lördag 19 mars 2011

Katten Lilja på Södertälje KAahem berättar.

Hej, det är Lilja på Södertälje Katthem.

Som ni såg igår kom en farbror och stack oss i pälsen och sen blev vi jättetrötta. När vi vaknade hade vi ett sår på magen. Det kändes konstigt, men det gjorde inte så där väldigt ont.


Vi var lite dåsiga hela dagen efter. Sen kom en tjej och tittade till oss. Hon sa att vi skulle få flytta ut ur karantän till en större bur. Vi förstod ingenting, men var så klart på vår vakt. Här gällde det att se till att inget läskigt hände.

Jag ska fortsätt berätta om det i morgon, men först måste jag sticka emellan med nåt annat.

Idag har jag för första gången varit rådgivare åt blogghjälpen! Det var Årsmöte här på katthemmet och då hör det till att blogghjälpen frågar aktuell bloggkatt till råds. Jag tyckte det var lite läskigt så här första gången och visste inte riktigt vad jag skulle säga, men sen tänkte jag på vad Ross sagt och då gick det lättare.

Jag sa åt henne att hon skulle ta det lugnt och att hon skulle berätta vad vi gjort under året och vad vi planerar att göra under innevarande år. Då förstod blogghjälpen vad hon skulle säga och det verkar som om mötet gick ganska bra.

Vi ska snacka om det i morgon och då ska vi få godis också som tack för att jag hjälpte henne!

18 kommentarer:

  1. Bra gjort att instruera blogghjälpen. Ibland kan och vågar man mer än man själv tror. Vi är säkra på att mötet blev jättebra tack vare ditt ingripande! Skönt att slippa karantänen (i berättelsen) och få vara i större bur. Kurr och burr.

    SvaraRadera
  2. Skönt att du fanns i närheten och kunde hjälpa blogghjälpen. Vi som följer den här bloggen vet av erfarenhet att hon trasslar till det utan en stadig tass som styr.

    SvaraRadera
  3. Vad duktig du är som redan instruerar blogghjälpen! Tvåbeningar behöver verkligen en hjälpande stadig tass om de skall klara av någonting.
    Vad skönt att ni inte hade ont efteråt och fick komma till en större bur.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  4. Toppen! Hur blir man sådan där rådgivare mot godis? Måste man bo på katthem då? Förlorar ni godiset då när ni får eget hem? Nä, hemska tanke.

    Nosgos

    SvaraRadera
  5. Vilka fankattiska framsteg du gör - redan rådgivare! *imponerad* Ja, blogghjälpen brukar behöva bloggkattens hjälp, och om hon bara lyssnar på dina råd kommer allt att gå mycket bra. Årsmöten är tråkiga, säger matte som brukar vara med på sådana i kyrkan... då är det roligare med styrelsemöten, för där får man åtminstone prata om viktiga saker istället för att bara babbla siffror och välja folk.

    Det är en viktig tradition att bloggkatten får mycket godis - belöningarna skall flöda när man gör ett så viktigt jobb!

    Tass från Imma, abbemissa.

    SvaraRadera
  6. Jamars då, att du redan är en bra rådgivare åt Blogghjälpen, så dukltig du är, Lilja.
    Du blir modigare och modigare, så länge du är på katthemmet.

    Tass på dig du fina katt.

    Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan

    SvaraRadera
  7. Fick ni strut på huvudet också? Det tycket jag (Deco) var jättejobbigt. Skönt för Blogghjälpen att få hjälp av dig. Nosbuff

    SvaraRadera
  8. Haha, det tycker jag också! ^^ Men det är bara deras förlust och mer skor och tofflor och lukta igenom för mig. ^^ Vad händer idag då? :D Själv så sitter jag och väntar på besök, vaktar så klart vid dörren. ^^ / Tasskramar från lilla mig

    SvaraRadera
  9. Findus, ISak och Rasmus, visst var det tur att jag tog över bloggjobbet från Ross, annars undrar man hur det hade gått på mötet.

    SvaraRadera
  10. Sippo, trasslar till det är bara efternmanet som Ross brukade säga. Nog behöver blogghjälpen en stadig tass alltid.

    SvaraRadera
  11. Alice, det var bara lite ömt några dagar, men sen gick det också över. Nu mår vi jättebra.

    SvaraRadera
  12. Nea, det är bara att ge goda råd och säga till att man ska ha arvode i godis. Det bör alla tvåbeningar förstå. Kan inte tänka mig att det blir nån ändring när jag inte bor kvar på katthemmet.

    SvaraRadera
  13. Klosterkatterna, nåt flödande av godis är det minsann inte. Ska genast säga till blogghjälpen att hon flödar på ordentligt och inte snålar som hon gör!

    SvaraRadera
  14. Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan, jag har lärt mig en hel del redan. Och mer blir det för varje dag.

    SvaraRadera
  15. Dui och Deco, nä vi fick ingen strut på huvet. Vår vettis syr så bra så det är sällan nån behöver strut här.

    SvaraRadera
  16. Alexandra, hoppas ditt besök kommer snart. Det är jobbigt att sitt och vänta.

    SvaraRadera
  17. Matte sliter just nu med att får kassan till sin lilla klubb på jobbet att stämma. Hon önskar att hon hade dig vid sin sida, för det är ju tydligt att du har samma sinne för detaljer OCH helhet som dina företassare.
    Så glad blogghjälpen måste vara över din hjälp!
    Tassklappar

    SvaraRadera
  18. Frasse, du får säga till matte att hon ska räkna kassan ordentligt! Det är såna tips man måste lära sig att ge tvåbeningarna, förstår du.

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu har jag klarat av årsmötet. Det vara mycket jobb med det, men nu vet jag ju hur man gör. Bloggh...