onsdag 24 november 2010

Katten Nikita på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nikita på Södertälje Katthem.

Igår blev det ju lite kuliga nyheter som omväxling mot senaste tidens ledsamheter. Alla verkar bli glada över goda nyheter, så jag tänkte köra på idag också med en.


Det gäller vår kompis Lussan, ni vet hon som först fick ett öga bortopererat på katthemmet sedan hon blivit misshandlad, sen fick hon ett hem, fick sen komma tillbaka till katthemmet där Länstidningen uppmärksammade saken och skrev om Lussan.

Det blev väldigt bra reaktioner på den artikeln, vilket resulterade i att Lussan fick ett hem igen. Hon fick flytta hem till matte och två kattkompisar. Nu har matte hört av sig till katthemmet och hon skriver att Lussan låg under sängen första dagen. Sen skriver matte så här: ” Men redan under lördagen förvandlades rädslan till nyfikenhet: Hon kom fram till mig, lät sig klappas och bäras. Det var ett mycket speciellt ögonblick, för det kändes som att hon accepterade mig då som sin nya matte "på riktigt" - och numera tar hon varje tillfälle i akt att kela och gosa! Jag är enormt glad och tacksam att jag har fått ta hand om Lussan, hon är jättefin, en härlig kattdam!”.

Det går allt bättre mellan katterna också, även om det så klart var lite fräs första dagarna. Matte tror de kommer bli bra kompisar. Det tror jag också.

Vad ska jag hitta på för kul i morgon att skriva om? Vi får se.

12 kommentarer:

  1. Så kul får Lussan. I bland får man försöka några gånger innan man hittar rätt matte och/eller husse.

    SvaraRadera
  2. Bra med fler goda nyheter!Nu väntar vi på goda nyheter för din del också, lilla söta Nikita. Nosbuff

    SvaraRadera
  3. Det skulle alltid vara så, en massa goda nyheter, och så ibland nåt litet sorgligt. Men bara IBLAND. Vilken bra tidning ni har som skriver om katter, så att åtminstone några blir hjälpta. Hoppas, hoppas att det snart är din tur!

    SvaraRadera
  4. Mjausingen vilken härlig historia. Vi tycker alla att Lussan förtjänar allt gott som hon får. Det gör du med när du hittat en vettig människa.

    SvaraRadera
  5. Åh vad roligt med glada nyheter idag också! *svansdans* Lussan förtjänar verkligen att bra hem efter allt hon varit med om! Nu håller vi tassarna för att det blir din tur nästa gång.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  6. Mjau, så roligt för Lussan att hon hittat sitt hem. *klappar tassarna*
    Hoppas verkligen det är din tur snart du lilla söta katt, Nikita, mjau
    Tass på dig!
    Du har ju varit så länge på katthemmet nu, så det borde bli din TUR nästa gång.

    Mimmi
    Chicko
    Tarzan
    Sessan

    SvaraRadera
  7. Nea, ja det är tydligt att man kan få göra flera försök ibland. Hoppas det blev sista försöket för Lussan, men det tror jag.

    SvaraRadera
  8. Dui och Deco, vi är många katter kvar här som väntar på vår tur. Blogghjälpen säger att vi får ha tålamod. Vi far ju inte illa på katthemmet.

    SvaraRadera
  9. Gustav, ibland måste man ju skriva om tråkiga saker också, för det går ju inte att blunda för att de händer också. Huvudsaken är att det inte bara är tråkigheter som händer.

    SvaraRadera
  10. Sippo, det tycker jag också, fast det verkar vara lite ont om vettiga människor.

    SvaraRadera
  11. Alice, min tur kommer tids nog. Det har jag blogghjälpens ord på.

    SvaraRadera
  12. Mimmi
    Chicko
    Tarzan
    Sessan, det är jättekul för Lussan. Och för alla katter som har ett bra hem.

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu börjar jag äntligen känna mig lite varm i pälsen. Det är inte så farligt att vara bloggkatt, me...