söndag 8 januari 2012

Katten Blitz på Södertälje Katthem berättar

Hej, jag heter Blitz och bor på Södertälje Katthem.

En av mina kompisar, Dina har nyss flyttat till ett eget hem.Hon sa att varje gång en bloggkatt på Södertälje Katthem får ett eget hem så är en av uppgifterna att utse en efterträdare. Dina tyckte att jag skulle få bli hennes efterträdare. Jag frågade förstås vad det innebar. Hon berättade att man ska berätta sin historia, vad som hänt en i livet, vad man tänker på och vad man önskar sig och att man måste hjälpe blogghjälpen med ALLT.

Min första reaktion var att det nog var jättesvårt, allt det där. Men när Dina sa att hon hade tänkt likadant när hon började blogga och att det snart går av bara farten, så började jag fundera lite. Dina sa att blogghjälpen och jag skulle hjälpas åt också, så kanske skulle jag kunna klara av att berätta lite.

Fast Dina sa åt mig att det var två saker jag måste göra innan jag började blogga. Det ena var att tacka Dui och Deco för julklappen som blogghjälpen nu har inhandlat för pengarna vi fick.

Det fick jag och mina burkompisar smaka idag. Vi gav betyget 15 tassar av 10 möjliga.



Sen ska vi tacka Karlavagnen och Nisse för deras godis som vi också fick i posten. Det var inte mindre än 3 STORA förpackningar med godis som de köpt ända borta i det tyska landet. Dina har berättat att det är ett jamarbra land för där brukar en av våra bloggkompisar, Gustav, få leverkorv ifrån. Fast jag undrar om inte det här godiset är ÄNNU godare? Tack snälla Nisse och Karlavagnen.



Sen kommer det läskigaste av allt! Blogghjälpen sa till mig att jag måste visa ett kort på mig själv också!

Oj vad nervös jag blev då! Men så här ser jag ut. Blogghjälpen har sagt att jag ska presentera mig närmare i morgon, så då blir det så.

Sen ville Dina att jag berättar att vi haft kontakt med hennes husse idag. Han har berättat att Dina ofta ligger under soffan än så länge, men igår var hon framme så husse fick gosa med henne. Hennes husse säger att man måste ge henne tid. Hon har verkligen haft tur, hon.

28 kommentarer:

  1. Hej Blitz! *vinkar glatt med tassen*
    Jamarns vilken snygging du är! *nosrodnad*
    Du behöver inte alls vara nervös, det kommer gå jamarbra! Vi är många som kommer stötta dig. Oj vad mycket godis ni har fått! *slick om nosen* Synd bara att blogghjälpen alltid är så snål när det gäller gottis.
    Vad kul att få höra nyheter om Dina, hon har verkligen fått en bra husse som förstår att hon behöver tid på sig.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  2. Hej Blitz! Vad stilig du är! Det ska nog gå bra med bloggandet ska du se.Ska bli spinnande att lära känna dig. Bra att pengarna räckte till lite godis till er, det tyckte vi att ni behövde. Trevligt med nyheter om Dina, det verkar ju gå riktigt bra för det är ju inte så längs sedan hon kom hem, att husse redan fått gosa lite ser vi som ett gott tecken och att husse förstår att Dina behöver tid.Nosbuffar

    SvaraRadera
  3. Hej, Blitz! *sju klosterkatter vinkar* Vilket jamarbra namn du har, man kan inte gissa om du är pojke eller flicka *fniss*. Och du skall inte vara rädd för detta att bli bloggarkatt, för det är vi många som varit och det slutar alltid jamarbra för varenda en! Jenny och jag var bloggkatter på Södertälje katthem för länge sedan och det var så vi träffade våra mattar och fick komma hit till klostret, där vi trivs så bra... så du skall se att det blir bra för dig också!

    Så snälla katter som sänt er en massa godis! Ni måste ju också få fira jul, fast ni bor i burar och inte i egna hem. Det är bra att våra vänner runt om i landet tänker på det!

    Tass från Majsan, f.d. bloggkatt på Södertälje katthem, numera noviskatt i klostret i Otterbäcken. Alla mina kompisar här i klostret hälsar!

    SvaraRadera
  4. Åhh.. Hej Blitz! *fyra kissar vinkar glatt* Du är riktigt söt! Jag jamar med Klosterkatterna, du ska då rakt inte vara rädd för att vara bloggkatt. Det kommer gå så jamars bra ska du se och vi kommer stötta dig, du har kompisar över hela Sverige på en gång.. Bara så du inte tror du är ensam. För det är du rakt inte. Va himla gosigt snällt av Dina och hjälpa dig att komma igång, det är vår Dina kompis det :) *saknar henne*.

    Åhh va snällt av dem att skicka paket till er, det är ni absolut värda.. Önskar ni kunde få sånt varje dag.. Det skulle jag absolut gillat! ;)

    Nosgos och Tassklapp

    SvaraRadera
  5. Välkommen till bloggvärlden Blitz!
    Du kommer att klara bloggandet galant, och vi kommer att följa dig tills det är dags även för dig att få flytta till ett eget hem!
    Varma hälsningar från Beata, Doris, Sunny och matte!

