fredag 31 december 2010

Katten Nikita på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nikita på Södertälje Katthem.

Snart är det ett nytt år. Jag vet inte riktigt vad det kommer att betyda för mig, och blogghjälpen säger att det kan ingen annan heller veta säkert. Däremot kan vi hoppas att det just för min del betyder att jag får snälla, egna människor att ta hand om.


Jag har förstått att en del tycker synd om mig för att jag inte har fått ett eget hem ännu. Det tycker jag är lite tokigt, för jag tycker inte synd om mig själv. Jag tycker faktiskt att jag har haft tur som fått komma till katthemmet, och slipper gå ute i kylan utan nånstans att ta vägen.

Många tråkiga saker har hänt under året, men också många roliga och bra saker. Till exempel har man i Stockholm bildat en djurskyddsgrupp inom polisen. Man planerar såna djurpoliser även på andra håll i landet. Det roliga är att det är väldigt många sökande inom polisen till de här tjänsterna. Om det utvecklas väl kan de hjälpa oss som jobbar för att människor ska ta hand om sina djur att få ut vårt budskap. Det behövs.

Till nästa år skulle jag vilja att vi alla går samman och säger åt folk att de ska skicka de pengar de lägger ner på smällare på nyårsafton till katthemmen istället. Då slipper många djur bli skrämda, människor bli skadade och pengarna gör nytta istället för att gå upp i rök. Tänk att man ska behöva tänka ut sånt åt vissa tvåbeningar!

Gott Nytt År på er allesammans!

torsdag 30 december 2010

Katten Nikita på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nikita på Södertälje Katthem.

Idag är det sista öppethusdagen för det här året. Snart börjar ett helt nytt år och då ska vi fortsätta jobba för att hitta ett bra hem åt mig och mina kompisar. Det har blogghjälpen lovat. Det är många här på katthemmet som jobbar på att hjälpa oss på olika sätt, så jag känner mig lugn.

Det svåra är att få folk att förstå att de behöver en katt. Kanske skulle den som kommer med bästa idén hur man får folk att förstå att de behöver en katt eller fler, skulle vinna nåt. Jag vet inte riktigt vad vinsten skulle bestå i. Vi har ju inte så många pengar, men nåt skulle man väl kunna hitta på.

En av mina bloggkompisar, Wikki, brukar ju vara så påhittig med auktioner och sånt. Jag tror jag ska fundera över om jag kan start nån auktion också. Skulle ni vara med och bjuda då?

onsdag 29 december 2010

Katten Nikita på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nikita på Södertälje Katthem.

Nu har blogghjälpen varit och besökt mig i min nya bur. Jag och mina nya kompisar fick godis allihop. Det tyckte vi var bra. Hon blev glad när hon såg hur bra jag trivdes med mina nya kompisar. Jag fräste lite åt dem i början, för då kände jag ju inte dem. Jag tänkte att det kanske var bäst att de förstod direkt att jag var på min vakt. Men ganska snart förstod jag att de inte ville mig nåt illa, så då blev vi vänner.


Efter att blogghjälpen varit här skulle hon åka och köpa mer godis åt oss. Hon sa att nån hade viskat i hennes öra att det var godispengar på väg från snälla människor som följer bloggen och som vet hur välkommet det är. Och blogghjälpen säger att det bästa av allt är att det inte är nåt skadligt godis som vi tycker bäst om. De flesta gillar RC Oral bäst. Då får vi vita fina tänder och vi blir inte tjocka av det heller. Bra, va?

Bilden är förresten tagen idag i min nya bur. Vi ska försöka ta bilder där det syns att jag kan titta ut också, men jag hade ingen lust att flytta mig upp till fönstret just när blogghjälpen var där idag, så ni ska få se det en annan dag.

tisdag 28 december 2010

Katten Nikita på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nikita på Södertälje Katthem.

Idag har jag läst tidningen må ni tro. Det är mycket tråkigheter som händer. Varför hittar man inte på kul saker istället? Eller är det så att tvåbeningar gillar mer att läsa om trista saker än om roliga?


En sak som inte var direkt kul, men som jag i alla fall tyckte var bra, var att en tvåbening som lämnat sin katt ensam i en lägenhet i Sverige när han åkte på semester, blev åtalad för djurplågeri. Det tycker jag vara jamarbra. Det står inte rent ut, men det verkar som om katten klarade sig.

