torsdag 10 mars 2011

Katten Lilja på Södertälje Katthem berättar

Hej, jag heter Lilja och bor på Södertälje Katthem.

Idag känns det nästan som om jag skulle vilja gömma mig för hela världen, precis som jag gjorde när jag först kom till katthemmet. För bara två dagar sedan blev jag tillfrågad av min kompis Ross om jag ville ta över bloggen efter honom. ”Det vågar inte jag” svarade jag. ”Klart du vågar” sa han. ”Det är inget farligt alls”.


Då sa jag till honom att jag inte kunde blogga, så det fick avgöra saken. ”Det kunde varken jag eller de andra bloggkatterna heller i början, men man lär sig snabbt” invände Ross. ”Dessutom kanske det kan göra så att nån snäll tvåbening ser att du finns och ger dig ett toppenhem”.

Då kom ju saken i ett annat läge, för ett bra hem vill jag gärna ha. Jag funderade en lång stund, medan Ross fortsatte att komma med exempel på fördelar med att vara bloggkatt. Till slut lät jag mig övertalas och nu har blogghjälpen och jag talats vid flera gånger och kommit överens om vad jag ska berätta.

Som alla andra bloggkatter ska jag börja med att presentera mig. Det gör jag i morgon.

22 kommentarer:

  1. Ännu en skönhet att lära känna - åh, så skoj, fast vi hoppas förstås att du snabbt hittar en egen människa att ta hand om.

    Lycka till!
    maurice & kajsa

    SvaraRadera
  2. Hej Lilja, ser fram emot att få ta del av din berättelse! Och vilket vackert namn du har!

    SvaraRadera
  3. Hej, Lilja, och välkommen in i blogg-gänget! Vi är klosterkatterna, och vi kommer att följa dig hela tiden och heja på dig medan du söker efter en egen matte/husse. Två av oss - Jenny och Majsan - har varit bloggkatter på Södertälje katthem och vi vet både hur du har det och hur det känns att längta efter ett alldeles eget hem...

    Tass från klosterkatterna.

    SvaraRadera
  4. Lycka till med bloggandet! Det ska nog gå bra, om jag som var så blyg i början klarar det så borde nog du också klara dig jättefint.

    SvaraRadera
  5. Hej Lilja! *vinkar med tassen* Jag lovar att det kommer gå jättebra, jag har också varit bloggkatt hos er och jag kände precis som du i början. Men det var inget svårt alls och fast blogghjälpen är lite vimsig och tafatt som alla tvåbeningar så är hon en jättebra hjälp i början och ett bra stöd. Lycka till och det skall bli jamarspännande att få höra din berättelse!
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  6. Välkommen till bloggvärlden!!
    Det ska bli kul att följa dig hälsar Beata, Doris, Sunny och matte!!

    SvaraRadera
  7. Åh, en svartis till! De bästa katterna är ju oftast svarta (hälsar Kallekatten från mattes knä). Vi kommer följa dig, Lilja! :)

    SvaraRadera
  8. Hej Lilja, vad intressant det ska bli att följa din historia. Självklart håller vi med Ross: du kommer att klara av bloggandet med glans. Kurr och burr.

    SvaraRadera
  9. Vad spännande det ska bli att lära känna dig! Det kommer säkert att gå jättebra med bloggandet. Du är jättevacker tycker vi.Vi kommer också att följa dig på vägen mot ditt hemma. Nosbuff

    SvaraRadera
  10. Hej Lilja!
    Mimmi, Chicko, Tarzn och Sessan här, som vill häsa dig välkommen in i bloggvärlden, mjau
    Du kommer säkert in i hur det hela fungerar, tills du finner din matte/husse.
    Vi önskar dig lycka till.
    Ska bli spännande att lära känna dig oxå.




    Tass
    Mimmi, Chicko, Tarzn och Sessan

    SvaraRadera
  11. maurice & kajsa, jag hoppas också att jag får egna människor snart. Fast jag vet att det kan ta lite tid ibland.

    SvaraRadera
  12. Gustav, vad kul att du tycker jag har ett fint namn. Jag tycker Gustav också är ett fint namn.

    SvaraRadera
  13. Klosterkatterna, vad kul att ni kommer att följa mig. Och det är jättekul att Jenny och Majsan och alla andra Klosterkatter fått ett sånt fint hem.

    SvaraRadera
  14. Nikita, vi satt ju i burarna bredvid varandra på slutet. Jag blev så glad när du fick åka. Och så tänkte jag: en sån människa vill jag också ha.

    SvaraRadera
  15. Alice, det är bra när ni gamla vana bloggare lugnar mig. Det ska nog gå bra för mig också.

    SvaraRadera
  16. Beata, Doris, Sunny och matte, vad kul att ni också kommer att stötta mig. Jag behöver nog stöd från så många som möjligt.

    SvaraRadera
  17. Kallekatten, visst är vi fina, vi svarta katter? Vad mysigt det låter att ligga i mattes knä.

    SvaraRadera
  18. Findus, Isak och Rasmus, nu är det så många som sagt att jag kommer klara bloggandet, så jag börjar nästan tro att det är sant!

    SvaraRadera
  19. Dui och Deco, det känns så skönt att så många är så snälla mot mig. Allt blir liksom lättare då.

    SvaraRadera
  20. Mimmi, Chicko, Tarzn och Sessan, det ska bli jättespännande att få berätta min historia. Sen får vi se när mina människor dyker upp.

    SvaraRadera
  21. Välkommen i bloggänget Lilja! Jag ser fram emot att höra din historia. Och du, bloggandet kommer du snart att sköta med vänster tass ska du se! Det är så roligt att blogga, man får en massa vänner och sedan finns ju alltid chansen att du just din människa läser din blogg!
    Tassklappar

    SvaraRadera
  22. Frasse, jag hopps att just min människa ska läsa min blogg, och så alla andra kompisar förstås.

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...