte så lätt i början men med ert stöd kommer det gå bra. Viss hjälp kan h*n också ha av blogghjälpen.

Vi hoppas kunna berätta lite senare hur vi har det. Nu måste vi bo in oss och lära känna våra människor ordentligt.

Nosbuffar på er ALLIHOP från två kissar som ser fram mot livet på landet!


30 kommentarer:

 1. Åhh finisar! Jag är såå lycklig för er skull! Ojoj, va jag har tänkt på er och hållit mina tassar såå hårt det bara går och skapat posters och jag vet inte allt.. Att ni nu har fått ett helt eget hem känns jamarsunderbart! Kommer sakna dig finis så in i tassen men det är värt det då ni nu får bo ihop utan att tvingas sära på er.. Det är det absolut viktigaste för mig! Önskar er all lycka och hoppas att vi på något sätt träffas igen.. Ta det nu lugnt och njut av ert nya hem! Bättre nyheter kunde jag då rakt inte få! Tack för att du varit min fina kompis! Det kommer jag aldrig någonsin glömma! <3

  Nosbuffar och Mjölkisar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rebellen, vi har verkligen känt att du stött och kämpat för oss. Och - se det hjälpte! Klart vi fortsätter vara kompisar även om vi flyttat?

   Radera
 2. Oj, så spinnande! Matte säger att det e jättefint i det där Hälsingland. Hon vill flytta dit också. Fast inte utan mig o husse.
  Hoppas ni får det jätte jättebra där och tar väl tass om varann och de tvåbenta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pelle, klart inte matte ska flytta nånstans utan dig och husse - fattas bara. Vi ska ta väl tass om både oss och våra människor.

   Radera
 3. Jätteglad. Men tänkte på det kan inte ni samverka med andra katthem som bor närmare och hjälpa varandra att kolla av? Kanske kommer i framtiden.

  Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nea, det är såååå mycket man kan göra bara man har tid och ork. Ibland samarbetar vi med andra katthem, men ibland går vi på magkänslan också.

   Radera
 4. Tänk att ni redan är hemma hos era människor, grabbar! Vi är så glada för er skull. Och det där med att gå ut till sommaren lät spännande! Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Findus, Isak och Rasmus, det ska verkligen bli spännande att få gå ut så småningom. Fast först måste vi bo in oss inomhus förstås.

   Radera
 5. *Jublande svansdans*
  Lycka till i er nya hem. Hoppas att ni kan höra av er nån gång!

  =^^=

  Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjulia Huller om Buller, vi ska försöka höra av oss, kanske via blogghjälpen.

   Radera
 6. Jamarns så fort det gick plötsligt. Ett stort grattis till er som hittat snälla människor som inte ville sära på er. Självklart kommer vi stötta din efterträdare, precis som vi stöttade dig när du var ny. Många svanskramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sippo, det känns verkligen bra att både Blade och jag fick komma till samma hem. Fast blogghjälpen sa att om de inte velat ha oss båda hade de inte släppt nån av oss. Men nu ville de ha oss båda!

   Radera
 7. Men oj så fort det gick! Vi är naturligtvis jätteglada för er skull och hoppas att ni finner er tillrätta fort när ni kommer HEM! Vi hoppas också att vi får veta lite om hur ni har det såsmåningom. Framförallt: Grattis till ert hemma och era människor. Vi kommer att sakna er! Och det är självklart att vi stöttar nästa Bloggkatt. Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, ja här gäller det att hänga med i svängarna! Snällt att ni fortsätter följa min efterträdare.

   Radera
 8. Härligt att höra, grattis killar, ni kommer få det superduper.

  Basco

  SvaraRadera
  Svar
  1. Basco, vi tror också att vi fått ett kanonbra hem. Äntligen var det vår tur!

   Radera
 9. Men jisses vad det gick undan :) Nu blev vi ännu gladare än igår!! Vi vill önska er ett jättestort lycka till i ert egna nya hem!! Och naturligtvis kommer vi att följa och stötta din efterträdare Blitz!
  Ha det bäst nu i ert egna hem, kramar från Beata, Doris, Sunny och matte!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Beata, Doris Sunny och matte, vi har nog inte riktigt hunnit fatta det själva ännu. Men kul är det.

   Radera
 10. Oj! *snopen* Det här gick så fort att vi inte ens hann säga adjö och önska lycka till... så det får vi göra telekattiskt nu efteråt, och så hoppas vi förstås att snart få höra hur ni har det långt där borta i Hälsingska landet. Ta väl tass om er, och ha det så jamarbra! Det låter fint att ni får vara tillsammans, och att ni får ett eget hus med trädgård att vara i. Hoppas bara att er husse och matte är rara också!

  Visst skall vi ta tass om din efterträdare, precis som vi alltid gör med katthemmets bloggarkatter! Det skall gå bra, vi finns ju här och kan hjälpa till om det behövs. Och så har h*n ju blogghjälpen också!

  Tass från Imma, abbemissa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Imma, matte och husse verkar jätterara. De hade med sin dotter också som fortfarande bor kvar i Södertäljetrakten. Snällt att ni stöttar min efterträdare också.

   Radera
 11. Men jisses här går det undan minsann !
  Tänk att ni hamnar ute på landet i Hälsingland , det kommer säkert att bli jamar mysigt att gå ut i trädgården sen när det blir vår och lukta på blommorna och tugga på gräs :)
  Tror säkert att din efterträdare kommer att sköta jobbet som bloggkatt med samma bravur som du Blitz !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kjelle Bus, det är bara hur spännande som helst! Tänk att få gå ut så småningom. Fast först ska vi njuta av att vara hemma inomhus.

   Radera
 12. Jamar som de andra, oj vad fort det gick! Vi är så jamarglada för er skull! Hoppas vi får lite rapporter i framtiden om hur ni trivs i Hälsingland.
  *nosbuffar och massor av lyckönskningar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, tack för både nosbuffar och lyckönskningar. Delad glädje är dubbel glädje tycker vi.

   Radera
 13. Grattis! Välkommen hit. Hälsingland är jättefint kan jag jama.
  NosBuff!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kolfart, jaså är det där du håller hus. Vi kanske ses?

   Radera
 14. MEN jösses så fort det gick, Jamars GRATTIS på er!
  Hoppas ni kommer att trivas där i Hälsingland.
  Då får ni gå ut och in som ni vill då ut i gräset och röra på er.

  Ni får höra av er viua telepati *Fniss*

  Önskar er stor lycka till

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. M, C, T, S, vi ska nog höra av oss när vi hunnit bo in oss i vårt nya hem lite. Det är jättespännande!

   Radera
 15. Åh, vilken underbar överraskning! Förstår att det känns konstigt, det gick ju så fort, men av förhandsuppgifterna att döma låter det som om ni kommer ganska nära katternas drömliv hos era nya människor. Vi ser fram emot rapporter!
  Många grattiskramar och dito klappar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gunilla och Frasse, vi tror vi kommer få det jättebra när vi väl vant oss vid den nya miljön.

   Radera