Sen har presidenten i Ecuador sagt att han vill att man slutar med tjurfäktningar i Ecuador. Han tycker de ska befria hans land från ”såna otidsenliga spektakel”. Tänk om alla länder hade såna ledare.

Det finns i alla fall lite hopp här och där som ni märker. I morgon kanske jag ska rapportera om nåt mer jag läst.

måndag 27 december 2010

Katten Nikita på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nikita på Södertälje Katthem.

Eftersom det var lite stökigt i vår bur igår så bestämde vår hälsoansvarige att hon skulle se om det blev bättre om vi bytte kompisar. Det betydde att hon kom in i buren, undersökte om jag hade ont nånstans, sen lyfte hon upp mig och bar iväg med mig till ett annat rum.


Där fick jag komma in till två andra tjejer i en bur. En av dem var jättesnäll och ville sitta nära mig direkt, men eftersom jag var van vid att min burkompis varit dum så fräste jag lite åt henne i början, för jag trodde hon också skulle klippa till mig. Men det gjorde hon inte.

En av de bästa grejerna med att byta bur, vet ni vad det är? Jo, nu kan jag titta ut! Det var jättekul, så jag har knappt hunnit vila nåt på hela dan, för det händer saker utanför fönstret hela tiden. Jag kommer nog somna tidigt ikväll.

söndag 26 december 2010

Katten Nikita på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nikita på Södertälje Katthem.

Eftersom det varit helgdagar nu så var det inget öppet hus idag. Det kanske var lika bra, för det var faktiskt ganska skönt att ta det lite lugnt. Eller, lugnt och lugnt. Jag var lite öm på ryggen idag för min burkompis var dum mot mig. Det är sånt som händer ibland tyvärr. Det var inte så farligt, men lite onödigt.


Blogghjälpen talade med oss båda och sa att vi måste vara snälla mot varandra. Ingen av oss har ju valt att bo så här, men så länge vi gör det måste vi samsas.

Vi fick i alla fall lite godis och blogghjälpen stannade ganska länge i vår bur för att kela. Mest med mig faktiskt eftersom jag var lite deppad. Men hon kelade med burkompisen också. Hon brukar citera nån klok person som sagt att ”när du förtjänar det som minst behöver du uppmuntras som mest”.

Det kanske är så. Nu ska vi i alla fall få kvällsmat och sen sover vi.

lördag 25 december 2010

Katten Nikita på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nikita på Södertälje Katthem.

Nu har blogghjälpen just åkt härifrån. Innan hon åkte delade hon ut julgodis till alla katterna. Hon hade två sorter, den som inte gillade den ena sorten fick smaka av den andra.


Inne i vår bur lyfte hon först upp Miss Molly och knäet och gosade med henne. Sen lyfte hon upp mig och vi både gosade och snackade lite om framtiden.

Jag undrade om vi skulle ändra strategi så att vi skulle hitta ett hem snabbare till mig. Men det tyckte inte blogghjälpen. Hon tycker att huvudsaken är inte att det går fort, utan att det blir bra. Om det går att kombinera är det OK, men huvudsaken är att det blir bra.

Vi bestämde alltså att jobba på som vanligt.

Men jag måste också berätta nåt jättekul. Vi har vunnit ett thépaket genom Wikki! Hennes auktion har fått Indra och Bastian att ropa in ett paket till oss på Södertälje Katthem för 200 kronor. Vi är jätteglada för det. Själva teet kommer vi att sälja vidare, för vi katter är ju inte så förtjusta i te, så då kanske det blir ännu mer pengar. Bra, va? Tack snälla Wikki, Indra och Bastian!

fredag 24 december 2010

Katten Nikita på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nikita på Södertälje Katthem.

Så har den där julaftonen kommit, fast det gör inte mig och oss andra katter här på Katthemmet så mycket, för vi har bestämt att vi inte ska fira den nåt särskilt innan vi får egna hem.


Idag tyckte vi till och med att den var till mer besvär än nöje. Det var nämligen så att två snälla tjejer skulle komma på morgonen och ta hand om vår karantänsavdelning, där dels alla nyanlända katter sitter, dels alla mammor med små kattungar. Som alla förstår är det viktigt att de också får mat om omvårdnad.

