onsdag 10 november 2010

Katten Nikita på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nikita på Södertälje Katthem.

Nyss var blogghjälpen här som hastigast. Hon kom in och klappade om oss alla tre som sitter i buren, men vi fick inget godis idag. Det kanske vi får i morgon, sa hon. Då är det öppet hus.

Hon var lite upprörd. För en tid sedan skrev hon ett meddelande att man inte får ha på mer än 20 grader på termostaten i burarna på katthemmet, både för att vi kan bränna oss och för att det är risk för brand. Idag var vår snälla veterinär här och tittade bl a på en av mina kompisar som hade en liten skada på nosen. Det visade sig vara en brännskada. Termostaten i hans bur stod på 30 grader för nån dag sedan.

Sånt är ju jättefarligt, så blogghjälpen har lagt ut en ny lapp och där påminner hon bl a om vad som hände Katthemmet Kompis på nyårsdagen i år. Sånt får bara inte hända vare sig hos oss eller nån annanstans. Hoppas alla förstår det och inte drar upp termostaten så där mycket igen. Vi katter fryser ju inte om det är över 17-18 grader i alla fall.

Nu ska jag börja förbereda mig för öppet hus i morgon. Kan det vara min dag, måntro?

14 kommentarer:

  1. Det kan väl inte vara så att katten själv kan komma åt termostaten? Måste väl vara ett misstag att den stod på 30 grader, så varmt kan väl ingen ställa in med vilje? Otäckt i alla fall att kissen blev skadad, och ännu värre om det börjat brinna. *ryyyser*
    Önskar så att det blir din dag, förstår inte att människorna gått förbi dig så länge?

    SvaraRadera
  2. Usch så otäckt med brännskador. Min husse brände sig svårt i tonåren och är fortfarande lite rädd för bomber och sånt. *harkel* Hoppas att ingen ställer om termostaten fel igen. Vi ryser bara vi tänker på Katthemmet Kompis. *morrhårsdarr*

    SvaraRadera
  3. Ojojoj så illa att det var så hög temperatur, ingen människa trivs väl med att ha så hög temp heller! Himla dumt! Jag såg blogghjälpens lapp i lördags när jag hälsade på katthemmet och det var skönt inomhus då. Ingen överdriven värme i alla fall! Men du kanske borde sätta upp lapparna i rummen också?

    Och Nikita! Det måste vara din tur nu, du är ju så underbart söt och gosig! Jag önskar att du får ett hem av hela mitt hjärta nu! Massor med gos och kramar och om det inte är din dag imorgon så ska jag försöka komma tillbaka så snart jag kan och gosa med dig tills din familj kommer! <3

    SvaraRadera
  4. Ojdå, stackars misse som brände nosen. Måtte alla lägga märka till termostatvarningen, för bränder är något alldeles förskräckligt hemskt. Vi ska tänka på dig och hålla tassarna imorgon för att dina människor dyker upp. Kurr och burr.

    SvaraRadera
  5. Usch vad otäckt med brännskada på nosen! *ryser* Hoppas alla ser lapparna nu, för nån mer otäck brand vill vi inte ha! *morrhårsdarr*
    Vi håller alla tassar och morrhår för dig imorgon! *nosbuffar*

    SvaraRadera
  6. Bränder av olika typer är ALDRIG trevliga, *ryser*
    Stackars kisse som blev bränd på lilla nosen, usch!
    Vi läste oxå om branden på katthemmet Kompis, vilken *olycka*
    Men Nikita, Det MÅSTE bli din dag nu, tycker vi, att du får komma till ett eget boende snart, hoppas det blir i morgon på *öppet hus* dagen, håller tassarna hårt.

    Tassetass på dig du fina katt.

    Mimmi
    Chicko
    Tarzan
    Sessan

    SvaraRadera
  7. Håller tummarna för att din(a) människa/människor kommer till katthemmet idag.

    Ett eget hem med kärlek och omtanke, gosiga sovplatser, intressant utsikt genom fönstret, bra klätterställning, skojiga leksaker, kanske en kompis eller två och allt annat en kisse behöver.
    ...och så nån godisbit på lördagarna... ;-)

    Barbro

    SvaraRadera
  8. Gustav, visserligen är vi katter duktiga på det mesta, men att skruva upp termostaten klara vi inte av. Reglagen är inte tassvänliga. Och vi skulle heller aldrig vara så dumma så vi skruvade upp så mycket att nån gjorde sig illa.

    SvaraRadera
  9. Sippo, det gör jätteont att bränna sig. Stackars din husse som brände sig när han var yngre. Nu hoppas vi alla lärt sig att man inte får göra så.

    SvaraRadera
  10. Karin, det kom inte många till öppet hus idag, och mina människor kom definitivt inte. Och visst är det skänt på katthemmet när det inte är så himla varmt? Vi katter behöver inte ha så varmt för att trivas.

    SvaraRadera
  11. Findus, ISak och Ramus, visst är det jättehemskt med bränder. Jag hoppas också att ingen skrivar upp värmen så där mycket igen. Lagom är bäst, tycker jag.

    SvaraRadera
  12. Alice, visst är det synd om min kompis. Nu har han fått salva på nosen, så vi hoppas han snart blir bra igen.

    SvaraRadera
  13. Mimmi
    Chicko
    Tarzan
    Sessan, när, det får inte börja brinna, vare sig här eller nån annanstans. Jag tycker man skulle kagstifta om att det inte får brinna nånstans där man inte vill att det ska brinna!

    SvaraRadera
  14. Barbro, det är precis det du beskriver som jag skulle vilja ha *drömmer*. Tänk om jag får det så en dag...

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu börjar jag äntligen känna mig lite varm i pälsen. Det är inte så farligt att vara bloggkatt, me...