söndag 29 januari 2012

Katten Blitz på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Blitz på Södertälje Katthem.

Jag tänkte att ni kanske ville se hur jag jobbar när jag hjälper mina skygga kompisar i buren? På bilden kan ni se hur jag talar med min kompis Baghera som är lite rädd.

Jag brukar först ställa mig nära honom och jama mjukt. Jag kan t ex säga "hur mår du idag, Baghera?". Då kan han rycka till lite och vända sig mot mig. När han ser vem det är brukar han svara "jaså, är det bara du Blitz" och så blir han lugn igen. Sen kanske vi talar lite om vädret en stund. Efter det brukar jag lägga mig bredvid honom så han märker att allt är lugnt.

Efter ett tag kanske jag reser mig för jag kanske ska äta eller gå på toa och då kan det hända att min bror, Blade, kommer och lägger sig bredvid Baghera istället. Så jobbar vi för att våra kompisar ska sluta vara rädda. Vi tror att om de bara får lugn och ro och att de ser att vi inte är rädda för tvåbeningarna som kommer in i buren, så kommer de förstå att de inte behöver vara rädda.

18 kommentarer:

  1. Så smart du och Blade har fördelat jobbet mellan er. Det är fint att vara kompisstödjare! Kurr och burr.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Findus, Isak och Rasmus, vi tycker det fungerar väldigt bra när vi hjälps åt. Kompisstödjare är toppen!

      Radera
  2. Åhh va fint. Det är så man ska göra känner jag och ni måste vara stolta över er själva som vågar och göra så. Här hemma är det mamma som gör så gentemot oss, vi är fyra skyggisar som är på väg att bli tryggisar.. Syster Bus har längst väg att gå tror jag tyvärr och jag ska nog testa att våga göra som er och se om hon och jag kan bli bra kompisar också :)

    Nosgos

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vilken fantastisk insats er mamma gör. Såna borde det finnas många fler av. Tassen upp för henne och alla andra som hjälpe skyggisar.

      Radera
  3. Oj, vi blir alldeles tårögda över hur snälla ni är mot era skygga kompisar. Detta är ytterligare ett bevis på hur snälla vi katter är. Ni får en rejäl svanshonnör från Tindra och mig! *svanshonnör*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sippo, åhh, "svanshonnör", vad fint. Vi katter är snälla djur, det vet alla som tar hand om oss.

      Radera
  4. Verkar vara ett jättbra sätt! Tänk att få så omtänksamma kompisar som ni.Nosbuff

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dui och Deco, jag tror våra skyggiskompisar är glada att vi finns där och tar tass om dem.

      Radera
  5. Verkar vara ett jamar braigt sätt ni jobbar på du och Blade !
    Vilken tur skygisarna har som har er som lärare :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kjelle Bus, våra skyggiskompisar känner sig tryggare när vi är i närheten, men ibland blir de fortfarande lite rädda när det kommer in nån tvåbening i buren.

      Radera
  6. Oj vad bra ni samarbetar du och din bror! Jag är säker på att era skyggiskompisar kommer göra stora framsteg när ni tar tass om dem! Här hemma brukar jag göra något liknande när min kompis Wilma blir jamarirriterad över småkillarna när de blir för vilda och hon bara morrar och fräser och går undan, då går jag och lägger mig bredvid henne och tröstar och tvättar henne på huvudet tills hon somnat. Sen när hon har kattlurat en stund brukar Bosse få buffa lite på henne igen utan morr och fräs.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, Visst brukar det fungera bra att lägga sig bredvid nån som är lite otrygg. Tänk att vi jobbar på nästan samma sätt.

      Radera
  7. Baghera är en lyckligt lottad katt, som har förmånen att få dela boende med dig och Blade! Vi tycker att ni är riktiga hjältar!!
    Varsamma nosbuffar till er allihopa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sambo och Roxy, vi har en kompis till som heter Baloo, men hon är än så långe lite skyggare än Baghera. Men vi stöttar båda två.

      Radera
  8. Så omtänksamma och fina ni är mot era skyggiskompisar! Ni har ju verkligen fattat hur man bäst hjälper en kompis. Verkligt kvalificerade pyskologer, måste vi jama!
    Tasskramar
    M & V

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mozart & Vincent, ja vi är till och med kattifierade pyskologer. Det är därför det går så bra för våra skyggiskompisar.

      Radera
  9. Du har verkligen bra tass med skyggisar, Blitz. Och Blade också, förstås! Det märks att ni själva har varit i samma situation och vet att man måste ha tålamod och inte får tassa för fort fram när man ska skapa tillit och förtroende.
    Så glada blogghjälpen och de andra på katthemmet kan vara att de har er som tassistenter!
    Tassklappar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Frasse, det kanske underlättar när man själv varit skyggis, som du jamar. Då vet man precis hur det känns.

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu har jag klarat av årsmötet. Det vara mycket jobb med det, men nu vet jag ju hur man gör. Bloggh...