Men tjejerna kom inte, så till sist ringde de andra snälla människorna som jobbade ute i burarna och frågade hur det var tänkt. Då sa blogghjälpen att det måste blivit nåt missförstånd. Då svarade de snälla människorna att de kunde gå in i karantän och ge mat och annat, fastän de inte var så vana vid just karantän. Det är nämligen lite speciella förhållanden där inne. Det var ju jättesnällt av dem.

Men efter en stund ringde de igen och sa att nu hade de snälla tjejerna som skulle varit där mycket tidigare kommit. Eftersom det var julafton gick det nämligen inga bussar på morgonen från deras hem till katthemmet!

Då undrar ju jag hur det står till med dem som bestämmer över bussarna. Hur kan man göra så att det inte går några bussar till ett KATTHEM? Nåjam, den här gången löste sig allt på ett bra sätt ändå, men det där med julen, det är jag allt lite tveksam till…

torsdag 23 december 2010

Katten Nikita på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nikita på Södertälje Katthem.

Ni som har följt min blogg ett tag vet ju att jag brukar fundera en hel del. Ibland kanske det inte är så märkvärdigt, men ibland tycker jag själv att jag tänkt ut bra grejer.


Som till exempel det jag tänkt ut idag.

Det finns ju många hemlösa katter. Det finns också en hel del katthem som tar hand om en del av de katterna, som tur är. De jobbar ofta under väldigt ansträngda både personella och ekonomiska förhållanden. Och det är vi katter som får lida för det. Det vill säga de av oss som inte får komma till ett katthem, och det är tyvärr ganska många.

Tänk om alla katthem i Sverige kunde gå samman i en ”Kattcirkel”, ungefär som arbetare bildar LO-förbund, arbetsgivare bildar Arbetsgivarförbund o s v. Då skulle vi kunna hjälpa varandra. Fast det fodrar ju att nån tar tag i det och att man börjar jaga nån som ställer upp med pengar.

Äsch, alltid är det nåt som krånglar till det!

onsdag 22 december 2010

Katten Nikita på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nikita på Södertälje Katthem.

I natt hade jag lite svårt att sova. Jag låg och tänkte på den stackars katt som tydligen tagit sin tillflykt under vårt hus. Usch vad den måtte frysa, låg jag och tänkte.

För flera veckor sedan då det redan var överfullt och vi kunde inte ta emot ett enda katthår till, kom det några människor och ville lämna in en kisse som de sa att de hade hittat. Eftersom vi inte kunde ta emot fler katter sa vi åt dem att det var viktigt att de lämnade tillbaka katten där de hittat den om de inte kunde ta hem den, för då kan den hitta hem igen om den smitit. Innan de gav sig iväg fotograferades katten av oss.


Redan nästa morgon fanns kattspåren utanför vårt hus. När det blev så här kallt satte vi ut torrfoder till katten och det märktes att den åt av det. En fälla sattes in i krypinnet under huset, men ingen kisse fanns i den.

Men, vet ni vad som hände idag? Jo, en liten söt kisse satt i fällan! Den bars in och var hur kelig som helst. Och hungrig och törstig. Den fick både mat och vatten och åt snabbt upp allt på tallriken. Eftersom den var väldigt mager vågade vi inte ge den alltför mycket på en gång. Sen fick hon vatten och hon var jättetörstig också. Vatten hade vi ju inte kunnat ställa ut eftersom det hade frusit direkt.

När vi jämförde katten med fotot som tagits på den katt som de försökte lämna in på katthemmet för flera veckor sedan visade det sig att det var samma katt. Det var lite märkligt, med tanke på att det var en ganska lång bit bort som katten sades ha hittats. Nåjam, även om katthemmet är mer än fullt så trollades en plats fram till henne, så nu får hon god mat och värme och så småningom också ett hem hoppas vi.

Hur kan människor överge en liten katt? Den här lilla tjejen har definitivt haft ett hem. Hoppas vi snart får ett nytt hem åt henne och alla oss andra här på katthemmet.

tisdag 21 december 2010

Katten Nikita på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nikita på Södertälje Katthem.

Fortfarande kallt och dumt ute. Vi bor ju i en tillbygd avdelning till en skola. Jag vet inte om det var meningen från början att den skulle finnas kvar, men i undervåningen har det i alla fall blivit ett stort hål i grunden. För några dagar sedan var det nån som såg tasspår i snön och de försvann in i hålet under huset.


