En katt på Södertälje Katthem bloggar

fredag 29 juli 2011

Katten Madeleine på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Madeleine på Södertälje Katthem.

Igår fick ni ju läsa om min företrädare, Lilja, som nu heter Siri. Hon är ju så glad så hon vet knappast vad hon heter, men hon blev ju rädd när hon trodde att blogghjälpen skulle hämta tillbaka henne till katthemmet. Fast det tror jag aldrig blogghjälpen skulle göra. Tvärtom blir hon jätteledsen varje gång en katt som bott här en gång, kommer tillbaka.

Hon tycker att många människor gör det väldigt lätt för sig när katten ”blir ett problem”.  De bara ringer katthemmet och nästan kräver att vi ska ta hand om deras katt. Helst dagen innan de måste göra sig av med katten. Hon undrar hur man kan göra så. Hon säger att hon bloggat om det här många gånger förut, men hon fattar det ändå inte. En katt är en familjemedlem. En familjemedlem tar man hand om. Precis som vi katter tar tass om våra människor.

Fy bubblan va de är dumma som inte tar ansvar för sina katter!

18 kommentarer:

 1. Folk som bryr sig så där lite om sin katt att de bara lämnar bort den för att det är enklast, ska aldrig få ha djur igen! *stampar*

  SvaraRadera
 2. Har inga grova jam nog för att jama vad jag tycker om 2-benta som beter sig så mot sin katt !!!

  SvaraRadera
 3. Jamar som övriga missevänner.
  En katt är en familjemedlem som sagt.
  Lämnar tvåbeningar bort sina små tvåbeningar tro, ifall dom skulle tröttna på dom ibland?
  *Funderar*


  Tass Tass

  SvaraRadera
 4. Jättekul att vi fick en liten rapport från Lilja/Siri :-)

  Jag är precis lika ledsen och oförstående i det där som blogghjälpen... Ni katter är ju älskade familjemedlemmar och de väll helt självklart att ni inte bara skall bli utslängda eller något annat otäckt... Hur kan man tröttna på en älskad familjemedlem är helt ofattbart för mig???

  SvaraRadera
 5. Det är ju konstigt då när det gäller hundar så är det ju aldrig tal om att lämna den till ett hem bara sådär... Men en katt är lite lättare. Jag dejtade en kille som inte var så förtjust i katter, som det kom fram lite senare.. Jag sa till honom att jag aldrig kommer ta bort mina katter eller lämna dem.. Jag vill ha djur och man gör liksom inte så! Kan säga att jag inte dejtar honom mer..

  SvaraRadera
 6. Vi förstår inte heller. Man gör ju sig inte av med en familjemedlem. Nosbuff

  SvaraRadera
 7. Jamar som de andra, en katt är ju en familjemedlem! Matte vägrade skriva det jag jamade till henne, hon sa att man inte får skriva såna ord, men jag blir så jamarns arg på tvåbeningar som inte har något vett i huvudet!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 8. vi vågar inte säga vad vi tycker, för då börjar nog datorn att osa svavel...

  SvaraRadera
 9. Sippo, nej de kan köpa en påse eller vad som helst att sitta och gosa med.

  SvaraRadera
 10. Kjelle Bus, man saknar jam för sånt beteende.

  SvaraRadera
 11. M, C, T, S, inte lämnar man bort en familjemedlem? Varken två- eller fyrbent sån.

  SvaraRadera
 12. Kattfamiljen, jag tror inte att nån av oss kattbloggare skulle ens komma på tanken att överge nån av våra katter. Alltså måste det vara nåt fel på många icke-kattbloggare?

  SvaraRadera
 13. Melinda, en del människor har man det bättre utan. Kanske lärde han sig nåt när du slutade dejta honom? Hoppas kan man alltid.

  SvaraRadera
 14. Dui och Deco, precis. Och hur svårt kan det vara att begripa det?

  SvaraRadera
 15. Alice, jag tror det är många av oss som gärna skulle vilja skriva annat än det vi skriver när det gäller såna som överger sina katter. Fast det kanske är bra att man försöker hålla en viss ton???

  SvaraRadera
 16. lillies lya, svaveldatorer vill vi inte veta av. Men inom många av oss osar det nog en hel del svavel när vi läser sånt här.

  SvaraRadera