torsdag 16 februari 2012

Katten Blitz på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Blitz på Södertälje Katthem.

Jag ska berätta två saker idag. Jag börjar med det jag jamade om igår. Det finns nåt dumt som kallas för tremånadersregeln när det gäller katter. Det betyder att nån hittat på att det är djurplågeri att hålla en katt stallad i mer än tre månader. Har det inte fått ett hem inom den perioden ska de avlivas.  Jag tror inte nån av oss som känner katter har fått se nåt som helst vetenskapligt bevis på att det är så, men jag vet vad jag tycker.

Om nån skulle komma och säga till mig: nu har du suttit här på katthemmet mer än tre månader. Visst vill du väl hellre bli avlivad än sitta kvar och vänta på dina människor? Då vet jag vad mitt val skulle vara. Vi väntar på rätt ägare hur länge som helst! Om katten själv får välja.

Och apropå det: TVÅ KATTER VID NAMN BLITZ OCH BLADE PÅ SÖDERTÄLJE KATTHEM HAR IDAG FÅTT EN INTRESSEANMÄLAN!

Jag berättar mer i morgon.

26 kommentarer:

  1. Usch fy jamars va vi hatar den regeln här hemma! Skrivit om den ett par gånger men fick då höra att den inte alls existerar.. Och då blev jag så morrsugen att jag morrade högljutt för jag vet då att den existerar. Jag önskar alla skrotade den regeln men tyvärr verkar tvåbeningar vägra det.. De tycker att den är bra att ha.. Vaddå bra att ha? *fnys* Hoppas vi får uppleva att den dumma regeln skrotas finis. Tvåbeningarna borde skämmas!

    Åhh, har ni fått en riktig intresseanmälan? *tassarna upp högt* Det var då något av det underbaraste jag kunde få höra.. Hoppas verkligen den intresseanmälan leder till ett hem för er båda att växa upp i :D eller åtminstone massa fler intresseanmälningar och så ett hem tillslut till båda två att vara i :D

    Jag håller tassarna så hårt jag bara kan! Ni är värda ett tryggt hem där ni kan växa, njuta och leva tillsammans i livet ut. Även om det betyder att vi inte kommer jama mera sen.. Ni är värdefulla som bara den finis!

    Nosbuffar och Mjölkisar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Rebellen, Visst är den där regeln hemsk? Nu tror jag att alla seriösa katthem inte rättar sig efter den, men det finns ju andra som verkar mer intresserade av pengar än av katter. Roligare är det att berätta om vår intresseanmälan. Det ska vi göra i dagens blogg.

      Radera
  2. Håller fullständigt med dig om att det där verkar ju vara en hur tokig idé som helst den där 3-månaders regeln !!!
    Hipp Hipp KURRA för att det kommit en intresse anmälan p dig och Blade !!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kjelle Bus, det är nog en av de tokigaste regler som finns.

      Radera
  3. Vilken födelsedagspresent gammelmatte fick nu, när hon hörde att du och din bror har fått en intresseanmälan! Hon skiner som en sol!

    Den där tremånadersregeln kan absolut inte ha skrivits av någon som begriper sig på katter och hur katthem jobbar. Vi tror att det är en penganisse i riksdagen (riskdagen *fniss*) som tänkt ut det där för att de tycker att det kostar pengar att ha katthem... honom fräser vi ordentligt åt, och så jobbar vi på att regeln OMEDELBUMS skall tas bort!!!

    Tass från Imma, abbemissa.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Klosterkatterna, oj - nu har jag glömt att gratulera gammelmormor! Det hände så mycket igår så jag var mig inte själv. Jag grattar idag istället!

      Radera
  4. Åh, vad glada vi blev här nu!! Inte för den där dumma tremånadersregeln... fy sjutton...
    Men för att ni har fått en intresseanmälan!! Underbart!!!
    Här håller vi tassar och tummar! Kramar från Beata, Doris, Sunny och matte :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Victoria, Beata, Doris och Sunny, lika trist som det är med den där tremånadersregeln, lika kul är det med vår intresseanmälan!

