En katt på Södertälje Katthem bloggar

lördag 6 augusti 2011

Katten Madeleine på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Madeleine på Södertälje Katthem.

När Gullan kom fram till djursjukhuset satte hon och lillmatte sig på en bänk och lillmatte talade lugnande med Gullan. Båda var jätteduktiga. De var nästan en halvtimme tidiga, men redan efter en kvart blev de inropade till veterinären.

De lyfte upp Gullan ur buren. Hon tyckte de kändes läskigt, men var ganska lugn i alla fall. Veterinären började med att känna på henne överallt. När hon tog i det onda benet gnällde Gullan till. Det beslutades då att hon skulle röntgas, men eftersom hon hade så ont gav veterinären henne lite lugnande.

Gullan hade beslutat sig för att inte somna. Här var verkligen inte läge för att inte har total koll på läget! Men när en lång, lång stund hade gått tog tröttheten överhand i alla fall. Hon bars in till röntgenavdelningen. Eftersom hon fick vänta ganska länge på sin tur började det lugnande medlet släppa sin verkan innan allt var klart. Men hon var jätteduktig.

Sedan veterinären tittat på bilderna fick de veta att inget verkar brutet eller ur led. Man tror att Gullan blivit biten under slagsmålet och att det blivit en inflammation i bettet. Det är ju så med kattbett att de inte alltid syns på utsidan. Det gör att man ofta missar dem.

Så resultatet blev att Gullan får antibiotika och så fick hon åka hem.

Nu är vi framme i realtid. Idag på eftermiddagen har blogghjälpen haft kontakt med Gullans människor. De är på väg hem nu, två dagar tidigare än beräknat, för att kunna ta hand om henne på bästa sätt. Gullan är pigg och är duktig att ta sin medicin, men läget är att hon fortfarande inte stöder på sitt onda framben.

Vi kommer fortsätta följa Gullan, fast kanske inte lika intensivt som de senaste dagarna.

Så vill blogghjälpen säga att vi inte har möjlighet att ställa upp lika mycket för alla katter på katthemmet som vi gjort för Gullan. Men eftersom hon varit speciell, och framförallt eftersom hennes människor varit speciella, har vi ansträngt oss extra. Om hennes människor följt ett antal veterinärers råd hade Gullan varit död för länge sen. Men hon lever. Hon är en helt annan katt än den som blogghjälpen levererade för några år sedan. Nu deltar hon i grillfester på området, ligger i soffan och gosar och är en harmonisk katt som tar väl tass om husets invånare och även gäster.

Vi tror Gullans ben kommer bli bra så småningom. Vi kommer berätta om det i fortsättningen.

14 kommentarer:

 1. Det var goda nyheter, vi skickar kurrterapi och spinnhealing till Gullan så hon blir bra snart.

  =^-^=

  Nosbuffar

  SvaraRadera
 2. Här skickar vi också över massor av kurrterapi och spinnhealing så att Gullan snabbt kan bli frisk och fortsätta ta väl tass om sina tvåbeningar! Tänk att det finns veterinärer som tycker man skall avliva skyggisar. *morrhårsdarr* Jag tycker det borde ingå i deras utbildning att lära sig att vi skyggisar kan bli riktiga goskatter bara vi får kärlek och känna trygghet! *stampar med tassarna*
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 3. Vad skönt att inget var brutet eller ur led. Nu hoppas vi att antibiotikatt tar fort så Gullan blir pigg igen. Tror att de flesta förstår att det var lite extra speciellt i det här fallet. Härligt att Gullan har blivit en tryggis. Nosbuff

  SvaraRadera
 4. Puhjam så skönt att det gick bra. Vi var så oroliga för att det var allvarligt och att hon kanske skulle bli tvungen att träffa Skaparkatten.
  *torkar pannan med svansen*

  SvaraRadera
 5. Vilken rysare det här var! Skönt att det har gått bra, så här långt! *pustar ut. Nu har vi tuggat av alla 18 klorna och ett antal sladdar av vernösiskhet. Allt gottit till er alla på katthemmet och till Gullan och hennes människor.
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
 6. PHU, så jamars bra att det går frammåt för Gullan med hennes skadade framtass, jamar vi oxå.
  Tass på dig Gullan och lycka till med din tass.

  SvaraRadera
 7. Sambo och Roxy7 augusti 2011 12:23

  Vi håller tassarna för att Gullan snart ska vara pigg-och-glad igen! Södra Djursjukhuset är "vårt" sjukhus. Vi har alltid blivit oerhört väl omhändertagna av snäll och hängiven personal.
  Nosspuss till Gullan (och dig Madeleine, såklart)

  SvaraRadera
 8. Hjulia Huller om Buller, det är bra. Gullan behöver stöd nu.

  SvaraRadera
 9. Alice, vi kanske skulle ordna en kurs för vettisar. Och det konstiga är att Gullan inte är en skyggis längre. Hon är jättesocial nu.

  SvaraRadera
 10. Dui och Deco, ja det här fallet var faktiskt speciellt. I de flesta fall tar ju mattar och hussar hand om sina katter när de är sjuka, men nu hade matte och husse sjuka tvåbeningar att ta hand om också.

  SvaraRadera
 11. Sippo, nä Skparakatten får vänta på Gullan. Länge, hoppas vi.

  SvaraRadera
 12. Maurice och Kajsa, vi tackar alla för gottishälsningen!

  SvaraRadera
 13. M, C, T, S, det känns jättekönt att det går framåt för Gullan. Sjuka katter vill vi inte ha. ALLA katter borde få vara friska. Jämt.

  SvaraRadera
 14. Sambo och Roxy, jag tror många tycker om Södra Djursjukhuset, även om jag hört några som är missnöjda även där. Vi är i alla fall nöjda.

  SvaraRadera