En katt på Södertälje Katthem bloggar

söndag 12 juni 2011

Katten Lilja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Lilja på Södertälje Katthem.

Först ska be berätta att flera snälla tjejer här på katthemmet offrade hela söndagen för vår skull. De ställde upp på en bakluckeloppis och sålde massa saker som vi fått från snälla människor. Alla pengar de fick in gick till oss katter. Det behövs många pengar för att driva ett katthem må ni tro.

Ibland brukar jag tänka att om det bara fanns de människorna på jorden som var snälla, då skulle det ju inte behövas några katthem. Då skulle ingen överge oss. Då skulle alltid nån annan ställa upp och ta hand om oss om vi inte kunde bo kvar hemma. Om husse eller matte blev sjuka till exempel.

Fast jag vet ju att det inte är så. Jag är i alla fall glad att det finns så många snälla människor som tar hand om oss.

Så har det varit öppet hus igen. En människa var inne hos oss och hon blev jätteförtjust i mamma, Lillan. Hon valde mellan henne och en annan kompis. Även om jag så klart vill ha ett eget hem, så tycker jag mamma också är värd ett hem. Hon är så snäll. Med tiden har vi ju blivit lite mer självständiga, så vi är inte direkt beroende av varandra längre. Vi får se hur det går.

14 kommentarer:

 1. Mjamarns tur att det finns snilla människor också som tar hand om alla missar som behöver ett hem !!!

  SvaraRadera
 2. Bra gjort av tjejerna, hoppas att det blev mycket pengar! Tänk vad det vore bra om alla var snälla "drömmer" Nu kommer nog din människa snart ska du se.Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Kanske, kanske att den där människan kan tänkas ta både mamma och dotter???

  Vi har tänkt på det där du berättade om att blogghjälpen pratade med några om att alla katthem skulle gå ihop och jobba tillsammans och vi tycker att det vore en jättebra idé, för då får de större genomslagskraft och kan göra sig bättre hörda hos de där som sitter och bestämmer över saker och ting och då kanske det t.o.m. kan bli djurpolis i hela landet!?!

  Tass från Jenny, bolisassistent, klosternovis och f.d. Södertäljekatthemskatt (fina titlar, eller hur?)

  SvaraRadera
 4. Oj vad jamarskoj om din mamma får ett eget hem! Vi håller tassarna här! Naturligtvis fortsätter vi hålla tassarna för dig också lilla söta Lilja! Vilka snälla tjejer ni har som hjälper till att få in pengar till er!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 5. Du har så rätt så - om det bara fanns snälla människor så skulle livet vara enklare. Hoppas att det går bra för din mamma och att hon får adoptera den där människan. Och oroa dig inte - din människa kommer, hon också. Snart!

  SvaraRadera
 6. Verkligen snällt att ställa upp på en söndag. Jag har hört att tvåbeningar helst vill ligga och sova då. Vi håller tassarna för både dig och din mamma, ska ni veta.
  *uppmuntrartass*

  SvaraRadera
 7. Så roligt att din mamma kanske hittat sin egen människa. Självklart håller vi tassarna för att det snart blir din tur, Lilja. Vilka fantastiska människor det är som alltid ställer upp och jobbar för katthemmet på olika sätt. Tänk om man kunde sälja lite av deras snällhet på flaska! Så att andra människor kunde få sig en snällhetsdos, alltså. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 8. Kjelle Bus, njaej tyvärr finns det ju inte snälla människor som ger hem till ALLA kissar som behöver ett hem. Men många snälla människor finns det.

  SvaraRadera
 9. Dui och Deco, vi har så många snälla tjejer och killar här på vårt katthem. Jag tror de är snällast i världen!

  SvaraRadera
 10. Jenny, du må tro att blogghjälpen frågade om hon inte kunde ta oss båda, men hon var väldigt bestämd på den punkten - hon ville bara en en katt. Och tänk vilka fina titlar du har!

  SvaraRadera
 11. Alice, det är bra att ni fortsätter hålla tassar och tummar för mig. Det känns bra ska ni veta.

  SvaraRadera
 12. Lillies lya, blogghjälpen säger också att min människa kommer, men hon vet inte när.

  SvaraRadera
 13. Sippo, här på katthemmet ligger människorna minsann inte och sover på söndagarna. De ställer upp för oss katter!

  SvaraRadera
 14. Findus, Isak och Rasmus, vilken jamarbra idé att sälja snällhet på flaska! Då skulle man kunna ge en flaska till alla dummisar - och så blev de snällisar.

  SvaraRadera