fredag 20 maj 2011

Katten Liljapå Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Lilja på Södertälje Katthem.

Det finns en del tvåbeningar som säger ”äntligen fredag” har jag hört. Men så jamar aldrig jag. För mig spelar det ingen roll vilken veckodag det är. Jag jobbar lika mycket på en lördag som på en onsdag till exempel. För jag tänker så här:


Idag är det fredag, i morgon lördag. Sen på söndag är det LT-dagen. Hur skulle det gå om jag bara la mig ner och slöade nu då? Det vågar jag inte ens tänka på.

Jag tycker det bara skulle finnas dagar som heter idag, i morgon, om en vecka och så vidare. Sen spelar det ingen roll vad det infaller på för dag. Man kan ju behöva vila på en tisdag lika väl som på en lördag eller söndag. Jag kommer till exempel att ta det lugnt hela nästa vecka när blogghjälpen smiter till Tyskland. Fast vi kanske kommer att ha nån kontakt i veckan i alla fall. Vi får se. Annars hörs vi nästa söndag. Ni behöver inte vara oroliga, för jag kommer att sköta om katthemmet under tiden.

11 kommentarer:

  1. Det var kloka tankar. Förstår inte varför människor jämt ska röra ihop saker och ting med dagar och massa annat knasigt. Hoppas blogghjälpen klarar sig utan dig i det tyska landet.

    SvaraRadera
  2. Ha det gott och jobba inte för mycket!!
    nosgos å gottisar, nosbuff å råttisar
    M&K

    SvaraRadera
  3. Det kommer förstås bli jättetomt här utan dig, men jag vet ju att allt kommer flyta på galant där på katthemmet under din kloka tass.
    Det där med dagar tycker jag också är helt ointressant. Det enda är väl att det kan bli någon extra godbit när det är helg. Fast det är förstås mina människors idé. Jag kan äta godis alla dagar.

    SvaraRadera
  4. Jag kan nog längta lite efter helgerna ibland, för då behöver inte matte gå till det där jobbet. Både hon och jag gillar att bara tassa runt och vara, det är så mysigt.
    Hoppas blogghjälpen får en trevlig resa. Måste kännas tryggt för henne att veta att hon kan överlämna hela katthemmet i dina kompetenta tassar när hon är borta.
    Tassklappar

    SvaraRadera
  5. Vi hoppas att LT-dagen blir toppenbra. Vi kommer att sakna dig jättemycket nästa vecka men hoppas att Blogghjälpen har det bra på sin resa. Nosbuff

    SvaraRadera
  6. Sippo, tänkt om vi skulle få ordna tillvaron för tvåbeningarna. Vad enkelt och bra det skulle bli.

    SvaraRadera
  7. lillie, jag ska passa på att vila lite nästa vecka. Det behövs nog efter allt som varit.

    SvaraRadera
  8. Gustav, ja kommer sakna er också. Och visst kan man äta godis alla dagar.

    SvaraRadera
  9. Frasse, men om vi katter fick bestämma skulle ju tvåbeningarna alltid få vara hemma hos oss och gosa. Det tycker jag vore mycket bättre.

    SvaraRadera
  10. Dui och Deco, jag har allt under kontroll inför morgondagen. Hoppas många kommer.

    SvaraRadera
  11. Vi tycker också att alla dagar borde vara likadana, fast vi får erkänna att vi också längtar till det som tvåbeningarna kallar helg för då är matte hemma istället för på jobbet.
    Familjedagen kommer gå galant när det är du som har planerat allt! Frågan är hur blogghjälpen skall klara sig i en hel vecka utan din hjälpande tass. Hoppas hon inte åker vilse i det tyska landet.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu har jag klarat av årsmötet. Det vara mycket jobb med det, men nu vet jag ju hur man gör. Bloggh...