torsdag 23 december 2010

Katten Nikita på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nikita på Södertälje Katthem.

Ni som har följt min blogg ett tag vet ju att jag brukar fundera en hel del. Ibland kanske det inte är så märkvärdigt, men ibland tycker jag själv att jag tänkt ut bra grejer.


Som till exempel det jag tänkt ut idag.

Det finns ju många hemlösa katter. Det finns också en hel del katthem som tar hand om en del av de katterna, som tur är. De jobbar ofta under väldigt ansträngda både personella och ekonomiska förhållanden. Och det är vi katter som får lida för det. Det vill säga de av oss som inte får komma till ett katthem, och det är tyvärr ganska många.

Tänk om alla katthem i Sverige kunde gå samman i en ”Kattcirkel”, ungefär som arbetare bildar LO-förbund, arbetsgivare bildar Arbetsgivarförbund o s v. Då skulle vi kunna hjälpa varandra. Fast det fodrar ju att nån tar tag i det och att man börjar jaga nån som ställer upp med pengar.

Äsch, alltid är det nåt som krånglar till det!

8 kommentarer:

  1. Det tycker jag är en riktigt bra idé! Alla katthem har väl en mailadress? Du som är så duktig kanske kan skicka dina tankar till dom? Säkert finns det andra kluriga katter där som också har idéer, och så kan det bli något jättebra till slut. Vad duktig du är!

    SvaraRadera
  2. Vad många kloka tankar och ideer du kommer med! Det låter verkligen jamarbra!
    Här hemma har det hänt saker må du tro, imorse kom det ett par killar och lämnade massor av tomma kartonger! Jag jamade till matte och frågade vad som händer, och då sa hon att vi skall flytta! Jag blev så rädd först men hon lugnade mig snabbt och sa att vi alla 3 skall flytta tillsammans. Hon sa att det bara är till porten berdvid men till en större lägenhet. Jag tycker det verkar onödigt, vi bor ju bra här. Fast det är klart, det vore kul med ett rum till att kunna springa runt i... Nåjam, det kommer bli mycket jobb för mig och Wilma den närmaste månaden när vi skall hålla koll på alla kartonger och vad som packas ner i dem.
    Vi önskar er alla på katthemmet en jamarbra jul och hoppas ni får lite extra godis och gos!
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  3. Ytterligare en jamarbra idé!
    Det där har även vi funderat på flera gånger. Men vi trodde faktiskt att alla katthem hade någon slags gemensam kontakt nånstans.

    SvaraRadera
  4. Det var som vanligt en väldans bra idé. Gustav hade ett fint förslag, tyckte vi. Det kanske sitter andra kloka kissar och människor på annat håll och funderar på ungefär samma sak? Kurr och burr.

    SvaraRadera
  5. Gustav, jag ska försöka hinna med att ta itu med det här också, men som du vet har jag mycket annat att syssla med också.

    SvaraRadera
  6. Alice, vi katter tycker ju inte om förädnrlingar vanligtvis och det gäller ju oss katter som en gång blivit illa behandlade i synnerhet. Jag förstår att du blev jätterädd först när matte pratade om flytt, men du har ju haft tur och fått en sån matte som inte överger sin katter. Eftersom matte har er som kollar allt som packas tror jag det kommer gå jamarbra med flytten. Kul med ett rum till att busa i också.

    SvaraRadera
  7. Sippo, nej det finns ingen sån kontakt mellan katthemmen. Man får inte glömma att nästan alla som jobbar på katthem gör det ideellt och att de är tvungna att prioritera det praktiska arbetet med att ta hand om oss katter.

    SvaraRadera
  8. Findus,Isak och Ramsus, jag ska försöka ta kontakt med mina kompisar på andra katthem och höra vad de har för idéer. Fast det får bli på nyåret. Nu har jag så mycket att göra med väderapparaten.

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu börjar jag äntligen känna mig lite varm i pälsen. Det är inte så farligt att vara bloggkatt, me...