tisdag 22 november 2011

Katten Dina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Dina på Södertälje Katthem.
 
Tänk vad pålitliga vi kattbloggare är egentligen. Inte bara det att vi alltid stöttar en katt som inte mår så bra, som nu t ex Sixten. Även om vi inte känt Sixten tidigare, så ställer vi upp och stöttar så fort nån av våra kompisar berättar att nån behöver stöd.

Ett annat exempel jag tänkte på är vad som hände igår. Vår kompis Gustav var sen med sin blogg. Han hade inte berättat för oss att det var nåt särskilt som skulle hända och eftersom han brukar blogga en viss tid blev bl a Sippo orolig och frågade på Facebook om nån visste vad som hänt Gustav. Strax därefter la Gustav ut bloggen och förklarade att det var hans sekreterare som försenat det hela. Då blev alla lugna.

Jag tycker det är jamarbra att vi kollar upp sånt som kan vara tokigt. Om alla tvåbeningar vore lika omtänksamma skulle världen se bättre ut tror jag.

16 kommentarer:

  1. Ja, tänk om alla vore som vännerna här på bloggen, tänk vad livet skulle vara bra då. Fullt med omtanke och värme. Nosbuff

    SvaraRadera
  2. Även om vi inte känner varandra personligen, försöker vi stötta varandra så mycket vi kan. Det kostar inget att vara snäll och vänlig. Nosgos

    SvaraRadera
  3. Jamar som övriga missevänner.
    Vi och matte blir så ledsna när man hör och läser, om hur andra s.k djurvänner behandlar sina djur *FRÄÄÄS*

    Som Hjulia huller om buller säger:

    Det kostar inget att vara snäll och vänlig.

    Tass tass

    SvaraRadera
  4. Ja, tänk om världen där ute fungerade som vår värld här. Vilken idealtillvaro det skulle vara. Nu när det inte är så, är det i alla fall mysigt att få vara en del i den fina gemenskapen här!

    SvaraRadera
  5. Jamarbra att vi har koll på varandra.
    Husse berätta om en 2bening som han läste om för en tid sedan.
    2beningen arbetade i en affär, och när stamkunden inte kom in som brukligt, gick 2beningen hem till kunden. Där låg hon svårt sjuk, och fick åka till sjukhus.
    Tänk,om hon inte gått dit! *ryser*

    SvaraRadera
  6. Ja du Dina, det skulle allt vara bra om världen bestod av varelser 2- eller 4-benta, som tog bättre hand/tass om varandra. Det skulle säkert avlasta den hårt pressade sjukvården om det var så. Du tänker så kloka tankar. Det är ju bra när sådana tankar kommer ut på kattbloggarna i alla fall. Det når ganska många.

    Nosbuff
    gammelmatte Gitte

    SvaraRadera
  7. Ja tänk om det vore så! Både två och fyrbeningar som bryr sig om varandra och hjälper varandra om det händer något. Se bara på Snuffe-fonden och hur den kom till. Men om andra ser hur snälla vi är och hur bra tass vi tar om varandra kanske det sprids till andra?
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  8. Du har så rätt så. Vi katter är nog mycket mer omtänksamma än många människor.

    SvaraRadera
  9. Dui och Deco, vi har mycket att lära tvåbeningarna.

    SvaraRadera
  10. Hjulia Huller om Buller, precis, det är alldeles gratis att vara snäll och omtänksam.

    SvaraRadera
  11. M, C, T, S, de som är dumma mot djur har nog aldrig upplevt vad det innebär att vara snäll.

    SvaraRadera
  12. Gustav, ja vi får vara rädda om vår gemenskap, den är värd jamarmycket.

    SvaraRadera
  13. Max och Måns, det var ett bra exempel på hur viktigt det är med vänskap och vänner som reagerar när nåt kan vara fel.

    SvaraRadera
  14. Klosterkatterna, jag tror också att sjukvården skulle avlastas om alla vore snälla mot varandra. Då vore det många som inte skulle behöva några mediciner för att må bra.

    SvaraRadera
  15. Alice, jag tror vi är lite unika när det gäller att ställa upp för varandra. Det är toppen.

    SvaraRadera
  16. Sippo vi kanske skulle börja ha kurser får tvåbeningar i hur man blir snäll och omtänksam?

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...