onsdag 22 december 2010

Katten Nikita på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nikita på Södertälje Katthem.

I natt hade jag lite svårt att sova. Jag låg och tänkte på den stackars katt som tydligen tagit sin tillflykt under vårt hus. Usch vad den måtte frysa, låg jag och tänkte.

För flera veckor sedan då det redan var överfullt och vi kunde inte ta emot ett enda katthår till, kom det några människor och ville lämna in en kisse som de sa att de hade hittat. Eftersom vi inte kunde ta emot fler katter sa vi åt dem att det var viktigt att de lämnade tillbaka katten där de hittat den om de inte kunde ta hem den, för då kan den hitta hem igen om den smitit. Innan de gav sig iväg fotograferades katten av oss.


Redan nästa morgon fanns kattspåren utanför vårt hus. När det blev så här kallt satte vi ut torrfoder till katten och det märktes att den åt av det. En fälla sattes in i krypinnet under huset, men ingen kisse fanns i den.

Men, vet ni vad som hände idag? Jo, en liten söt kisse satt i fällan! Den bars in och var hur kelig som helst. Och hungrig och törstig. Den fick både mat och vatten och åt snabbt upp allt på tallriken. Eftersom den var väldigt mager vågade vi inte ge den alltför mycket på en gång. Sen fick hon vatten och hon var jättetörstig också. Vatten hade vi ju inte kunnat ställa ut eftersom det hade frusit direkt.

När vi jämförde katten med fotot som tagits på den katt som de försökte lämna in på katthemmet för flera veckor sedan visade det sig att det var samma katt. Det var lite märkligt, med tanke på att det var en ganska lång bit bort som katten sades ha hittats. Nåjam, även om katthemmet är mer än fullt så trollades en plats fram till henne, så nu får hon god mat och värme och så småningom också ett hem hoppas vi.

Hur kan människor överge en liten katt? Den här lilla tjejen har definitivt haft ett hem. Hoppas vi snart får ett nytt hem åt henne och alla oss andra här på katthemmet.

12 kommentarer:

  1. Stackars lilla missen. Tur att ni är så snälla och lät henne få komma in i värmen. Man kan verkligen undra vad det är för kräk som bara överger en katt så där.

    SvaraRadera
  2. Puh, vilken tur att ni fick tag i missen! Jag har också tänkt på den.
    Jag tror att en del människor inte förstår vad det innebär att bo hos en katt. När de inser att de måste ta en del hänsyn tröttnar de. Alla uppskattar inte vår självständighet, utan tror att de kan uppfostra oss som en hund. Men det var riktigt dåligt av de här människorna att bara dumpa kissen hos er, i stället för att vara ärliga.

    SvaraRadera
  3. Fyjam vilka människor som luras så där och bara lämnar katten! Det borde vara förbjudet att luras tycker jag, och absolut vara förbjudet att överge en katt! *stampar ilsket med tassarna* Men vad skönt att den fick komma in i värmen hos er och att ni kunde trolla fram en plats! Hoppas hon får en varm och god jul hos er och att ni alla får nya hem i julklapp!
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  4. Kanske hade katten smitit från människorna. Det är ju jul och jag vill inte tänka att de bara släppt av henne.

    Så bra att hon fick komma in i värmen.

    Nosgos och GOD JUL.

    SvaraRadera
  5. Så gör elaka tvåbeningar har vi hört talas om, och har fått erfarenhet av, för så blev vi utkastade,:(
    Sedan fick vi nya tvåbeningar att flytta hem till, som tog hand om oss, *klappar med tassarna*
    Inte kul att bli utkastad i denna kyla
    *fyjam*

    Tur att kissen fick komma in i värmen iaf.

    Hoppas fortfarande att ni missar på katthemmet får komma till eget hem snart.

    Tassetass och god jul på er.

    Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan

    SvaraRadera
  6. Stackars missa, hon var nog ordentligt hungrig om hon varit ute på vift på egen tass ett tag. skönt att hon är i säkerhet nu, undan kylan och matbrist. Nog är det konstigt att ingen saknar en katt som är kelig och social, eftersom det brukar betyda att den har (eller haft) ett hem. Kurr och burr.

    SvaraRadera
  7. Sippo, du ställer frågan som vi alla ställer oss när sånt här händer. För oss djurvänner finns ju inte alterntivet på världskartan ens.

    SvaraRadera
  8. Gustav, men hur kan man bara inte gilla oss? Vi är ju jättesnälla och trevliga, bara vi blir väl omhändertagna.

    SvaraRadera
  9. Alice, jag tror inte så många av oss hinner få nåt nytt hem i julklapp, men jag hoppas det inte dröjer så länge till innan vi får det. Vi får i alla fall vara inne i värmen och får mat och annat.

    SvaraRadera
  10. Nea, jag är också jätteglad över att hon får vara inne i värmen. Jag önskar alla hemlösa katter fick vara inne i värmen och att de fick god mat också.

    SvaraRadera
  11. Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan, det var tur att ni fick snälla människor att ta hand om till slut. Alltför många katter har samma barkgrund som ni och jag.

    SvaraRadera
  12. Findus, Isak och Rasmus, den här lilla tjtjen har absolut haft ett hem. Nu får hon äta upp sig ordentligt, sen hoppas vi alla katter här att vi hittar bra hem åt oss.

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu börjar jag äntligen känna mig lite varm i pälsen. Det är inte så farligt att vara bloggkatt, me...