fredag 17 juni 2011

Katten Lilja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Lilja på Södertälje Katthem.
 
Idag har jag blivit väldigt gripen av Max och Måns blogg. Deras Originalmatte är en RIKTIG kattmänniska, som verkligen uppoffrar sig för katter i nöd. Nu ska hon försöka rädda flera kattungar och deras mamma. Sånt kostar jättemånga pengar och för ovanlighetens skull har jag sagt till bloggghjälpen att hon kan ge en slant till några andra än oss på Södertälje Katthem. Om ni har nån peng över till henne så är hennes konto i Swedbank: Clearingnummer: 8480-6, Kontonummer: 914618599-7. På blogghjälpens bank skriver man bara alla siffror utan bindestreck eller ,-tecken. Hoppas de får in många pengar och hoppas Originalmatte lyckas fånga in både kattungar, kattmamma och KATTPAPPA, annars är risken stor att det ser likadant ut snart igen.

På eftermiddagen var blogghjälpen här en liten stund. Hon hade lite godis med sig. Först försökte hon ge mig Temptations, men jag kände ju att det luktade nåt annat i hennes andra hand. Jag jamade till henne att jag ville smaka det. Då sa hon att det var leverkorv, och det ville jag ju inte ha häromdagen. Pfft, häromdagen, ja. Man kan väl ändra sig. Det var ju jamargott! Jag sa att jag ville ha hela tuben. Tror ni jag fick det? Nädå, nån ynka liten millimeter var allt jag fick (blogghjälpen säger att jag fick flera centimeter, men hennes ögonmått är väl inte så utvecklat).

16 kommentarer:

  1. Vi kan bara jama en sak:
    Det finns bara EN Orginalmatte!
    Och hon gör allt för att alla tassar ska vara lyckliga.
    Nosbuff

    SvaraRadera
  2. Max och Måns Orginalmatte är fankattisk, men vi vet flera, Er egen Blogghjälp tex och Wikki med hennes mattar. 2-beningar som gör så mycket, vår 2-bening är inte så duktig men försöker i alla fall hjälpa till lite grann och många bäckar små blir till slut en stor å. Ska tvinga matte att skicka lite pengar till Max och Måns också. Lät gott med godiset och leverkorven. Nosbuff

    SvaraRadera
  3. Vi håller tassarna för att orginalmatte får tag i alla kissarna. Tyvärr har vi inga pengar att ge, men vi tänker på både orginalmatte och missarna.

    Angående leverkorven så tycker jag det var lite snålt av blogghjälpen att bara ge någon millimeter, du kan väl få ta själv?

    SvaraRadera
  4. Vi håller tummar och sporrar här för att O-matte hittar alla katterna! Och människor är inte utrustade med ögonmått (knappt med ögon *blänger på lillie som nästan snubblade på M innan). Det övergår deras fattningsförmåga att man har fått nog när man är mätt. Och då skall det läggas en bit till, utifall att man blir sugen om en stund. pfffft. människor...

    nosgos å gottisar å nosbuff å råttisar å leverkorv
    Maurice & Kajsa

    SvaraRadera
  5. Vi jamar som Dui och Deco, vi är så glada över alla fankattiska tvåbeningar som gör så mycket för oss katter. Vår matte är inte heller så duktig men vi försöker bidra med pengar i den mån vi kan istället för vi vet vilken nytta dem gör. Hoppas orginalmatte får in de sista katterna också!
    Nog tycker vi också att du borde ha fått lite med än ett par mm av leverkorven. Sen att blogghjälpen antyder att ni skulle bli tjocka om ni får mer tar vi helt avstånd ifrån! En katt är alltid precis lagom stor för sin päls!
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  6. EN YNKA liten millimeter leverkorv är VÄLDIGT lite! Smart att låta kompmissarna testa först om det verkligen var en ätlig leverkorv!! Man kan inte vara nog försiktig.
    SÅ fantasstiskt att läsa om Originalmatte! Men Lilja, även om hon är lite SNÅL med godis, så är blogghjälpen också en fantasstisk Kattmänniska!

    SvaraRadera
  7. Jam o matte håller oxå klor o fingrar i kors för att Orginalmatte ska lyckas fånga in alla missarna !!!

    SvaraRadera
  8. Synd att man inte kan klona originalmatte till sisådär några hundra stycken. Minst. Nu finns det ju bara en, och jag hoppas hon får många pengar.
    Sedan är jag glad att du gillar leverkorven, fast den är på tub. Tänk om jag kunde få bjuda dig på en bit av grannens leverkorv i korvform...suckjam att du bor så långt bort!

    SvaraRadera
  9. MAx och Måns, visst finns det bara en Originalmatte, men som tur är finns det många andra som jobbar mot samma mål som hon. Tänk om ALLA kunde göra det!

    SvaraRadera
  10. Dui och Deco, jag vet att er matte också gör en hel del för oss katter. Alla kan inte jobba på samma sätt, men alla som gör NÅT för oss är värda beröm.

    SvaraRadera
  11. Sippo, jag tror vi för börja nån form av samarbete. Har förstått att du har lite av samma problem när det gäller mängden mat?

    SvaraRadera
  12. lillies lya, du beskriver lösningen till problemet så bra. Tänk om vi kunde få tvåbeningarna att begripa detta!

    SvaraRadera
  13. Alice, det är precis som du jamar, en katt är alltid precis lagom för sin päls. Fast... jag tycker jag har alldeles för stor päls för min lilla taniga kropp nu!

    SvaraRadera
  14. Sambo och Roxy, en millimeter leverkorv är ju nästan ingenting! Och jag tycker egentligen om blogghjälpen, fast det kan man inte jama till henne för då kanske hon blir mallig.

    SvaraRadera
  15. Kjellel Bus, vi får hålla klor allihop för O-matte. Måtte hon få in allihop.

    SvaraRadera
  16. Gustav, om vi fick bestämma är det en hel del tvåbeningar som skulle klonas (och andra som skulle bortklonas). Kan du inte be favoritgrannen att åka hit med en leverkorv?

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...