En katt på Södertälje Katthem bloggar

fredag 31 december 2010

Katten Nikita på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nikita på Södertälje Katthem.

Snart är det ett nytt år. Jag vet inte riktigt vad det kommer att betyda för mig, och blogghjälpen säger att det kan ingen annan heller veta säkert. Däremot kan vi hoppas att det just för min del betyder att jag får snälla, egna människor att ta hand om.


Jag har förstått att en del tycker synd om mig för att jag inte har fått ett eget hem ännu. Det tycker jag är lite tokigt, för jag tycker inte synd om mig själv. Jag tycker faktiskt att jag har haft tur som fått komma till katthemmet, och slipper gå ute i kylan utan nånstans att ta vägen.

Många tråkiga saker har hänt under året, men också många roliga och bra saker. Till exempel har man i Stockholm bildat en djurskyddsgrupp inom polisen. Man planerar såna djurpoliser även på andra håll i landet. Det roliga är att det är väldigt många sökande inom polisen till de här tjänsterna. Om det utvecklas väl kan de hjälpa oss som jobbar för att människor ska ta hand om sina djur att få ut vårt budskap. Det behövs.

Till nästa år skulle jag vilja att vi alla går samman och säger åt folk att de ska skicka de pengar de lägger ner på smällare på nyårsafton till katthemmen istället. Då slipper många djur bli skrämda, människor bli skadade och pengarna gör nytta istället för att gå upp i rök. Tänk att man ska behöva tänka ut sånt åt vissa tvåbeningar!

Gott Nytt År på er allesammans!

8 kommentarer:

 1. Vi önskar er alla ett fanKATTiskt gott nytt år! Hoppas ni alla får alldeles egna människor att ta hand om under nästa år!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 2. Tänk, nu kan du ju ligga i fönstret och kanske få se fyrverkerierna som pangar och poffar. Fast du har ju rätt i att det skulle vara bättre om pengarna lades på katthem istället.

  SvaraRadera
 3. Hoppas att det ingen misse hos er blir skrämd av alla fyrverkerier. Vi vet förstås, att det finns djur som blir skrämda av det, och det måste vara hemskt. Det finns ju oftast ingenstans att ta vägen där det INTE smäller. Vi håller med om att det vore bättre att skänka pengarna till katthemmen. Ha ett gott slut och ett fint 2011 önskar Stationskatterna.

  SvaraRadera
 4. Gott nytt år till er alla på katthemmet. Visst är det bra med poliserna, hoppas att det blir många och det snabbt. Nu önskar vi att din människa kommer alldeles snart. Nosbuff

  SvaraRadera
 5. Alice, gott nytt år på er också. Vi hoppas också på egna, snälla människor snart.

  SvaraRadera
 6. Sippo, jag tycker det vore bättre att smällpengarna lades på katthemmen istället, för det är så många djur som är rädda för smällarna.

  SvaraRadera
 7. Findus, Isak och Rasmus. Jag kan ju förstå om människor tycker det är kul med raketer, men de måste väl inte smälla också. Det räcker väl med ljusskenet? God fortsättning till er också!

  SvaraRadera
 8. Dui och Deco, visst behövs det djurpoliser. Vi djur kan ju inte anmäla brott mot oss själva, så vi behöver några som för vår talan.

  SvaraRadera