tisdag 28 december 2010

Katten Nikita på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nikita på Södertälje Katthem.

Idag har jag läst tidningen må ni tro. Det är mycket tråkigheter som händer. Varför hittar man inte på kul saker istället? Eller är det så att tvåbeningar gillar mer att läsa om trista saker än om roliga?


En sak som inte var direkt kul, men som jag i alla fall tyckte var bra, var att en tvåbening som lämnat sin katt ensam i en lägenhet i Sverige när han åkte på semester, blev åtalad för djurplågeri. Det tycker jag vara jamarbra. Det står inte rent ut, men det verkar som om katten klarade sig.

Sen har presidenten i Ecuador sagt att han vill att man slutar med tjurfäktningar i Ecuador. Han tycker de ska befria hans land från ”såna otidsenliga spektakel”. Tänk om alla länder hade såna ledare.

Det finns i alla fall lite hopp här och där som ni märker. I morgon kanske jag ska rapportera om nåt mer jag läst.

16 kommentarer:

  1. Hoppas den där dumma tvåbeningen fick ordentligt med straff. H*n borde få stå ute i snön i bara underkläderna. Minst! *fräser ilsket* Man borde kanske maila tidningen och fråga om de vet hur det gick med missen. *orolig*

    SvaraRadera
  2. Bra att du jamar om GODA nyheter!
    För 2beningarna har en tendens att bara jama om det som är dåligt!
    Nosbuff

    SvaraRadera
  3. Tack för de bra nyheterna! Var och en på sitt sätt. Jag tror det är bra för pälsen att bli glad.

    SvaraRadera
  4. Vilken bra nyhet du kom med, Nikita
    vi säger som dom flesta
    att dom BORDE sluta med tjurfäktning i alla länder där det förekommer.
    Förekommer ju i Spanien t.ex :(
    USCH!!

    Nosbuffar i mängder till er alla på katthemmet, mjau
    Hoppas du snart får ett eget hem Nikita, för du har ju varit där så väldigt länge nu.

    Tassekram

    Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan

    SvaraRadera
  5. Det var nyheter värda att uppmärksammas. Alla lagar som ska säkerställa att djur behandlas väl fick gärna förbättras, men det känns bra att veta att samhället markerar att man inte lämnar sitt djur utan tillsyn. Tokstolle! Kurr och burr.

    SvaraRadera
  6. Bra att han blev åtalad den där dummingen! Hur går det med dina nya burkompisar? Nosbuff

    SvaraRadera
  7. Vi håller med dig, det finns alldeles för lite bra nyheter i tidningarna! Men jamarbra att killen blev åtalad!
    Igår fick jag äntligen matte att tassa iväg pengar till er almanacka, de är lite slöa tvåbeningarna ibland... Som vanligt fick ni katter en slant också.
    Undrar precis som Dui och Deco - hur går det med dina nya burkompisar?
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  8. Sippo, ja han borde verkligen få ett ordentligt straff. Men med tanke på att man tidigare verkar kunnat behandla katter lite hur som helst, så är ju det här ett framsteg.

    SvaraRadera
  9. Max och Måns, jag tror man blir gladare av att läsa roliga nyheter och är man glad är man snäll. Då föder det ännu fler roliga nyheter o s v.

    SvaraRadera
  10. Gustav, dt är precis vad jag tror. Och för svansen, tassarna, nosen...

    SvaraRadera
  11. Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan, det är konstigt att nån kan tycka det är nåt att titta på när man håller på att reta och skada tjurar, eller nåt annat djur heller för den delen. Ingen borde roas av sånt. Det är ovärdigt alla levande varelser.

    SvaraRadera
  12. Findus, Isak och Rasmus, visst vad det en tokstolle! Det kan inte finnas mycket bakom det pannbenet.

    SvaraRadera
  13. Dui och Deco, jag tycker alla som är dumma mot djur borde åtalas och straffas ordentligt. Ni får läsa i dagens blogg om hur det går med mina burkompisar.

    SvaraRadera
  14. Alice, vad snällt av er att tassa över pengar till oss. Det är alltid välkommet och välbehövligt. Sen får du läsa i dagens blogg hur det går med mina nya kompisar.

    SvaraRadera
  15. Men vilket dumhuvve rent ut sagt han som lämnade katten själv när han åkte på semester !!! Tur att han blev åtalad! Hoppas han får straff också! Har man ingen vän som kan komma och ta hand om katten elr ha den hemma hos vännen så får man väll för tusan hitta ett pensionat eller helt enkelt strunta i att resa!!! Hur kan man njuta av resan överhuvudtaget om man vet att kissen är helt själv hemma och INGEN tar hand om den!! Usch och fy för sådana här människor!!!

    Och va bra att presidenten i Ecuador kommer med vettiga förslag :-D massa tummar upp för det!

    SvaraRadera
  16. Kattfamiljen, det är konstigt att vissa inte förstår såna självklarheter som de du beskriver. Man har ansvar för sitt djur även om man har semester.

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu börjar jag äntligen känna mig lite varm i pälsen. Det är inte så farligt att vara bloggkatt, me...