      Radera
  5. Det är en riktigt märklig och dålig regel den där tremånaders regeln. Men så spinnande att ni har fått en intresseanmälan! Vi är så nyfikna..Nosbuff

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dui och Deco, Kul att ni är nyfikna på vår intresseanmälan!

      Radera
  6. Åh så glada vi blir, matte blir tårögd och huvudvärken gick över bums!!

    En intresseanmälan!!! :D *hoppar runt och dansar*

    Hoppas hoppas hoppas nu att det är er familj som har kommit!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Linnsen, vad bra att mattes huvudvärk försvann! Tänk vad en intresseanmälan kan göra många glada.

      Radera
  7. HURRJAM så roligt att du och Blade fått intresse anmälan, vi blir helt tårögda här, både vi och matte, *Svansdans*
    Hoppas det blir era familjer .

    Den där tremånaders regeln kan du glömma med gått samvete.
    Det är inget att rätta sig efter.
    Den tycker vi att dom kan avskriva överhuvud taget, så deså.

    Tass tass
    ska bli jamars intressant att höra fortsättningen på, om ni får komma hem till ngn tvåbening/ar

    SvaraRadera
    Svar
    1. M, C, T, S, jag ska berätta om vår intresseanmälan idag!

      Radera
  8. Men vad är det du jamar om för 3 månaders regel? Det var det dummaste jag hört i hela mitt liv! Skulle det ha varit djurplågeri för mig att bo kvar hos er efter 3 månader för att sen hitta min bästaste matte och få ett eget hem? Enligt den regeln hade jag varit död och missat att få ett toppenhem hos matte och mina kattkompisar. Den som kom på den regeln måste ha mycket ludd i huvudet! Jag blir så arg att jag bara skakar! *stampar med tassarna*

    Men oj vilka glada nyheter du kom med angående intresseanmälan! *klappar tassarna* Hoppas ni får ett lika bra hem som jag!
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, det är helt fantastiskt vad viss okunnig tvåbeningar kan koka ihop. Det värsta är att de har makt också. Vi är nog många som varit döda idag om den regeln hade följts.

      Radera
  9. 3 månaders regeln är absurd :-( Om det är någon katt som skulle må väldigt dåligt av att sitta på katthemmet finns det ju jourhem. Men de flesta av er ju glada att få mat och en varm trygg plats att vara på i väntan på er alldeles egna familj :-)

    STORT grattis killar :-D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kattfamiljen, man undrar om de som stiftat den där regeln sett en katt överhuvud taget.

      Radera
  10. Har väl aldrig hört något ens hälften så korkat? Jag tror banne mig att människor har fler fel i skallen än jag trodde. Åtminstone vissa. Hoppas verkligen att den regeln inte används!
    Men oj, så nyfiken jag blir på er intresseanmälan! *biter på klorna av spänning*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gustav, ja vissa människor har nog fler fel än det skulle få plats i en kattskalle. Som tur är finns det kloka människor också.

      Radera
  11. Ååå så spinnande! Intresseanmälan...
    Det andra är ju bara jättedumt.

    SvaraRadera
  12. Ytterligare en dum människa som inte fattar nånting, som kommit på den regeln. Man blir så fräsförbaskad! *vässar klorna*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sippo, man skulle önska att en sån där människa kom inom klösavstånd!

      Radera
  13. Det var den dummaste regel jag någonsin hört om! Tur det inte är så att alla måste följa den för det hade varit katt-astrof ju. :(

    Men vad glad jag blev, en intresseanmälan? För er båda. Så roligt!

    Nosgos

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nea, jag ska snart berätta mer om vår intresseanmälan.

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag får ni en bild på både Ubbe och mig. Jag ligger på min röda filt som jag fått av blogghjälpen...