söndag 13 mars 2011

Katten Lilja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Lilja på Södertälje Katthem.

Det kom hem lite människor ibland och varje gång klagade matte över att hon ”måste ta hand om” oss katter. Människorna kom med en massa förslag som gjorde oss väldigt oroliga. ”Släng ut dem”, ”Avliva dem” var bara några av förslagen.

Jag vet inte om matte på allvar tänkte på nåt av de förslagen, men som tur var för oss kom det i alla fall en människa på besök en dag som sa ”Ring katthemmet”.

Vi hade inte den blekaste aning om vad ett katthem var, men vi tyckte i alla fall att det inte lät lika hemskt som de andra förslagen. Vi hade förstås ingen talan. Ingen lyssnade på oss eller brydde sig om vad vi ville.

En dag hörde vi matte ringa ett samtal. Då hörde vi att hon sa ”men jag måste bli av med dem NU. Jag ska ju flytta och kan inte ta med de här!”. Vi antar att ”de här” var vi. Vi kallades inte ens vid våra namn. När hon la på luren såg hon jättearg ut.

16 kommentarer:

  1. Vi morrar och reser ragg här hemma. Husse hälsar att han hoppas den där dumma matte som ni hade, får evig kikhosta och svarta bölder på näsan.

    SvaraRadera
  2. Ja Du Lilja det kommer nog inte att dröja särskilt länge förrän Du har ett eget hem,den 19 /3 är det ett möte och jag hade tänkt vara där då.Och då kan jag se hur Du ser ut i verkligheten.
    Min exmake`s lilla Denize fick vi avliva den 9/2, för vi tror hon fick en hjärnblödning, hon kunde inte gå.Hon hade slagit i rygg och huvudet när hon skulle hoppa upp i soffan.Sen ville hon bara ligga runt husses fötter.Inte på några andra ställen och inte varken äta eller dricka på många timmar.Hon skulle fyllt 20 år 28/5 i år. Jag skrev flera ggr till Nikita, som nu har kommit till ett eget hem.
    Katten jag delade med Yngve den släppte han ut själv genom balkongdörren den 7/2 i denna köld och myckna snön.Så nu går inte jag på hans begravning.Så gör inte en djurvän.Han hade kunnat ringa mig el.Sonia.Jag har letat och lockat ingen Kasper syns eller hörs.
    Ha det så bra. Tass,tass,purr,purr

    SvaraRadera
  3. Morr och fräs, hemsk människa det där och den så kallde husse var inte ett dugg bättre. Vi jamar med Sippo. Nu undrar vi verkligen över fortsättningen. Nosbuff

    SvaraRadera
  4. Hu-jam så otäckt. Nu är det förstås inte meningen att ett katthem ska ta ansvar för precis allt som obetänksamma kattägare tar för sig, men vi är ändå så innerligt glada för att den där besökaren pratade om katthem istället för avlivning. *tröstartass* Kurr och burr.

    SvaraRadera
  5. Tycker verkligen inte om hur själviska vissa människor är! *fräs*
    Matte hälsar att du som är så fin förtjänar bättre.

    SvaraRadera
  6. *FRÄS och FYJAM* vilken människa somk sa att ni skulle avlivas, GRRRRRR
    Vi och matte blir så rasande när vi hör talas om ngt så idiotiskt, GRR

    Håller oxå med Sippo i allt han jamar om.

    Spännade att höra fortsättningen.

    Tassekram till dig du fina katt


    Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan

    SvaraRadera
  7. Synd att man inte var där, då kunde vi tassat ihop oss och riktigt satt klorna i de där otäcka tvåbeningarna.
    Fast det kanske inte hade funkat, vi är ju ganska små trots allt. Det var nog ändå bäst som skedde, att ni kom till det fina, kattvänliga katthemmet.
    Tassklappar

    SvaraRadera
  8. Tänk om alla tvåbeningar kunde lära sig att det är ett privilegium att få vara kattägd! Tom forskarna är överens om att kattägda tvåbeningar mår bättre, de är mindre stressade och får lägre blodtryck.
    Här fräser vi och morrar lääääänge till din gamla matte som pratade så strunt! Man önskar nästan att såna blir behandlade på samma sätt, så får de se hur otäckt det är!
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  9. Sippo, vi kan inte bekräfta att hon fått de där sjukdomarna, för vi har aldrig sett henne sen vi kom hit.

    SvaraRadera
  10. Men inte kan man släppa ut en katt i 20 graders kyla utan att kolla att den kommer in igen? Nåjam. hoppas vi ses på lördag!

    SvaraRadera
  11. Dui och Deco, när, de var lika dumma båda två!

    SvaraRadera
  12. Findus, Isak och Rasmus, det är verkligen meningen att man ska lämpa över ansvaret för sin katt på ett katthem, en många gör det, tyvärr.

    SvaraRadera
  13. Nikita, vi är ju lite lika till utseendet du och jag. Hoppas det går lika bra för mig som det gjort för dig.

    SvaraRadera
  14. Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan, man kan verkligen morra för mindre. Tänk att bara komma på tanken att man ska avliva en ungkatt och hennes unge fast de är helt frisla!

    SvaraRadera
  15. Frasse, jag tror inte det går att göra om såna människor till bra kattägare. Har man ingen känsla för katter och andra djur, så har man inte.

    SvaraRadera
  16. Alice, en del kommer aldrig att förstå hur bra det är att vara kattägd. Inte ens om de blir 1000 år!

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...