lördag 11 juni 2011

Katten Lilja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Lilja på Södertälje Katthem.

Idag har det varit en riktigt intensiv, men kul dag. Först kom blogghjälpen hit vid kl 10. Då hade jag förstås förberett mötet med en IT-kille som kanske ska hjälpa oss. Som vanligt gäller det ju att vara förberedd, och eftersom blogghjälpen behöver hjälp med sånt ställde jag upp.
Efter det mötet åkte blogghjälpen iväg och handlade lite. Sen kom hon tillbaka.

Då var det dags för nästa möte, som jag så klart hade förberett under tiden. Det var ett möte med flera andra katthem. Jag tycker ju att vi ska samarbeta och det har ju både blogghjälpen och flera från andra katthem förstått, så vi håller på att jobba på att bilda ett förbund där vi kan bli en enhet som alla kan lyssna på. Det är mycket kvar att jobba med, så jag har inte så mycket ledigt i sommar.

Som om inte det här vore nog så fick vi ta tass om en liten katt som heter Katja idag. Hon är bara lite drygt 3 månader, men väldigt tuff och framåt. Hon hittades ensam och övergiven på en gata i närheten för några veckor sedan och hade nog inte klarat sig om hon inte fått komma hit. Nu är hon igång som en värsta toker. Varken mamma eller jag får en lugn stund. Men det är rätt kul, faktiskt.

12 kommentarer:

  1. Vi är väldigt spända på hur det går med det där förbundet. För vi tycker det är en jamarbra idé.
    Hoppas Katja trivs hos er, fast vem skulle inte göra det?

    SvaraRadera
  2. Du jobbar verkligen på fast det är så flämtvarmt! Du får inte glömma att dricka mycket och försöka svalka dig. För hur skulle blogghjälpen klara sig utan dig? Förbundet låter så jamarbra tycker vi, skall bli spännande att höra hur det går. Här går vi mest nu och väntar på att det skall bli en sån där kallad semester så att vår lillebror kommer hem, men det verkar ta en jamarns lång tid.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  3. Injamar med Alice. Du jobbar på trots värmen. Men det är klart hur skulle det gå om du tog semester?

    De där ungkatterna och kattungarna kan vara rätt kul att titta på också även om man inte själv är med och leker alla gånger.

    Nosgos på dig.

    SvaraRadera
  4. Spännande med ny liten kompis, tur att hon fick komma till er. Oj, vad det händer saker, vi tycker att det låter jättebra om katthemmen kan samarbeta. Nosbuff

    SvaraRadera
  5. Låter kuligt med en ny liten tjompis :-) Ta det lite lugnt i värmen oxå , så du inte blir helt utarbetad !

    SvaraRadera
  6. Att tassa samman i ett förbund är en rent genialisk idé. Ju fler som står bakom kraven desto större chans att någon lyssnar och bryr sig.
    Vilken tur att er dörr alltid står öppen för alla hemlösa. Hur skulle den lilla ungen har klarat sig annars? Förstår att det kan bli lite jobbigt med allt bus :-)
    Kramar och tassklappar

    SvaraRadera
  7. Sippo, jag tror att alla skulle trivas hos oss. Men vi kan ju tyvärr inte ta emot alla.

    SvaraRadera
  8. Alice, jag vågar inte ens tänka tanken hur blogghjälpen skulle klara sig utan oss. Klarar man inte ens att ta med godis till katthemmet, ja då är det illa. Förstår att det blir lång väntan på lillebror, men veckorna går fort...

    SvaraRadera
  9. Nea, ja du har ju erfarenhet själv av kattungar. Kul att titta på, men ibland skulle man ju ge bort dem gratis (fast säg för jössenamn inte det till blogghjälpen!).

    SvaraRadera
  10. Dui och Deco, jag det händer saker hela tiden. Jag jobbar på som vanligt trots att det är sommar.

    SvaraRadera
  11. Kjelle Bus, jag försöker ta det lugnt. Fast när det är kul saker man jobbar med blir man ju inte lika trött.

    SvaraRadera
  12. Gunilla och Frasse, tyvärr står inte vår dörr alltid öppen för alla hemlösa. Vi får inte ha mer än ett visst antal katter här, så en del kan vi bara inte ta tass om, fast det behöver tas om tass.

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...