onsdag 8 december 2010

Katten Nikita på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nikita på Södertälje Katthem.

Nu har jag just hjälpt blogghjälpen med ett nytt möte. Jag kommer snart att kräva betalning av henne i form av jättemycket godis för all hjälp jag ger. Hon måste ju nån gång förstå att hon måste göra nåt själv också, men det lär ta tid innan det går in.


Nåjam, idag har jag läst en riktigt ruggig sak på Wikkis blogg Se upp för örnar

Det handlar om en katt som blivit attackerad av en örnusling. Den katten hade i alla fall tur för det kom en människa och räddade den undan örnen. Men en annan katt i området saknas. Jag är så orolig för den.

Sånt här får mig att tänka på att jag i alla fall haft en otrolig tur som hamnat på katthemmet. Tänk om jag gått där ute och varit rädd, trött, ledsen och kanske sjuk och det kommit en dum örn. Jag är ju liten till växten också så… Näej, jag vill inte tänka på vad som skulle kunna hända.

12 kommentarer:

  1. Ska du begära timpenning eller blir det fast lön för ditt arbete och engagemang?

    Det där med örnen var superläskigt. Jag är verkligen glad att jag har 100 kilo husse hängande i kopplet. Om du blivit kattnappad av en örn, då hade ju inte vi lärt känna varandra. *sniff*

    SvaraRadera
  2. Ja fyjam för att bli kattnappad av en örn! *morrhårsdarr* Jag hoppas verkligen att blogghjälpen förstår vilket jättebra jobb du gör! Du borde absolut få lön tycker jag.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  3. Nu är jag också glad för att du är i trygghet där inne. Fyjam så hemskt med en örn som fått smak på katter. Värsta mardrömmen. *ryyyyyser*

    SvaraRadera
  4. Vi har örnar här där vi bor... matte har berättat för mig om katter som blivit tagna, fast en lyckades slå sig fri och damp ner i Vänern och sedan blev den räddad av några i en båt, som hade sett alltsammans. Ett riktigt drama! Det är bl.a. för örnarnas skull som vi inte får gå lösa ute i trädgården, utan måste ha sele och koppel på oss - eller vara i kattgården. Förresten, visste du att örnar tar små hundar också?!? De måste vara ruskigt stora, de där örnarna... *ryser*

    Tass från Imma, abbemissa.

    SvaraRadera
  5. Läskigt med örnen. Skönt att du är inne och slipper tänka på det och vara kall och frusen och hungrig. Hoppas att godiset smakar bra! Nosbuff

    SvaraRadera
  6. Hej Nikita ! Tog Du reda på hur det gick för kattmamman under balkongen i Geneta på Prästgårdsvägen (Södertälje)Husdjursägaren Sonia vill också veta.

    Tass, tass

    SvaraRadera
  7. Sippo, det blir nog fast lön. Känns säkrare så. Och det är tur att ingen av oss blivit kattnappad, eller heter det örngottad? av en örn. Dom får man se upp med.

    SvaraRadera
  8. Alice, jag ska ta upp det där med lön med blogghjälpen. Inleder nog tuffa förhandlingar direkt efter lussetävlingen.

    SvaraRadera
  9. Gustav, du får ta dig i akt själv. Du är ju utmohus mycket och det är där örnisarna finns!

    SvaraRadera
  10. Klosterkatterna, är det sant? Hamnade katten i Vänern? Nåjam, bättre än att bli uppäten i alla fall. Bra att matte är rädd om er, fast det visste jag redan.

    SvaraRadera
  11. Dui och Deco, jag är faktiskt glad att jag slipper springa ute nu i kylan. Och det lilla godis jag fick var gott.

    SvaraRadera
  12. Vitspiian, jag vet inte hur det har gått för den katten. Jag har så mycket annat att hålla reda på i bloggen, så jag hinner inte skriva om allt. Ska se om jag kan luska fram nåt.

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu börjar jag äntligen känna mig lite varm i pälsen. Det är inte så farligt att vara bloggkatt, me...