söndag 26 december 2010

Katten Nikita på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nikita på Södertälje Katthem.

Eftersom det varit helgdagar nu så var det inget öppet hus idag. Det kanske var lika bra, för det var faktiskt ganska skönt att ta det lite lugnt. Eller, lugnt och lugnt. Jag var lite öm på ryggen idag för min burkompis var dum mot mig. Det är sånt som händer ibland tyvärr. Det var inte så farligt, men lite onödigt.


Blogghjälpen talade med oss båda och sa att vi måste vara snälla mot varandra. Ingen av oss har ju valt att bo så här, men så länge vi gör det måste vi samsas.

Vi fick i alla fall lite godis och blogghjälpen stannade ganska länge i vår bur för att kela. Mest med mig faktiskt eftersom jag var lite deppad. Men hon kelade med burkompisen också. Hon brukar citera nån klok person som sagt att ”när du förtjänar det som minst behöver du uppmuntras som mest”.

Det kanske är så. Nu ska vi i alla fall få kvällsmat och sen sover vi.

12 kommentarer:

  1. Tråkigt när någon vill busa med en så att man får ont. Tur att det inte händer så ofta, men ibland kanske det som började som lek går överstyr. Då är det skönt att få lite extra tröst och gos. Kurr och burr.

    SvaraRadera
  2. Men uschjam! Hoppas det inte var något allvarligt bara. Skönt att du fick lite tröst av blogghjälpen i alla fall.
    *tröstartass*

    SvaraRadera
  3. Usch vad tråkigt det är med gruff, hoppas det inte är nåt allvarligt! Skönt att du fick både godis och gos som tröst!
    *nosbuffar och tasskramar*

    SvaraRadera
  4. Tur att det inte var ngt allvarligt iaf.
    Ibland händer det att det blir för mycket när man börjar leka.
    Det har vi oxå märkt,fast vi inget menar ngt ont mot varandra.

    Tur att ni fick godis iaf av blogghjälpen.

    Tassetasskram
    Mimmi Chicko Tarzan Sessan

    SvaraRadera
  5. Aj va tråkigt att behöva få ont. Din burkompis är säkert ledsen egentligen för han/hon inte har en egen familj och då kommer det ju lätt ut i ilska när man egentligen är ledsen och kanske frustrerad för man vill ha lite större att bo. Men jag hoppas ni båda snart får hem för det förtjänar ni verkligen! Tycker citatet blogghjälpen sa är superbra. Just det där när man är arg och så så är det ju oftast en varm smekning elr som människa en kram man behöver.

    SvaraRadera
  6. Det är klart att det kan bli litet irriterat ibland när man måste samsas på en liten yta under lång tid. Så är det ofta för tvåbeningarna också. Hoppas det blivit bättre på ryggen och att du och burkompisen är vänner igen!

    SvaraRadera
  7. Findus, Isak och Rasmus, det känns väldigt bra att få extra gos när nåt går snett. Fast det är förresten alltid mysigt med gos.

    SvaraRadera
  8. Sippo, det var inte så farligt, fast hon är arg på mig ibland utan att jag gjort nåt!

    SvaraRadera
  9. Alice, jag är ju en fredlig katt som vill ha lugn och ro och bara lite bus ibland, så jag blir inte glad när nån är dum mot mig.

    SvaraRadera
  10. Mimmi Chicko Tarzan Sessan, ibland kan det vara svårt att sätta stopp. Men det är inte roligt när det blir tokigt.

    SvaraRadera
  11. Kattfamiljen, visst är min burkompis också ledsen för att hon inte har nåt hem, men hon behöver ju inte tassa till mig för det. Fast hon menar nog inte så illa.

    SvaraRadera
  12. Gustav, det är nog som du jamar, att alla blir irriterade ibland om de lever för tätt inpå varandra. Men blogghjälpen har sagt att vi måste samsas så länge vi bor så här.

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu börjar jag äntligen känna mig lite varm i pälsen. Det är inte så farligt att vara bloggkatt, me...