Nu har vi satt in en fälla där med mat för att se om den katten som tydligen bosatt sig där går att fånga in. Kanske är det nån som saknar den och inte vet var den är. Hoppas att det är så i alla fall.

Jag tycker så synd om alla katter som inte har nånstans att gå in nu. Det är mer än 15 grader kallt och de fryser inte bara om tassarna utan om öron och allting. Därför är det jätteviktigt att alla försöker hjälpa så många katter som möjligt. Hör alla det? Om du tänker efter riktigt, riktigt noga kanske du känner nån som borde bli omhändertagen av en katt, men som inte förstått det ännu?

måndag 20 december 2010

Katten Nikita på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nikita på Södertälje Katthem.

Idag var det i alla fall så pass väder så blogghjälpen kunde ta sig hit. Och det var bra på många sätt. Först fick blogghjälpen se att jag var bra i mitt öga. Förra gången hon var här var det nämligen irriterat och kliade. Vår hälsoansvarige tittade på ögat och gjorde rent det för jag hade fått nåt skräp i det.


Sen var det också bra, för vi fick smaka godis allihop. Jag behövde det idag för jag var lite deppig. Kanske var det för att jag och många av mina kompisar måste fira jul på katthemmet. Men då sa blogghjälpen att julen är bara några dagar som alla andra dagar. Det blir vad man gör dem till och vi gör som vanligt. Fast lite extra god mat kanske det kan bli. Hon lovade att komma hit på julaftons morgon och hjälpa till att ta hand om oss.

Sen var vi glada igen, för nu ser vi julen som andra dagar. Och rätt som det är ”händer det” säger blogghjälpen. Jag vet vad hon menar.

söndag 19 december 2010

Katten Nikita på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nikita på Södertälje Katthem.

Näej, nu nedrans för det vara nog! Typiskt att det ska komma ännu mer snö innan min väderapparat är klar. Det verkar nästan som om vädret känner på sig att det här är sista chansen att få bestämma väder själv. Snart är det JAG som sköter det, och då ska det inte se ut så här må ni tro!


Nu blev det så att blogghjälpen inte kom hit idag heller och följaktligen blev det inget godis! Undra på att man är arg på vädret. Men nu ska hon visst komma i morgon förmiddag istället, så vi får ge oss till tåls till dess. Hon säger att det är tur att det finns snälla människor som kommer till oss och ger oss vanlig mat i alla fall. Det är ju huvudsaken, trots allt.

Det kan hon ju ha rätt i, men det är förargligt att inte få godis när man tror man ska få det. Nu ska jag fundera vidare på ”apparaten” så det blir nån ordning på vädret.

lördag 18 december 2010

Katten Nikita på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nikita på Södertälje Katthem.

Idag har det varit lite vilodag. Dels för att jag måste hålla tassarna för att Mozart och Vincent får en ny lägenhet, dels för att det har varit så mycket på sistone så jag måste ta igen mig för att få lite distans till allt.


Men den som tror att jag inte arbetar vidare med min väderapparat misstar sig. Även om jag inte jobbar med den fysiska biten, så går hjärnan för högtryck. Här är ingen tid att förlora.

Nu ska jag i alla fall ta det lite lugnt ikväll. I morgon är det öppet hus igen och blogghjälpen ska komma. Om det inte blir godisutdelning då ska jag jama ut henne. Men jag tror inte det behövs. Hon brukar ha viss koll på vad som är viktigt.

fredag 17 december 2010

Katten Nikita på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nikita på Södertälje Katthem.

Det verkar som om de flesta som läste bloggen igår tyckte att det var en bra idé med en väderapparat. Som ni förstår är det mycket arbete med en sån och jag har hållit på hela dagen med den.


En av mina bloggkompisar, Gustav, tyckte inte att jag skulle ha med nån snöknapp på apparaten. Och det är klart, som vädret är just nu så kanske det inte är så bra med en sån. Problemet är ju bara att jag redan har gjort en knapp för snö. Jag har funderat hela dan på hur jag skulle lösa detta, men så på eftermiddagen kom jag på en lösning:

Om man trycker på snöknappen så kommer ingen snö. Istället ramlar det ner ett gäng dentisar framför tassarna på oss katter! Vad sägs om det?

torsdag 16 december 2010

Katten Nikita på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nikita på Södertälje Katthem.

