torsdag 24 november 2011

Katten Dina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Dina på Södertälje Katthem.

Idag har det varit en sån där sorglig dag, eftersom vår kompis Sixten har vandrat till Skaparkatten. Jag tycker att så många bloggare har skrivit så fint om honom redan, så jag ska inte jama så mycket mer, men jag ville ändå jama att det alltid är tråkigt när en kompis lämnar oss.

En sån här dag känns det i alla fall bra att kunna berätta att vi faktiskt räddat en liten katt som skulle avlivats idag. De ringde från ett djursjukhus och berättade om en liten kattunge som ägarna ville avliva för den kissade "överallt". Vi lyckades faktist lösa problemet så den får fortsätta leva. Jag undrar inte på att man kissar överallt om man har såna tvåbeningar som tycker det är skäl att avliva en katt. Den har nog inte haft det så kul. Det finns alltid en anledning till att en kisse gör så.

18 kommentarer:

  1. Vi tänker också på Sixten och hans matte. Desto roligare nyhet att läsa om den lilla kattungen som kunde räddas. Det värmer i hjärtat. Kurr och burr.

    SvaraRadera
  2. Jamar Findus o co... Skönt med ett litet ljus i mörkret.

    SvaraRadera
  3. Man behöver inte jama så mycket, Sixten känner nog hur mycket vi saknar honom ändå.
    Men det var verkligen en ljuspunkt att ni räddade en liten kisse från att mördas. Fy för att mörda kissen bara för att den kissade lite. *suckar*

    SvaraRadera
  4. Här blev vi också så ledsna när vi läste om Sixsten. Vad skoj att ni kunde rädda kattungen! *kurr* Det är inte så lätt att göra rätt när man är liten, det kanske inte är någon som har lärt kissen hur man gör med lådan? Sen kan ju en del vara som min kompis Wilma, hon fullkomligt avskyr att känna sanden under tassarna. Matte har provat alla sorters sand genom åren men det blir samma sak. Hon står med tassarna på kanten eller kliver försiktigt ner i lådan och nästan hoppar ur när hon är klar. Krafsar gör hon utanför lådan. Oftast sätter hon sig i badkaret istället och matte tycker det är helt ok, det är ju bara att spola ur efteråt. Hellre det än att hon går och sätter sig någon annanstans. Tänk om matte hade varit som de där hemska tvåbeningarna och tänkt på avlivning varje gång det har hänt att Wilma råkat haft baken utanför lådan av misstag... *ryser* Nä, tur att det finns tvåbeningar som faktiskt förstår och förlåter när det blir fel ibland.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  5. Så underbart att djursjukhuset agerade och att den lilla katten kunde räddas. Tänk om 2-beningarna kunde låta Skaparkatten bestämma!!
    Nosbuffar

    SvaraRadera
  6. Vi tänker också på Sixten. Så bra att de ringde från djusjukhuset och att katthemmet kunde fixa så att kattungen får leva! Nosbuff

    SvaraRadera
  7. Så härligt att få läsa om ett liv som räddats, just idag. Hoppas nu att den lilla kissen får leva ett bra liv i fortsättningen. Tänk vad fint att ni kunde rädda den!

    SvaraRadera
  8. Ett liv som gått till regnbågslandet och ett annat som får en ny chans.

    Nosgos

    SvaraRadera
  9. Så bra att dom ringde er från det där sjuka huset innan dom avlivade den lilla missen !!

    SvaraRadera
  10. Findus, Isak och Rasmus, jag tycker det speglar livet som det är. Det börjar för en del, levs av andra och slutar så småningom för alla.

    SvaraRadera
  11. Kattsonkattsidor.blogspot.com25 november 2011 kl. 19:07

    Kax och Måns, precis så är ju livet.

    SvaraRadera
  12. Sippo, jag tror också Sixten vet hur mycket vi saknar honom och jag tror också han är glad över att vi räddat livet på en annan liten katt.

    SvaraRadera
  13. Kattsonkattsidor.blogspot.com25 november 2011 kl. 19:11

    Alice, tänka om det fanns många fler som din matte, som förstår att vi gör på olika sätt. Det finns så många tvåbenignar som inte begriper alls hur vi fungerar.

    SvaraRadera
  14. Sambo & Roxy, många tvåbeningar tror att de ska bestämma över liv och död. Då blir det ofta fel,

    SvaraRadera
  15. Dui och Deco, vi önskar att vi kunde göra så att nånga fler katter fick ett bra liv, men det fattas tyvärr tvåbeningar som ställer upp.

    SvaraRadera
  16. Gustav, som tur är händer ju sånt här, att en katt får en chans till ett nytt liv, i det tysta ofta på olika katthem, men det som hände igår tyckte jag var extra passande att berätta med tanke på det tråkiga som hände tidigare på dagen för en av våra kompisa, Sixten.

    SvaraRadera
  17. Nea, ja, så är ju livets gång.

    SvaraRadera
  18. Kjelle Bus, för att det finns veterinärer som tänker lite och att det finns katthem som ibland kan trolla.

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...