fredag 2 december 2011

Katten Dina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Dina på Södertälje Katthem.

Nu har jag läst i tidningen om att man föreslås använda skällisar i vården även i Sverige. I många andra länder används både skällisar och katter inom vården. Framför allt äldre personer verkar uppskatta detta mycket och lever ofta upp om det finns ett levande djur på avdelningen.

Av nån obegriplig anledning står det inte ett ord om att använda katter i den här artikeln jag läste som var från årets Medicinska Riksstämma. Är det inte typiskt? Vi katter gör minsann minst lika mycket nytta som en skällis. Dessutom kan vi lätt vänja oss vid att vara innekatter, vilket ju inte skällisar kan. De måste ut och rastas. Vi kan alltså vara beredda på att tjänstgöra när som helst.

Nä, här får vi ta och kavla upp pälsarna och jama i på skarpen åt de som bestämmer inom vården, eller hur?

19 kommentarer:

  1. Den som skrivit den där dumma artikeln vet ingenting, om han glömt bort oss katter. *surar*

    SvaraRadera
  2. Det finns redan katter som jobbar som Chefsöverläkarkatter. Bl a på sjukhemmet tvärs över vår gata. Det har funnits katter där i flera år och de väldans uppsKATTade! Det finns vårdhundar på en del ställen också, men jag tror att de bor hemma hos någon i personalen, medan Chefsöverläkarkatten bor på sjukhemmet och som allt som oftast hittas i någon säng hos en glad patient. :)

    SvaraRadera
  3. Jag brukar ju följa med min matte till hennes jobb ibland och åka med runt till hennes kunder i hemtjänsten. Det är väldigt uppsKATTat och dom brukar fråga efter mig när jag inte är med säger matte :)

    SvaraRadera
  4. Här i Gullspångs kommun har de flera katter anställda som vårdare på äldreboendena! De har fina stegar upp på taket från innergårdarna, har matte sett - det är väl fint tänkt av dem som byggt hemmen att katterna kan vilja se sig omkring ibland också? Fast mest är de inne och umgås med de gamla...

    Tass från Imma, abbemissa.

    SvaraRadera
  5. Klart att vi katter oxå ska vara med i vården, och se till att dom mår bra. Det är vi jamars bra på.
    Vi stressar ju inte som dom däringa tvåbeningarna gör,
    utan vi tar dagen som den kommer

    Tass tass

    SvaraRadera
  6. Den som skrev den artikeln kan ju inte ha tänkt till ordentligt innan... Som flera andra har jamat så finns ju vi katter inom vården redan, men det är väl som vanligt att vi inte räknas och inte anses som "fina" nog. Vi tycker precis som du att det är dags att kavla upp pälsen, putsa morrhåren, vässa klorna och stampa med tassarna och jama i på skarpen att vi minsann också är viktiga!
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  7. Missen, som tog hand om matte, innan vi kom hit, hette Casper Katt. Han var född på ålderdomshemmet, där mattes dotter sommarjobbade. Caspers mamma jobbade också där, så Casper och hans syrra föddes i linneförrådet.
    Vi katter har ju liksom det där med omsorg och vård i våra gener, så vi katter är nog väl så lämpade inom vården, som skällisar är.
    De där, som bara sitter i möten begriper inte vad det handlar om.
    Det måste ju vara våra CV och vår erfarenhet som gäller.
    Kanske är det dags för Katternas vårdförbund?
    BRA, att du tar upp såhär viktiga saker, Dina!
    Tasskramar
    M & V

    SvaraRadera
  8. Precis! Sen har vi mycket lättare att ta oss till säng från säng än en stor och klumpig skällis. Dessutom saknar skällisarna en viktig funktion. De kan ju inte spinna! Det kan inte finnas någon bättre lugnande meducin än en spinnande katt!

    Nosgos

    SvaraRadera
  9. Vi är ju absolut bäst på att ta hand om tvåbeningar, ligga i knän, spinna och vara. Måste blivit något tokigt i den där artikeln , kanske någon som bytte ut katt mot hund,,,.Nosbuff

    SvaraRadera
  10. Sippo, nä han har verkligen inte gjort nån risörsch. Han skulle aldrig får jobb på Jamlundakauriren.

    SvaraRadera
  11. Lillies lya, se där, det är naturligtvis så det borde vara!

    SvaraRadera
  12. Kjelle Bus, och varför har de inte kallat in dig som sakkunnig, kan man fråga. Det vore ju väldigt bra om du kunde berätta lite hur det går till.

    SvaraRadera
  13. Imma, tänka om alla tänkte som de i Gullspångs Kommun. Då skulle många känna sig betydligt gladare och friskare.

    SvaraRadera
  14. M, C, T, S, det skulle bli mycket bättre om vi engagerades i vården!

    SvaraRadera
  15. Tyvärr var det inte bara den som skrev artikeln som inte tänkte, utan de som deltog i Medicinska Riksstämman. De vet visst inte alls vad som är viktigt i vården.

    SvaraRadera
  16. Mozart & Vincent, katternas vårdförbund låter som en bra idé. Det börjar nog bli dags för oss att ta lite plats nu?

    SvaraRadera
  17. Nea, det där var mitt i prick! Spinnandet är en jätteviktig funktion i läkeprocessen. ALLA mår bra av att höra en katt spinna.

    SvaraRadera
  18. Dui och Deco, jaaa, det kanske bara är ett stort missförstånd? Så borde det förstås vara.

    SvaraRadera
  19. Det är ju fullkomligt obegripligt att vi katter inte ens nämns, det finns ju till och med studier som visar att vi bidrar till att sänka blodtrycket på stressade tvåbeningar. Dags för ett allvarligt jam - eller flera! - med artikelförfattaren och ansvariga *knyter tassen*
    Tassklappar

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...