En katt på Södertälje Katthem bloggar

måndag 21 november 2011

Katten Dina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Dina på Södertälje Katthem.

 
Idag har jag funderat på vilka orättvisor det finns mellan tvåbeningar och katter, och för all del många andra djur också, men eftersom jag är katt jamar jag förstås för mig och mina kompisar.

Många tvåbeningar har blivit illa behandlade som barn. Det är fruktansvärt tycker jag. Hur kan man sjunka så lågt att man slår eller på annat sätt behandlar ett barn eller ett djur illa? Det förstår varken blogghjälpen eller jag och jag tror inte ni som läser det här heller förstår det.

Men nu ska jag komma till det orättvisa i det här. I Stockholm har det idag varit en upprättelseceremoni där staten bett de barn som behandlats illa om ursäkt. Det är bra, men vad jag undrar är förstås, när får vi katter som behandlats illa en sån ceremoni. Är inte vi också värda att få upprättelse? Det tycker faktiskt jag.

20 kommentarer:

 1. Jag tycker absolut att ni som blivit illa behandlade, förtjänar en ursäkt. Men då krävs det att många duktiga människor går ihop och kräver det av de ansvariga.

  SvaraRadera
 2. Ja, kära du! - det undrar jag också. Jag vet ju hur Assar och Sixten kände sig när jag först träffade dem. De var så rädda och litade inte på någon. Det tog över ett år innan de var trygga nog att komma ner till oss andra. Nu är de ordentligt trygga - med oss... - men så fort det kommer några främlingar så försvinner de upp i övervåningen. Jag undrar vad allt de har behövt uppleva. Sedan har jag ju läst om allt som du haar behövt gå igenom på grund av 2-beningarnas totala förståelse för att en katt också har känslor och jag tror att allt detta grundar sig på att man förr trodde att djur inte kunde känna oro eller smärta. Men som tur är så börjar det hända saker på det här området och djurhållningen blir mer och mer human. Men så lågt som till en upprättelseceremoni är nog steget jättelångt, tyvärr!

  Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Visst är det lågt att behandla någon annan illa, vem det månde vara. Kan vi hoppas på bättring och ursäkt? Kurr och burr.

  SvaraRadera
 4. Du jamar så klokt Dina! Jag tycker att alla som har blivit behandlade illa skall få en ursäkt, oavsett om man är två eller fyrbent. Att ge sig på någon som inte kan försvara sig är bland det värsta man kan göra tycker jag.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 5. Jag ser det framför mig, hur alla illa behandlade katter samlats i en stor sal. Och så kommer en människa och ber alla katter om ursäkt för att man inte gjort något för dem, men nu ska alla katter få egna hem, och ingen ska tillåtas vara dum mot katter mer.
  Synd att jag vaknade ur drömmen.

  SvaraRadera
 6. Jamar fullständigt med alla andra missevänner.
  Klart att alla katter ska få en jamars ursäkt för att dom har blivit illa behandlade :(
  Usch vad illa man mår, när man läser och hör om sådant.

  Nu har vi katter äntligen iaf uppdaterat våran blogg, så tassa in, Dina och kolla våra bilder.
  Tass Tass

  SvaraRadera
 7. Jag känner precis som dig, självklart ska även katter få en sådan ceremoni. Det är inte mer än rätt.. Varje katt ÄR värdefull! Kramiz och Tass

  SvaraRadera
 8. En strålande idé! Man kanske kan börja med mindre evenemang som förhoppningsvis väcker uppmärksamhet och växer till allt större och pampigare ceremonier?
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
 9. Sippo, ja, det är just det. Att få tillräckligt många tvåbeningar att ställa upp för oss.

  SvaraRadera
 10. Dui och Deco, ja tänk om vi kunde få en upprättelseceremoni för alla katter och andra djur som behandlats illa.

  SvaraRadera
 11. Klosterkatterna, jag tror att både Assar och Sixten upplevt väldigt tråkiga saker eftersom de varit så rädda. Men de har verkligen vunnit högsta vinsten nu. Bättre kan en katt inte ha det.

  SvaraRadera
 12. Findus, ISak och Rasmus, med tanke på hur lång tid det tagit för tvåbeningarna att få en ursäkt vet jag inte om vi katter kan vänta oss en också.

  SvaraRadera
 13. Alice, jag håller med dig. Det är så lågt att behandla nån illa som inte kan försvara sig. Och varför ska man alls behandla nån illa, även om de kan försvara sig? Vem vinner på det?

  SvaraRadera
 14. Gustav, hoppas det var en sanndröm du hade!

  SvaraRadera
 15. M, C, T, S visst ska jag tassa in på er blogg. Det var ett tag sedan jag såg några nya bilder där.

  SvaraRadera
 16. Kattmamman, visst är varenda katt som blivit illa behandlad värd en ordentlig ursäkt och, framför allt, ett toppenhem.

  SvaraRadera
 17. Gunilla och Frasse, tänk om alla katthem kom överens om en sån ceremoni? Det vore kul.

  SvaraRadera
 18. Absolut! Bra jamat! Inte för att jag har erfarenhet själv men han Herr Katt som bodde här hos mina människor ett tag, han blev utslängd i kylan när hans familj flyttade. Sånt borde straffas!

  SvaraRadera
 19. Pelle. Visst borde det straffas ordentligt om man överger sin katt. Det är jätteynkligt att göra så.

  SvaraRadera