Med anledning av ovädret som varit idag har jag tänkt på en sak idag. Eftersom det snöat så mycket i Stockholmtrakten har inte blogghjälpen kunnat komma hit idag, när det är öppet hus. Det är ju inte alls bra, även om många andra snälla människor hjälper till här också. Men grejen är ju att det är blogghjälpen som sitter på godiset…


Nåjam, det jag har tänkt är att det skulle finnas en apparat som jag skulle kunna sköta där jag skulle kunna trycka på en knapp så att det blev sol, trycker jag på en annan blir snö, på en tredje blir det varmt och så vidare.

Tänk om jag kunde uppfinna en sån apparat! Vad rik jag skulle bli. Då skulle jag köpa en massa stora fina hus och där skulle katter få bo tills de valt ut en eller flera människor som de skulle ta hand om och flytta hem till. Där skulle det finnas snälla människor jämt som bara gosade med oss hur mycket vi ville.

Fast innan apparaten är klar får vi jobba vidare som vanligt. Vi måste alla göra det bästa vi kan för mina hemlösa kompisar och mig.

onsdag 15 december 2010

Katten Nikita på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nikita på Södertälje Katthem.

Idag berättade blogghjälpen för mig att det är jättemånga människor ute på stan och handlar en massa. Hon tyckte de flesta såg stressade ut och inte särskilt glada. Hon skulle vilja att de lugnade sig och kom till ett katthem istället och valde ut en livskompis bland de kissar som finns där.


Tänk att få titta på Kalle Anka på julafton tillsammans med sin katt istället för att ha en sak man snart glömt bort, eller haft sönder, i knäet. Sin katt har man ju varenda dag. Den kan man prata med, gosa med, få goda råd av o s v.

Jag har pratat med blogghjälpen om att vi måste få ut det budskapet till alla människor. Som det nu är har alla katthem svårt att hitta bra hem åt sina fina katter. Det gör att vi får bo kvar där alldeles för länge. Har ni förslag på vad vi ska göra? Fast det får ju tyvärr inte kosta så mycket. Vi har inte råd med några helsidesannonser i tidningarna.

tisdag 14 december 2010

Katten Nikita på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nikita på Södertälje Katthem.

Idag har det varit riktigt skönt att det varken var nån tävling eller lussetåg som jag behövda ordna med. Det var helt enkelt skönt att få pusta ut efter all spänning.

Nu ska jag ta det lugnt ända till jul, säger blogghjälpen. Jag får inte köra slut på mig.

Blogghjälpen själv ska ut på middag ikväll. Jag har sagt till henne att hon måste kolla ordentligt så ingen försöker spränga henne i luften. Jag måste ju ha nån som hjälper mig med bloggen.

Förresten har hon hängt en tavla på min burdörr där det står att jag är Södertälje Katthems Lucia. Det tycker jag är bra, så alla vet.

måndag 13 december 2010

Katten Nikita på Södertälje Katthem berättar

ÄNTLIGEN KAN DET AVSLÖJAS!

Södertälje Katthems Lucia år 2010 heter:

NIKITA

Oj, vad spännande det har varit. Men nu är det klart. Jag vann Lussekattstävlingen för år 2010. Det känns jättekul. Och det är jätteroligt att alla mina lussekattskompisar fått röster. Nu ska vi ha stort Lusseparty ikväll. Fast vi väntar nog tills tvåbeningarna gått hem för säkerhets skull.

Blogghjälpen hade gjort ett diplom, men hon får inte in det på bloggen. Istället ska hon se om hon kan maila diplomet till alla som varit med och röstat. Då föreslår jag att ni sätter in det i en ram, helst av guld, och hänger på väggen där hemma. Då blir alla som besöker er påminda om att jag och många av mina kompisar behöver ett hem.

söndag 12 december 2010

Katten Nikita på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nikita på Södertälje Katthem.

Först undrar jag om ni ser att det är en ny bild på mig idag? Blogghjälpen var inne en lång stund och höll mig först i famnen och då kurrade jag som bara den. Sen fick vi alla lite godis och sen satt jag modell för kameran. Blogghjälpen sa att jag såg jättefin ut.

