onsdag 15 december 2010

Katten Nikita på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nikita på Södertälje Katthem.

Idag berättade blogghjälpen för mig att det är jättemånga människor ute på stan och handlar en massa. Hon tyckte de flesta såg stressade ut och inte särskilt glada. Hon skulle vilja att de lugnade sig och kom till ett katthem istället och valde ut en livskompis bland de kissar som finns där.


Tänk att få titta på Kalle Anka på julafton tillsammans med sin katt istället för att ha en sak man snart glömt bort, eller haft sönder, i knäet. Sin katt har man ju varenda dag. Den kan man prata med, gosa med, få goda råd av o s v.

Jag har pratat med blogghjälpen om att vi måste få ut det budskapet till alla människor. Som det nu är har alla katthem svårt att hitta bra hem åt sina fina katter. Det gör att vi får bo kvar där alldeles för länge. Har ni förslag på vad vi ska göra? Fast det får ju tyvärr inte kosta så mycket. Vi har inte råd med några helsidesannonser i tidningarna.

8 kommentarer:

  1. Hm, vi tror att det behövs mer kunskap hos människor. För många verkar ju tro att vi katter bara är något slit-och-släng, men det är vi ju inte.

    Åh så vi önskar att du fick en egen människa att titta på Kalle Anka med. *suckar*

    SvaraRadera
  2. Det är verkligen inte lätt, för det är ju viktigt att de som tar emot en katt förstår att det kan bli för en lång tid, och inte tröttnar efter några månader. Det ideala är förstås att om det finns en journalist som är riktig kattälskare, och som ibland kan göra ett reportage. Kanske kan man från katthemmen skicka iväg en story med litet bilder då och då? Det finns väl också lokala annonsblad där föreningar brukar få annonsera gratis eller väldigt billigt. Och så måste vi påverka dem som bestämmer så att det blir lag på att kastrera katter som inte ska få ungar. DÅ skulle det hända grejor!

    SvaraRadera
  3. Åh, vad vi önskar att du och alla katter på katthemmen får sina egna hem. Gustav har en bra idé med journalisten tycker vi. Kanske om man kan skicka det till massor av tidningar samtidigt, både nyhets och veckotidningar så kanske det kan publiceras ungefär samtidigt. Vi kanske kan fundera lite till och komma på något mer bra tillsammans.Tillsammans kan vi mycket trots allt.
    Nosbuff

    SvaraRadera
  4. När Matte sökte efter en katt så gick hon ofta och kollade på ett skånskt katthems hemsida. Tyvärr så uppdaterades inte sidorna så ofta. Så många gånger lämnade hon sidan och trodde att det inte fanns någon som passade oss. Nu i efterhand har jag förstått att de nog hade katter som kanske hade passat men som inte fanns att läsa om på hemsidan.

    Det förslag jag har kostar inte så mycket pengar kanske men lite tid. Att uppdatera hemsidor/bloggar med nya katter, bilder och kanske en berättelse om var katt var de kommit i från och deras personlighet kanske kan hjälpa till att hitta någon som vill bli kattägd av någon.

    Jag tror ju att de flesta som funderar på att skaffa en katt i dag först går till internet och söker.

    Nosgos

    SvaraRadera
  5. Sippo, ja du har nog rätt. Det är nog inget lättlöst problem, eftersom många tvåbeningar har lite svårt att fatta.

    SvaraRadera
  6. Gustav, det var många bra tips. En del av dem följer vi redan. Det värsta är ju att nästan alla som jobbar med katter gör det ideellt och alltså inte har så mycket tid och andra resurser.

    SvaraRadera
  7. Dui och Deco, ja tänkt om ALLA katthem i hela landet kunde skicka ungefär samma story till sina lokala tidninger samtidigt. Då kanske nåt skulle hända?

    SvaraRadera
  8. Nea, det är nog ett bra sätt, men det är återigen så att det kräver att nån har tid att fota, skriva och lägga ut berätteser om katter. Men det mesta kan bli bättre. Vi får försöka helt enkelt.

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...