torsdag 23 juni 2011

Katten Lilja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Lilja på Södertälje Katthem.

Nu har blogghjälpen nyss åkt härifrån. Det har varit en ganska bra kväll, för först var en annan jättesnäll tjej inne och gav oss godis, sen kom blogghjälpen och gav oss lite till. Med tonvikt på lite.

Fast det var inte bara att få godis av blogghjälpen, Hon tvingade mig att sitta i hennes knä också. Först tyckte jag inte om det och försökte komma loss och gå ner på golvet, men blogghjälpen höll i mig och efter en stund la jag mig i knäet. Det var faktiskt inte så tokigt att ligga där.

Sen åkte blogghjälpen. Hon skulle skjutsa en av mina kompisar, som inte mår så bra, till ett jourhem. Han är lite klen. Blogghjälpen undrar om han har suttit instängd i en bur, för han har nästan inga muskler i bakbenen och är mager och eländig. Jag håller tassarna för att han ska klara sig, för han är en toppengullig kompis.

22 kommentarer:

  1. Vi håller tassarna för att det går bra för din kompis. Vi gissar att knäsittandet är en del av din nya träning. Bra att du fick godis i alla fall.Nosbuff

    SvaraRadera
  2. Knä- och gosträning, vad bra! När nu de tvåbenta inte fattar direkt vilken fin katt du är, måste det till litet extra trix förstås.
    Stackars din kompis...håller tassarna för att det ska gå bra för honom!

    SvaraRadera
  3. Du skall se att efter lite träning så kommer du märka hur mysigt det är med knägos! Gos och godis är en bra kombination tycker jag. Hoppas det går bra för din kompis. Fyjam för att vara instängd i en liten bur och inte kunna röra sig.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  4. Stackars lille misse som kanske har suttit instängd :(
    Hoppas han klarar sig.

    Klart du måste ju få träna på hur det är att sitta i knä oxå, så du blir van med det där du kommer att få bo framöver.
    Tass och trevlig midsommar på dig du fina katt.

    SvaraRadera
  5. Tvångsgos?!?
    Nåjam, du överlevde.. eller hur? ;-)
    Hoppas din kompis blir bra i sitt jourhem.
    Nosbuff

    SvaraRadera
  6. Låter som blogghjälpen börjat träningen :-) visst var det rätt mysigt med gos i knät ändå ;-)
    Här kommer en video på gos från två riktiga gosexperter: http://youtu.be/FcX91d1WUH8
    Tänkte om du kanske behövde kika på lite instruktioner i bland så du vet hur du skall göra sen när blogghjälpen vill gosa.

    Sen tänkte jag fråga om mitt mail kom fram till blogghjälpen? Förstår om blogghjälpen har mycket att stå i och inte hunnit svara men vill bara kolla så hon fått mailet :-)

    SvaraRadera
  7. Att ligga i ett knä och mysa är ju jätteskönt. Fast jag förstår att du var lite skeptisk först, men det var ju tur att blogghjälpen övertalade dig att stanna. Självklart håller vi tassarna för din kompis också.

    SvaraRadera
  8. Vet du vad Lilja att alla missar är faktiskt inga knäkatter. Jam till exempel ligger aldrig frivilligt i knät på varken matte eller husse.
    Ligger hellre ijämte fast tätt tätt på så klart :)
    Hoppas det går bra för din missekompis i jourhemmet och att han får STORA muskler där :)
    GLAD MISSsommar önskar jam o matte er alla på katthemmet !!!

    SvaraRadera
  9. Ps. Vi håller så klart tummarna för din kompis och hoppas han känner sig bättre snart !

    Glad midsommar till er alla på katthemmet :-)

    SvaraRadera
  10. Kolfart tassar in och önskar Glad Midsommar.
    Knä- och gosträning är bra, det kan man aldrig få för mycket av.
    Håller tassarna för din kompis och hoppas att han mår bättre snart.
    Nosbuffar!

    SvaraRadera
  11. Så förskräckt man blir, när man tänker på att er kompis kanske suttit instängd och inte kunnat röra sig fritt. Lite ovant att hållas fast i knät, men du verkar ha klarat av det galant. Och gos är ju mysigt! Ha det så bra i helgen, alla katthemsmissar. Kurr och burr.

    SvaraRadera
  12. Dui och Deco, det är alldeles rätt, knäsittandet ingår i min utbildning till goskatt.

    SvaraRadera
  13. Gustav, man måste visst vara övertydlig för att vissa tvåbeningar ska fatta nåt. Men om man vill ha ett eget hem får man kanske kämpa lite.

    SvaraRadera
  14. Alice, jag ska minsann kämpa på. En vacker dag kanske jag hoppas upp i nåns knä frivilligt!

    SvaraRadera
  15. M, C, T, S jag tror det kommer att gå bättre och bättre att sitta i knät. Hoppas det i alla fall.

    SvaraRadera
  16. Max och Måns, jo jag överlevde som tur var. Innerst inne är ju blogghjälpen ganska snäll, så jag tror inte hon skulle göra mig illa.

    SvaraRadera
  17. Kattfamiljen, ska be blogghjälpen ta med klippet till katthemmet så jag får titta på det. Och blogghjälpen har svarat dig idag.

    SvaraRadera
  18. Sippo, jag tycker det ser så mysigt ut när andra ligger i knät och gosar, men jag har fortfarande lite svårt för det själv.

    SvaraRadera
  19. Kjelle Bus, blogghjälpen har sagt att det inte alls är nödvändigt att jag blir knäkatt, men jag måste vänja mig vid att tvåbeningar tar i mig och klappar mig. Annars verkar det som om ingen vill ha mig.

    SvaraRadera
  20. Kattfamiljen, vi hoppas också allihop att vår kompis E snart blir starkare. Han har nog inte haft nåt roligt liv.

    SvaraRadera
  21. Kolfart, jag önskar dig också en glad midsommar. Vi får hjälpas åt allihop och hålla tassar och tummar för min kompis E. Han är värd att må bra, som alla katter.

    SvaraRadera
  22. Findus, Isak och Rasmus, nån här på katthemmet läste att en djurinspektör hade tagit bort en katt från ett hem där matte lät katten sitta in en transportbur medan hon jobbade. Går det att bli så korkad?

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag får ni en bild på både Ubbe och mig. Jag ligger på min röda filt som jag fått av blogghjälpen...