tisdag 21 december 2010

Katten Nikita på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nikita på Södertälje Katthem.

Fortfarande kallt och dumt ute. Vi bor ju i en tillbygd avdelning till en skola. Jag vet inte om det var meningen från början att den skulle finnas kvar, men i undervåningen har det i alla fall blivit ett stort hål i grunden. För några dagar sedan var det nån som såg tasspår i snön och de försvann in i hålet under huset.


Nu har vi satt in en fälla där med mat för att se om den katten som tydligen bosatt sig där går att fånga in. Kanske är det nån som saknar den och inte vet var den är. Hoppas att det är så i alla fall.

Jag tycker så synd om alla katter som inte har nånstans att gå in nu. Det är mer än 15 grader kallt och de fryser inte bara om tassarna utan om öron och allting. Därför är det jätteviktigt att alla försöker hjälpa så många katter som möjligt. Hör alla det? Om du tänker efter riktigt, riktigt noga kanske du känner nån som borde bli omhändertagen av en katt, men som inte förstått det ännu?

14 kommentarer:

  1. Hoppas verkligen att ni får tag i missen så den får komma in i värmen. Vi gråter här hemma när vi tänker på våra olycksbröder och systrar. *sniff*

    SvaraRadera
  2. Hoppas att missen går i fällan så h*n får komma in. Vi tänker jättemycket på alla stackars kissar som är ute nu och spanar allt vi kan ifall det finns någon hos oss,för det är klart att den får komma in till oss i så fall. Nosbuff

    SvaraRadera
  3. Här tänker vi också så mycket på alla övergivna katter som måste vara ute i den här kylan. Det är så hemskt, så hemskt. Hoppas den som försöker komma in under ert hus också får komma in i värmen. Ingen enda katt skulle behöva vara ute i det här eländet.
    Här har vi inte sett någon ensam katt. Inte känner vi heller någon som kan bli omhändertagen av en katt. Tyvärr...

    SvaraRadera
  4. MEN stackars kisse, hoppas ngn kan fånga in den så h*h kan få komma in i värmen.
    INGEN katt ska behöva frysa om sina tassar, öron och kroppen överhuvud taget.
    Vi missar här hemma har matte tagit hand om, så snäll matte vi har, mjau, så lika snälla *tvåbeningar, önskar vi att alla katter skulle ha.

    Tassetass på er alla katter på katthemmet.

    /
    Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan

    SvaraRadera
  5. Hoppas, hoppas ni lyckas fånga in missen! Fyjam för att vara hemlös i det här vädret! Matte brukar gå och titta lite extra under buskar och annat på väg till och från jobbet ifall det ligger en ensam frysande misse någonstans.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  6. O, vi hoppas också att ni kan fånga in missen! Kan ni inte jama genom fönstren att det är varmt och skönt inne, att man får mat och gos och att kissen inte behöver vara rädd? Här går många djur i vår trädgård, men det är sådana som skall vara ute - rävar, rådjur, harar m.m. Ibland ser matte kattspår också, men varje gång hon sett en katt har den varit välmående och haft halsband, så hon tror att den bor hos någon av grannarna. Gammelmatte har dock byggt ett frigolithus som står ute ifall någon katt behöver värme, och borta vid garaget har matte ställt upp isolerade kartonger som går att krypa in i. Vi hoppas förstås att de inte behövs, men ändå...

    God jul, kära Nikita! Än finns det hopp att någon vill ta hem dig till jul, men skulle det inte vara så skall du ändå veta att du har massor av vänner som tänker på dig!

    Tass från Imma, abbemissa.

    SvaraRadera
  7. Ett hål i grunden låter hemskt kallt och otrevligt, speciellt i den här kylan. *ryser* Precis som övriga hoppas vi att den okända missen går i fällan, snart! Kurr och burr.

    SvaraRadera
  8. Sippo, om ni läser dagens blogg så vet ni att ni inte behöver gråta mer över just den här katthen. Men det finns tyvärr andra...

    SvaraRadera
  9. Dui och Deco, jag hoppas att nån av alla de hemlösa kissar som går omkring där ute nu, tar vägarna förbi ert hem så den får komma in i värmen.

    SvaraRadera
  10. Gustav, du har så rätt. Jag tycker du ska säga till matte och husse att de ska utöka bekantskapskretsen så det innefattar lite folk som behöver bli omhändertagna av katter. Det behövs många såna.

    SvaraRadera
  11. Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan, vi önskar också att det fanns många lika snälla tvåbeningar som er matte. De behövs så väldigt väl.

    SvaraRadera
  12. Alice, det var snällt av er matte. Fast vi vet ju redan att hon har ett stort katthjärta. Du har allt haft tur du, Alice.

    SvaraRadera
  13. Imma, det var jättesnällt av er att tänka på hemlösa katter som kan behöva lite värme. Vi önskar det fanns flera kattiljoner katthem som kunde ta hand om hemlösa katter och ge dem mat, kärlek, kastrera dem och hitta nya hem. Men så är det tyvärr inte.

    SvaraRadera
  14. Findus, Isak och Rasmus, det var nog inget vidare hem, men bättre än inget alls. Hon klarade sig i alla fall från blåsten där inne.

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu börjar jag äntligen känna mig lite varm i pälsen. Det är inte så farligt att vara bloggkatt, me...