lördag 18 juni 2011

Katten Lilja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Lilja på Södertälje Katthem.

Idag har blogghjälpen haft fint besök hemma hos sig. Dumt nog var inte besöket på katthemmet. Det hade varit mycket bättre tycker jag. Men det var inte jag som bestämde den här gången heller.

Det var Klosterkatternas tvåbeningar som var där. Det är verkligen tvåbeningar som bryr sig om katter! De tar hand om 7 stycken. De flesta har varit skyggisar från början.

Många tvåbeningar tycker att de ska ha en knäkatt från början. De verkar inte förstå att vi katter kan behöva tid på oss att lära känna våra människor. Ofta har vi blivit så illa behandlade att det är ett rent under att vi överhuvudtaget vågar lita på en tvåbening igen.

Det här har såna som Klosterkatternas tvåbeningar förstått. De låter rädda katter få den tid de behöver för att känna sig trygga.  

Efter en tid kommer belöningen. De får vår kärlek och vårt förtroende. Vad kan vara mer värt? När ska fler tvåbeningar inse detta?

14 kommentarer:

  1. Åh vilket finbesök Blogghjälpen haft idag !!
    Nää man kan ju undra när alla 2-benta ska inse hur mysigt det är att ha katt och att vissa av oss katter behöver tid att lita på 2-benta ??!!

    SvaraRadera
  2. Du har så rett så. Ja' va ju schelv en schyggis när ja' flyttade in till husse. Men så efter ett par veckor så märkte ja' att han inte var farli' å efter ytterligare nån vecka, så fick han klappa mej å de' va så schönt att han fick fortsetta.
    -Tindra f.d katthemskatt.

    SvaraRadera
  3. Först måste vi jama att det är en jättefin bild på dig. Vilket finbesök Blogghjälpen har haft, Klosterkatternas mattar är fantastiska, de förstår verkligen vad en katt behöver. Synd att de inte kom och hälsade på på katthemmet. Magkli och gos från matte. Nosbuff

    SvaraRadera
  4. Mjausan vilket trevligt besök Blogghjälpen hade.
    Dom har matte oxå träffat.
    Tvåbeningar måste inse att vi katter vill ha en viss tid på oss, att lära oss känna tvåbeningen vi flyttat hem till. Alla förstår inte det.

    Tass tass

    SvaraRadera
  5. Oj DET var fint besök det.
    Klosterkatternas mattar är underbara människor har husse jamat!
    Nosbuff

    SvaraRadera
  6. Håller med Dui och Deco, bilden på dig var jamarfin! Så roligt att Klosterkatternas mattar hälsade på blogghjälpen. Så fina mattar (eller hussar) borde alla kissar ha. För visst är de lite försiktigare missarna också värda ett eget hem. Kurr och burr.

    SvaraRadera
  7. Oj vilket fint besök blogghjälpen har haft! Håller med stationskatterna - så fina mattar borde alla katter ha. Det är så synd att inte alla tvåbeningar förstår att vi skyggisar kan bli riktiga myskatter bara vi får lite tid på oss. Vi fortsätter att hålla tassarna för att du också skall hitta dina människor som förstår att ge dig den tid du behöver!
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  8. Kjelle Bus, vissa tvåbeningar verkar aldrig fatta sånt som är väsentligt. Undrar vad man kan göra åt det?

    SvaraRadera
  9. Tindra, ja du vet ju hur det är i det verkliga livet. Tenk så redd du var när du bodde här. Hoppas jag får ett lika bra hem som du fått.

    SvaraRadera
  10. Dui och Deco, jag hoppas Klosterkatternas mattar kommer och hälsar på oss en annan dag. De gör verkligen en insats för oss katter.

    SvaraRadera
  11. M, C, T, S, när alla förstår verkligen inte att vi behöver tid på oss. Det är väldigt konstigt tycker jag.

    SvaraRadera
  12. Max och Måns, och er husse vet ju vad han jamar om!

    SvaraRadera
  13. Findus, Isak och Rasmus, visst är vi som är lite försiktigare också värda ett hem. Det har ni så rätt i!

    SvaraRadera
  14. Alice, blogghjälpen har berättat att du också är en sån där matte som alla katter har rätt till. Fast katters rättigheter är det visst ingen som bryr sig om!

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag får ni en bild på både Ubbe och mig. Jag ligger på min röda filt som jag fått av blogghjälpen...