En del säger ju att det svåraste som finns är att fotografera svarta katter. Det tycker inte jag. Jag tycker det är busenkelt att fotografera mig. Jag poserar ju så snällt och sen är det bara att trycka på en knapp så blir det en fin bild. Hur svårt kan det vara?

Nu hinner jag inte skriva mer idag för nu ska blogghjälpen och jag räkna ihop rösterna i Lussekattstävlingen. Det ska bli jättespännande att se vem som vunnit. I morgon ska vi berätta det – på själva Luciadagen!

Sen kan vi berätta att vår fina kalender för 2011 är klar! Den finns på katthemmet och kostar 100 kronor. Om nån vill ha den skickad kostar den 125 kronor och de pengarna sätter man in på katthemmets plusgirokonto nr 38 93 41 – 9 och skriver Kalender, namn och adress så skickar vi den! Den är jättefin.

lördag 11 december 2010

Katten Nikita på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nikita på Södertälje Katthem.

Nu har alla som blivit utvalda att få Nobelpris fått det för i år. Tänk om nån annan som har många pengar kunde ställa upp med ett pris för oss katter? Det finns ju många som skulle kunna leva bra ändå även om de gav bort några kattiljoner till oss.


Tänk vad berömd han eller hon skulle bli! Det vore ju världens bästa PR-grej tycker jag. Om vi alla gör en lista på 3-4 personer som har många pengar så kunde vi skicka ett brev till dem där vi erbjuder dem att få instifta ett kattpris mot att det får bära deras namn! Tror ni inte de skulle bli glada då?

Om de inte skulle bli det är de ju jätteknäppa tycker jag.

fredag 10 december 2010

Katten Nikita på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nikita på Södertälje Katthem.

Nu har vi fått höra att det är Nobelprisutdelning på gång i Stockholm. De delar ut litteraturpriser, kemipriser, medicinpriser och en massa andra priser. Vad jag saknar är ett kattpris. Det finns många människor i Sverige som skulle vara förtjänta av ett kattnobelpris.


Tänk på alla som jobbar på ett katthem till exempel. Eller snälla människor som ställer upp som jourmattar och -hussar. Varför får inte de några priser?

Här är definitivt utrymme för nya tankar. Jag har tänkt så här: vem är mest värd - en som skriver böcker eller en som tar hand om levande varelser som far illa? Jag vet ju vad jag själv tycker. Den ena är värd beröm lika väl som den andra.

Nåjam, idag är sista dagen för min lussekattstävling. På måndag kommer jag att presentera resultatet! Ni kan fortfarande rösta på: http://www.astson.se/30426520.

torsdag 9 december 2010

Katten Nikíta på Södertälje Katthem berättare

Hej, det är Nikita på Södertälje Katthem.

Idag har det varit öppet hus igen, men det kom inte så många besökare. Varken jag eller blogghjälpen förstår vad folk sysslar med egentligen. De springer antagligen runt och letar efter julklappar. Det är ju jättedumt, för vi har ju julklappar här. Ni minns väl att jag berättat att man kan skänka en peng till katthemmet istället för att köpa nån present som ingen behöver. Då kommer ju pengarna till användning och den som får en sån julklapp vet att vi katter blir glada och tacksamma.


Nåjam, en sak var bra ikväll i alla fall. Eftersom det var lite lugnt kunde blogghjälpen hjälpa till att städa. Varje bur som hon gick in i fick godis! Så fort vi hade städat klart blev det godis. Så skulle det vara jämt tycker jag.

Sen glömmer ni väl inte att rösta på Södertälje Katthems lussekatt? Det är sista dagen i morgon och på lördag kommer vinnaren att presenteras! Rösta gör du här: http://www.astson.se/30426520.

onsdag 8 december 2010

Katten Nikita på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nikita på Södertälje Katthem.

Nu har jag just hjälpt blogghjälpen med ett nytt möte. Jag kommer snart att kräva betalning av henne i form av jättemycket godis för all hjälp jag ger. Hon måste ju nån gång förstå att hon måste göra nåt själv också, men det lär ta tid innan det går in.


Nåjam, idag har jag läst en riktigt ruggig sak på Wikkis blogg Se upp för örnar

Det handlar om en katt som blivit attackerad av en örnusling. Den katten hade i alla fall tur för det kom en människa och räddade den undan örnen. Men en annan katt i området saknas. Jag är så orolig för den.