    SvaraRadera
  6. Så roligt att få träffa dig, Blitz. Alldeles säkert kommer du att sköta bloggandet med bravur. Titta bara en sådan fin början - du har redan hunnit med att tacka de snälla kissarna och deras människor som har skickat godis/pengar, och hunnit berätta lite om Dina. Hon verkar ha fått en jättegullig husse som förstår sig på katter. Kurr och burr.

    SvaraRadera
  7. Å vad fin Blitz är! Vad bra att godiset kom fram när vi nu äntligen fick tummen ur :-)!!!!

    SvaraRadera
  8. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  9. Mjau Blitz, så fin du är.
    Det kommer säkert att gå bra för dig oxå att Blogga. Du har ju redan börjat så jamars bra, *tassarna upp*
    Lycka till i fortsättningen med bloggen du har börjat med.

    Tass Tass

    SvaraRadera
  10. Hej Blitz :-) du är jättevacker måste jag få säga. Kul det skall bli att lära känna dig.

    Va skönt att Dina fick en så himla bra husse. Hon har äntligen hittat HEM :-D

    SvaraRadera
  11. *vink* *vink*
    Hejsan Blitz !
    Välkommen som efterträdare till Dina , du ska se att du kommer in i jobbet som bloggkatt och hjälpare till blogghjälpen snabbt !
    Kul att höra att det går bra för Dina hos sin husse även om hon mest ligger under soffan :)
    Skönt att höra att Dina´s husse förstår att hon behöver lite tid på sig !!

    SvaraRadera
  12. Hej Blitz! Tänka sig - en liten frassekisse!!! Oh, så snygg du är!! Och vilket coolt namn! Du kommer att klara dig jättebra som bloggkatt - dina "kattiga" uppgifter ser vi ju redan att du klarar och blogghjälpen kan du säkert sköta jättebra! Hon verkar vara rätt lättskött tycker vi. Möjligen lite snål med gottisar, men... såna är alla människor tror vi. Härligt att det går fint för Dina. Att hon ligger under soffan så här i början är ju inte så konstigt. Hennes nya husse är en lyckligt lottad husse som blivit utvald så där! Sov så gott nu, bloggkisse, så ses vi i morgon! // Nosgos å söndagsgottisar, Maurice & Kajsa

    SvaraRadera
  13. Hej Blitz *vink, vink*
    Så fin du är *röd om nosen*
    Du kommer att klara bloggen galant ska du se, vi ser fram emot att du berättar din historia :)
    Hälsa lilla Dina och ALLA dina kompisar.
    Vi ser att blogghjälpen köpte det godaste och bästaste stickisar som finns.
    Vi älskar den också!!!

    =^.^=

    Nosbuff

    SvaraRadera
  14. Tjena Blitz! Inte blir det några problem med bloggandet. Ett tips bara, jag kloar min sekreterare lite ibland för att få fart på henne, men annars sköter hon sig.
    Du kommer att klara det galant!

    SvaraRadera
  15. Alice, även om det var Dina som bloggade förut, så vet ju alla vi andra katter redan att blogghjälpen är känd för sin snålhet när det gäller godis. Men jag ska jobba med det!

    SvaraRadera
  16. Dui och Deco, godis är ALLTID välkommet här på katthemmet. Vi tycker vi är värda lite godis och det tycker blogghjälpen också.

    SvaraRadera
  17. Majsan och Jenny, jag har nog hört jamas om er må ni tro. Dina har berättat att Madeleine har berättat som har sin information från flera tidigare bloggkatter att ni hade sån jättetur. Hoppas jag också har det snart.

    SvaraRadera
  18. Rebellen - jamar du verkligen att jag har kompisar i hela Sverige! Oj, oj oj!

    SvaraRadera
  19. Beata, Doris, Sunny och matte, tack för stödet. Det behöver jag verkligen!

    SvaraRadera
  20. Findus, Isak och Rasmus, jag ska verkligen göra mitt bästa för att det ska gå bra. Hoppas alla förstår om jag är osäker i början.

    SvaraRadera
  21. Karlavagnen, det passar ju jamarbra att godiset kom just nu, så jag fick anledning att tacka för det!

    SvaraRadera
  22. M, C; T, S, tack för uppmuntran. Jag hoppas också det ska gå bra, fast det verkar lite svårt i början.

    SvaraRadera
  23. Kattfamiljen, jag Dina har verkligen hittat hem! Jag är jamarglad för hennes skulle. Tänk om jag har lika stor tur en dag!

    SvaraRadera
  24. Kjelle Bus, jag hoppas också att det ska gå bra. Dina har sagt att jag får fråga henne om det kniper. Vi har ju telekattisk kontakt, som du förstår.

    SvaraRadera
  25. Maurice & Kajsa, jag tycker också att blogghjälpen är lättskött för det mest. Det är egentligen bara det där med godiset som är ett problem. Och det är ju inte så bara.

    SvaraRadera
  26. Hjulia Huller om Buller, det var Dina och jag som jamade till blogghjälpen vilket godis hon skulle köpa. Nu hade det äntligen kommit in i affären, efter att ha varit slutsålt förra gången hon var där. Det var alltså riktig kris ett tag!

    SvaraRadera
  27. Pelle, kloar du för att få fart på henne? Hmm. Det ska jag nog prova.

    SvaraRadera
  28. Blitz, det tror jag absolut du har :-) den dagen kommer.

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...