onsdag 16 november 2011

Katten Dina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Dina på Södertälje Katthem.
 
Igår berättade jag ju att jag flyttat till mitt nya hem och att mina människor hade gått till jobbet. Jag kände att jag behövde lite tassikyr men hittade ingen sån klösbräda som jag var van vid från katthemmet. 

Jag gick runt och tittade lite och så fick jag syn på en jättefin klösbräda! Den stod precis framför TVn och jag kloade ordentligt. Tyvärr var den inte riktigt lika bra som den jag var van vid för det lossnade lite trådar ur den, men det gjorde inget.
Så kom mina människor hem. Det första de gjorde var att skrika: MEN TITTA! DINA HAR FÖRSTÖRT VÅR SOFFA!!!!  

Sen skällde de på mig och sa att jag aldrig fick göra så igen. Men några dagar senare behövde jag vässa klorna igen, så jag gick till min klösbräda och kloade lite till.

När människorna kom hem blev de ännu argare. De sa till varandra att en sån katt kan vi inte ha kvar. De ringde till katthemmet och sa att de inte kunde behålla mig för jag hade förstört deras soffa och den var JÄTTEDYR.

Så jag fick åka tillbaka till katthemmet igen. När jag kom hit muttrade tjejerna här att om man är så rädd om sina möbler är det kanske bättre att skaffa en poslinskatt eller nåt sånt.

34 kommentarer:

  1. Alldeles ensam i en lägenhet, ingen att fråga.. Vad gör man? Jo, bra katt reder sig själv..och så blev det tokigt iallafall. Porslinskatt är en bra idé!
    Nospuss

    SvaraRadera
  2. Sådana människor ska inte ha djur överhuvudtaget! De borde ha sett till att det fanns klöspelare eller klösbrädor för dig att kloa på innan de lämnade dig ensam i lägenheten och fina soffor det tror jag inte att riktiga kattmänniskor har för de räknar med att katterna är mera värda än möblerna. Skönt att du slapp dem, Dina.

    Tass från Majsan, klösande kisse, f.d. Södertälje katthemsflicka

    SvaraRadera
  3. Måste säga att dom där människorna var ju vääääldigt underliga dom *hmmpf*
    Klart du måste klösa nånstans, de väll helt självklart. Sen att de inte hade skaffat någon egen klösmöbel till dig är ju liksom inte ditt fel.
    Här hemma har jag fyra katter och de klöser där de skall klösa, på sin klösmöbel. Finns några få klösmärken på soffan som knappt syns och sånt får man ju faktiskt räkna med som kattägare. Annars är nog proslinskatt en ganska så bra idè.

    SvaraRadera
  4. Vi ser framför oss hur dina människor reagerade. *ryser* Husse brukar säga till oss att inte klösa på soffan, men han blir aldrig arg på oss när vi gör det.
    Stackars Dina... *sniff*

    SvaraRadera
  5. Mjau, det har vi jamat om hela tiden: som just klosterkatterna jamar om:
    *Sådana människor ska inte ha djur överhuvudtaget*

    Har människan skaffat katt, så får dom väl räkna med lite kloande här och där, jamar vi.

    Tur iaf att du fick komma tillbaka till katthemmet, så kanske ngn annan tvåbening som du kan ta tass om framöver.

    Tasskram

    SvaraRadera
  6. Hur kan man prioritera en soffa framför en gosig fin katt??? Här skakar vi på huvudet allihopa och matte säger att hon skulle aldrig byta ut oss för alla möbler i världen. De där skall nog inte ens ha en porslinskatt.... Hoppas att de inte har barn heller som kan råka ha sönder något.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  7. *fnyser Vissa människor är korkadeare än andra! Suckjam! Det är väl inte mycket att göra åt saken antar vi... lillie köpte en ny soffa till sig själv i present. En jättedyr, med sånt där tunt mjukt skinn. Sen fick hon Drottning Malin. Malin råkade sätta ett pyttelitet märke på soffan en gång, men det var allt. Sen efter ett tag flyttade Malins syster Annie in. Efter en månad fanns det inget fint kvar i den soffan. Fast soffan var förstås fortfarande skön att sitta i. När jag (Maurice) flyttade in fanns det en annan soffa här. Fast en begagnad. Det var tur det, för jag straffar lillie när hon går ut genom dörren genom att riva på möblerna. .. Nu är det snart dags för nästa soffa. Hon säger att den blir nog begagnad den också...

    nosgos, soffpotatis å riviga gottisar
    Maurice & Kajsa

    SvaraRadera
  8. Så dumma människor är inte värda att ödsla en enda bokstav på. Bara väldig otur att du skulle råka ut för den ena dummingen efter den andra. Vilken tur att katthemmet finns!

    SvaraRadera
  9. Ingen som bor ihop med en katt räknar väl med att soffan ska förbli okload? Då är man ju helt fel ute! Soffor är till för att kloa på, punkt slut!
    Mattes skinnsoffa har under årens lopp fått spännande skiftningar i färgen. Tack vare mig! Eller rättare jamat mina klor. Och hon bryr sig inte om det. Hon bryr sig om mig!
    Och soffor är ju till för att mysa i också, men det går precis lika bra att mysa i kloade soffor som i okloade!
    Tassklappar
    PS Matte undrar om ni har fått mailet hon skickade för några dagar sedan?