Sånt här får mig att tänka på att jag i alla fall haft en otrolig tur som hamnat på katthemmet. Tänk om jag gått där ute och varit rädd, trött, ledsen och kanske sjuk och det kommit en dum örn. Jag är ju liten till växten också så… Näej, jag vill inte tänka på vad som skulle kunna hända.

tisdag 7 december 2010

Katten Nikita på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nikita på Södertälje Katthem.

Idag har det inte hänt nåt särskilt. Eller, förresten har en särskild sak hänt. Jag har fått ett mail från Lussan. Ni minns väl Lussan som jag har berättat om flera gånger på sistone. Lussan som blev så misshandlad en gång att vi blev tvungna att operera bort hennes ena öga. Länstidningen skrev en artikel om henne då så att pengar samlades in till operationen.

Efter operationen fick hon ett nytt hem. Det gick inte så bra och efter ett tag var hon tillbaka på katthemmet. Då skrev Länstidningen om henne igen och då ringde en tjej som sa att hon hade tänkt ringa redan första gången LT skrev om henne, men det blev aldrig av. Nu ville hon i alla fall ta hand om henne, för så här kunde hon ju inte fortsätta.

Nu har Lussan bott i sitt nya hem flera veckor. Hon har sällskap av matte och två andra kattkompisar. Häromnatten hoppade Lussan upp i mattes säng och sov där tillsammans med de två kattkompisarna för första gången. Hon visar mer och mer att hon trivs i sitt nya hem.

Vilken tur hon haft till slut, Lussan. Jag önskar att alla katter hade sån tur.

måndag 6 december 2010

Katten Nikita på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nikita på Södertälje Katthem.

Nu jobbar blogghjälpen och jag med en viktig sak ska ni veta. Vi har läst på Wikkis blogg att Länsstyrelsen i Örebro har godkänt att ca 13 katter placerats på ett katthem utan att de ses över och får nån som helst vård för bl a öronskabb som flera av dem led av. Först efter en vecka satte polisen ut annonser på Blocket att katterna var till salu för 100 kr styck. Bara det är värt förakt. Vi jobbar ju stenhårt på att alla katter ska ha ett värde och att då statliga företrädare tycker att vi bara är värda 100 kronor är upprörande.


Jag blev så arg så jag sa till blogghjälpen att nu skickar vi ett tips både till Uppdrag Granskning på TV och till Djuren Jurister. Det har vi nu gjort. Tyvärr är Djurens Jurister så överhopade av jobb, så de säger i ett autosvar att de inte ens hinner läsa alla mail.

Jag hoppas i alla fall att de hinner läsa vårt mail och att Uppdrag Granskning också gör det. Tänk att gå i en hel vecka med öron som kliar oavbrutet! Hur kan man vara så grym att man låter sånt passera?

Nu är jag på krigsstigen mot alla som är dumma mot djur! Är ni med?

söndag 5 december 2010

Katten Nikita på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nikita på Södertälje Katthem.

Nu har det varit öppet hus igen. Några av mina kompisar fick intresseanmälningar, men mina människor kom inte. Vi tar det lugnt, säger blogghjälpen. Plötsligt händer det, säger hon.


Dagen har i alla fall fört med sig en rolig sak. Ni minns Elvis, min kompis som skulle till stickisarna på djursjukhuset Animalen för några veckor sedan. Hans bur gick ju sönder så han smet iväg rakt över vägen och blev påkörd. Nu är han återfunnen och verkar vara vid god vigör. Han hade tydligen planer på att ge sig in i tryckeribranschen, för det ligger ett tryckeri på andra sidan gatan om djursjukhuset och det var där han hittades. De tyckte tydligen inte att han var riktigt lämplig för just det arbetet så de lyckades på nåt sätt få tag i matte och husse som nu har Elvis hemma igen.

Det blir en god jul för på matte, husse och Elvis tror jag.

lördag 4 december 2010

Katten Nikita från Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nikita på Södertälje Katthem.

Nu har jag satt igång nåt riktigt kul. Det har redan kommit många mail till min lussekattstävling och det roligaste av alla är att ALLA kandidater har fått mer än en röst! Det tycker jag är jätteroligt, för det hade varit trist om nån inte fick nån röst alls, fast det trodde jag ju inte, eftersom vi alla är fina katter.


