En katt på Södertälje Katthem bloggar

torsdag 28 juli 2011

Katten Lilja berättar

Hej, det är Madeleine på Södertälje Katthem. Idag har jag lånat ut min blogg till en kär kompis.

Hej, känner ni igen mig? Det var ju jag som bloggade innan Madeleine. Lilja hette jag då. Nu heter jag Siri och bor i världens bästa hem. Fast idag hände nåt ruskigt.

Rätt som det är, när jag sitter i ett av mina fönster och spanar på fåglar, hör jag en bekant röst i huset. Blogghjälpen från katthemmet! Jag förstod naturligtvis genast vad det var frågan om. Hon skulle hämta tillbaka mig till katthemmet! Oj, så rädd jag blev.

Jag for ner på golvet och rusade ut ur rummet och la mig under soffan i ett annat rum. Då kom blogghjälpen och matte efter. Då rusade jag nerför trappan och la mig under en soffa i köket. Då kom matte och blogghjälpen efter igen. Matte gav mig lite godis under soffan och sa att det inte var nåt farligt. Men jag vågade inte lita riktigt på det, så jag låg kvar.

Så småningom gick blogghjälpen och matte ut och jag vågade äntligen komma fram. Det är nämligen så här, att jag har äntligen kommit till världens bästa hem. Matte är det snällaste som finns och när bara hon är i närheten vågar jag mycket. Vi brukar till exempel titta på TV tillsammans alla tre, mamma, matte och jag. Ibland är mattes dotter och hennes husse med, eftersom de har semester. Då brukar jag våga gosa lite med dem också.

Jag har bestämt mig för att när jag nu äntligen fått det så bra, så ska jag verkligen kämpa för att behålla det här. Jag tänker inte låta vare sig blogghjälpen eller nån annan komma emellan matte och mig. Matte har sagt att blogghjälpen inte alls vill ta tillbaka mig till katthemmet, men jag behöver nog lite tid till för att förstå att jag verkligen får stanna här.

20 kommentarer:

 1. näe, men åhhhh lilla gumman!!! Undrar om man kan tassa ner en skylt som du kan ha i ögonhöjd där det står att du är i ett för-alltid-hem och att blogghjälpen bara vill hälsa på dig och mamma, bjuda på dentisar och klia dig under hakan och sen gå igen.

  Siri är ett vackert namn! På en alldeles underbart vacker kisse! Vi är så glada över att du fått ett alldeles eget hem med en egen säng att sova i och en människa att ta hand om! Hon är en lyckligt lottad människa hon!

  nosgos å allt det bästaste till dig och mamma - och en nosbuff till din matte också!
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
 2. Aw, din arme stackare. Förstår att du blev jätteorolig, men din nuvarande matte verkar ju vara en vettig person, så du ska inte vara orolig över att bli kattnappad.

  SvaraRadera
 3. Kul att höra av dig Sin!
  Vi förstår hur du kände det när blogghjälpen kom på besök. För det är lika dant här när Orginalmatte kommer. Så smiter vi iväg, ingen mera bur för oss tack!
  Skönt att höra att du har det bra!

  SvaraRadera
 4. Jamars, vi trodde blogghjälpen kom för att hämta dig för gott, men så läste vi vidare om vad som var på gång, mjau
  Så jamars bra att höra att du fått ett så bra hem som ngn kisse kan önska sig.
  Du får höra av dig fler gånger, Madeleine/ Siri

  Tassetass på dig du fina katt

  SvaraRadera
 5. Åh så kul att höra ifrån dig Siri och att du trivs sååå bra hos din alldeles egna matte och mamma !!!

  SvaraRadera
 6. Madeleine, kommer du med och firar katthemsinvigningen i Nybro på lördag då?! Så kanske vi kan ses? NosPuss Wikki

  SvaraRadera
 7. Så roligt att du tassar in en liten rapport om hur du har det, Siri! Och vi förstår så väl hur det kändes när blogghjälpen kom hem till dig... hon hälsade på oss också förra året, och både Jenny och jag höll oss tätt intill matte och gammelmatte så att blogghjälpen inte skulle försöka ta oss med. Det är kul med besök, men man vet ju aldrig... när man har så mycket plats och ett så fint revir här i klostret, vill man inte byta ut det mot en bur igen alldeles oavsett hur snäll blogghjälpen är!

  Tass från Majsan, f.d. södertäljekatt. Jenny och de andra hälsar så gott - tasstass!

  SvaraRadera
 8. Lilja elller Siri, vad kul att du jamar. Förstår att du blev lite orolig men Blogghjälpen ville bara titta till dig. Så skönt att du har det bra, vi är så glada för din skull, toppen att din människa kom till slut.Nosbuff

  SvaraRadera
 9. Klart det är svårt att veta vad man ska tro... så vi förstår att du höll dig undan. En alldeles egen toppenmatte vill man inte riskera att bli hämtad ifrån, även om det nog inte var det som blogghjälpen tänkt sig. Härligt att höra att du har det så bra hos din människa tillsammans med din mamma. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 10. Åh vad roligt att höra att du har fått det så bra Siri! Det låter verkligen som en toppenmatte du har. Förstår att du blev orolig. Men fast blogghjälpen gör mycket tokigt ibland så skulle hon aldrig kattnappa en misse från en toppenmatte!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 11. lillies lya, jag har nog tänkt att om en tid ska blogghjälpen få klappa mig när hon kommer, men jag måste förstå att det är det här som är mitt hem nu först.

  SvaraRadera
 12. Sippo, jag tycker jättemycket om min matte, men jag vågar ännu inte tro att det är sant att jag ska få bo hör resten av mitt liv.

  SvaraRadera
 13. Max och Måns, det var skönt att höra att det inte bara är jag som blir så där rädd. Vi har ju likadana erfarenheter.

  SvaraRadera
 14. M, C, T, S, som tur var kom inte blogghjälpen för att hämta mig, men det kunde jag ju inte veta.

  SvaraRadera
 15. Kjelle Bus, du skulle bara se mitt nya hem! Det är det bästa hemmet man kan ha och den bästa matten också!

  SvaraRadera
 16. Wikki, tyvärr hinner vi inte komma på invigningen av Kompis. Det hade varit jamarkul, men jag hoppas vi träffas snart ändå nån annanstans.

  SvaraRadera
 17. Majsan, jag tycker om blogghjälpen också, men jag vill absolut inte åka med henne tillbaka till katthemmet. Det är det saken handlar om.

  SvaraRadera
 18. Dui och Deco, bättre än så här kan man inte ha det. Jag ska bara försöka förstå det. Sen när jag fattat att jag för stanna här kanske blogghjälpen ska få klappa mig.

  SvaraRadera
 19. Findus, Isak och Rasmus, nä det var nog inte blogghjälpens mening att hämta mig, men man vet ju aldrig... bäst att vara på sin vakt i alla fall.

  SvaraRadera
 20. Alice, du har nog rätt. Blogghjälpen må vara tokig på många sätt, men att göra något sämre för en kisse - nä, det tror jag faktiskt inte om henne. Fast jag blev så rädd ändå.

  SvaraRadera