    SvaraRadera
  10. Haha, jag tror att det var min mamma som sade det där om porslinskatt, det låter typiskt henne! Jag hälsade på Emil (fd "Översten") i helgen och han var väldigt gosig och pussade på mig. Det är kattkärlek, det.

    SvaraRadera
  11. Usch, vilka människor det finns! Jag blir riktigt frustrerad och samtidigt sorgsen när jag hör om sånt här. Hur kan man tänka mer på möbeln än på katten? En dyr soffa passar inte i ett hem där det finns katt. Och vill man ha stopp på det hela så får man bjuda på fler klös-platser som man själv godkänner.. Man låter inte soffan gå före katten! Så är det bara känner jag. Mina fyra betyder mer än en massa dyra prylar.. Hoppas du får en bättre chans i en annan Familj. Vi håller tummar och tass för dig! ❤ Kärlek

    SvaraRadera
  12. Vilka dummingar, tänk att de valde soffan framför dig, jamar som de andra, de ska inte ha katt. Klart soffan blir lite kload på det får man ju räkna med. Nosbuff

    SvaraRadera
  13. Men men men... det var ju bara en soffa! Här hemma river missarna på allt som är klösvänligt och det är nog precis allt. So what? Det är ju bara prylar, det kan man alltid köpa nytt, men en katt, är bestående i både hjärta och själ för alltid!
    Usch för människor som värderar soffan högre än Dina! Skäms!

    Nosbuff från Molly som älskar att kloa på mattes soffor <3 och här är det tillåtet! :) Mjau!

    SvaraRadera
  14. Såna tvåbeningar! De ska nog nöja sig med bara ett hus med möbler, inte ett hem. För utan djur blir det inte rätt, inget riktigt hem. Inte hjälper det att skrika i efterhand. Precis när det händer, eller inte alls, om man vill berätta vad som är ok och inte. Annars skriker man bara och skräms.
    Jag får inte kloa på soffan heller, lärde jag mig som en liten kattunge men skulle det hända att det kliar i klorna så har jag mattor och klösbrädor att klia på. Och en massa träd utomhus.

    SvaraRadera
  15. Dina, det var bra du kom där ifrån. Känner i morrhåren att du inte hade kunnat göra mycket rätt där.

    En porslinskatt hade nog passat bättre där precis som hon sa.

    Nosgos

    SvaraRadera
  16. Jamnar som dom andra att dom där 2-benta får allt skylla sig själva som INTE skaffat en egen klösmöbel till dig Dina !!
    Jag har 2 mindre klösträd och en klösmatta på kylskåpsdörren och sen så använder jag dörrmattorna som klösbräda oxå ;-)

    SvaraRadera
  17. Sambo & Roxy, jag tycker det var synd att de inte skaffade en porslinskatt direkt.

    SvaraRadera
  18. Majsan, nu i eftertass tycker jag också det var skönt att jag slapp dem!

    SvaraRadera
  19. Jag tycker inte det var så farligt att jag klöste på deras soffa. I ett katthem tycker jag nästan det hör till!

    SvaraRadera
  20. M, C, T, S, jag hoppas också det snart dyker upp nån som jag kan ta tass om. Jag är ju en väldigt snäll katt.

    SvaraRadera
  21. Alice, vilken tur ni har haft som har en matte som tänker på rätt sätt. Såna mattar borde det finnas fler av.

    SvaraRadera
  22. Maurice & Kajsa, jag tycker er matte har en jättesund inställning till det där med soffor!

    SvaraRadera
  23. Gustav, det var verkligen lite otur, men kanske är det så att nästa gång blir det ett kanonhem?

    SvaraRadera
  24. Frasse, jag vill till och med tassa så långt så att jag tycker kloade soffor är både snyggare och bekvämare än okloade. Och blogghjälpen har nu, äntligen, svarat på mailet efter att jag påmint henne *suck*.

    SvaraRadera
  25. Charlotte, vad kul att du hälsade på Översten. Kul att han fått det bra. Han har ju också haft det kämpigt i början.

    SvaraRadera
  26. Kattmamman, jag hoppas jag också får en familj där jag betyder mer än möblerna. Men hittills har jag haft otur.

    SvaraRadera
  27. Dui och Deco, jag tror också det är bra om man tänker igenom lite innan kan skaffar katt vad det innebär att han en katt.

    SvaraRadera
  28. Sippo, men er husse är ju en RIKTIG husse. Det är skillnad på mina mattar och hussar.

    SvaraRadera
  29. Molly, jag mina tidigare människor borde skämmas. Men det tror jag inte de gör.

    SvaraRadera
  30. Pelle, om vi katter får lite tid att lära oss att vi bara får kloa på vissa ställen, så gör vi nog det. Men här fick jag aldrig nån chans.

    SvaraRadera
  31. Nea, du har nog rätt. Jag hade nog bara gjort fel hela tiden.

    SvaraRadera
  32. Kjelle Bus, jag kloade ju inte på soffan för att vara elak. Jag hittade bara inget bättre.

    SvaraRadera
  33. Jo, så är det nog. Övar man så blir det på det ställen människorna vill man ska kloa. Jag har ju övat i 14 år jag, mjau:-)

    SvaraRadera
  34. Pelle, jag fick ju inte ens 14 dar på mig att öva, så det är inte så konstigt att jag gjorde fel,

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu har jag klarat av årsmötet. Det vara mycket jobb med det, men nu vet jag ju hur man gör. Bloggh...