Annars har jag hört att det är jättekallt ute. Trots det står snälla människor från katthemmet på julmarknad på Torekällberget i Södertälje och säljer saker så att de ska få in pengar till oss katter. Det är väl snällt? Tänk att stå där ute i många timmar i kylan bara för att vi ska få det bra. Då är man verkligen en riktig djurvän. I morgon ska andra dit och sälja saker från katthemmet.

Ni som inte röstat i min lussekattstävling ännu kan göra det ända till och med 10 december. Ni gör det här: http://www.astson.se/30426520

fredag 3 december 2010

Katten Nikita på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nikita på Södertälje Katthem.

Idag har jag jobbar som bara den. Blogghjälpen har försökt hjälpa till, men min mesta tid har naturligtvis gått åt till att instruera henne hur hon ska göra.


Nåjam, resultatet har i alla fall blivit att vi har lanserat vår Lussekakttstävling 2010. Jag hoppas att ni vill vara med och tävla? Jag håller på att jobba på ett fint diplom som vinnaren kommer att få.

När ni tävlar är det viktigt att ni skriver namn och adress till er själva, annars vet vi ju inte vem som vinner!

Ni kan gå in på www.sodertaljekatthem.se, sen klickar ni på ”KATTHEMMET” sen på P-SPONSORGRUPPEN och och så klickar ni på ”DEN HÄR LÄNKEN” under bilden och till sist på ”LUSSEKATTEN 2010”. Har ni riktig tur kan ni komma direkt dit genom att klicka på: http://www.astson.se/30426520. Där kan ni se alla kandidater och hur ni ska rösta. Före 10 december måste vi ha alla svaren. Då stänger jag tävlingen.

Oj, vad det ska bli spännande. Oavsett vem som vinner kommer det bli en kanonlusse.

torsdag 2 december 2010

Katten Nikita på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nikita på Södertälje Katthem.

Jaham, så har det varit öppet hus igen. Bara en besökare kom och han var allergisk så han kunde inte köpa nån katt. Det var synd.


Fast det gjorde inte mig så mycket för jag har haft fullt upp ändå. Blogghjälpen och jag har nämligen valt ut de som ska vara lussekatter på katthemmet och jag har hjälpt blogghjälpen att fota dem också.

Nu ska jag bara först tala om vad blogghjälpen ska skriva om mina lussekattskompisar, sen ska ni få gå in och rösta! Jag tänker inte berätta ännu var ni ska gå in för att hitta mina kandidater, men om några dagar ska ni får rösta. Den som vinner kommer få ett fint diplom som jag själv har disajnat!

onsdag 1 december 2010

Katten Nikita på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nikita på Södertälje Katthem.

Puh, idag har det varit mycket här på katthemmet. Först var allt som vanligt. Snälla människor kom hit och gav oss mat, tömde våra toalådor, städade burarna, bytte vattenskålar och gjorde sånt de brukar göra. Sen fick jag ledigt några timmar, och det behövdes verkligen.

Plötsligt kom nämligen två unga tjejer in i rummet och riggade upp en kamera. Vi förstod genast vad det var frågan om så vi poserade i våra burar framför kameran.

Efter ett tag kom blogghjälpen och då ställde sig hon och en av tjejerna framför kameran. Tjejen höll en pinne framför blogghjälpen och ställde lite frågor som besvarades. De talade bl a om att vi har fina julkort man kan köpa och att det finns ett som man kan ladda ner från hemsidan och ge bort istället för att köpa nån julklapp som ingen behöver. På det kortet står det att man skänkt en slant till Södertälje Katthem. Blogghjälpen sa också att det bor många fina katter här som söker hem och att hon trodde att det fanns många människor som inte vet hur mysigt det är att ha en katt.

Det här intressanta programmet kommer att sändas på måndag på nåt som heter Öppna Kanalen. Blogghjälpen ska få mer info senare om det.

Som ni förstår har jag inte hunnit med så mycket annat idag. I morgon är det öppet hus så nu måste jag förbereda det också. Vi ses!

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu börjar jag äntligen känna mig lite varm i pälsen. Det är inte så farligt att vara bloggkatt, me...