lördag 6 november 2010

Katten Nikita på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nikita på Södertälje Katthem.

Så har ytterligare en av mina kompisar fått ett eget hem, Översten. Det är jätteroligt. Men allt är inte roligt på ett katthem. En av de katter som bott på katthemmet tidigare, Lussan, har kommit tillbaka. Det är lite oklart varför hon är tillbaka, men tillbaka är hon. 

Innan Lussan kom till katthemmet första gången, hade hon blivit så illa misshandlad av nån att ena ögat måste opereras bort. Det kostade mycket pengar, men eftersom hon är en trevlig och ung katt så beslöt man på katthemmet att göra en insamling till henne för att operationen skulle kunna göras.

Snälla Länstidningen i Södertälje hjälpte till då också, så vi fick in pengar. Dessbättre gick inte alla pengar åt, utan det som blev över sparades i en fond, Lussanfonden. Den används om nån katt behöver göra en större operation, så Lussan har räddat livet på andra katter också kan man säga. Tänk vad bra det blir när vi katter hjälper varandra.

10 kommentarer:

  1. Verkligen synd att Lussan blev tvungen att komma tillbaka. Men det är nog bättre än att bara bli dumpad. Man blir ju både ledsen och arg när man läser om vad hon råkat ut för. Fyjam så fult att misshandla en stackars katt.

    Skönt att det löste sig med pengarna och att det till och med blev över.

    SvaraRadera
  2. Stackars Lussan har haft otur, men ändå var det lyckosamt att hon blev hittad och fick komma tillbaka till katthemmet. Ingen ska behöva vara med om det som Lussan råkat ut för, men vi hoppas att hon är lite stolt över att andra katter kunnat få hjälp genom Lussanfonden. Kurr och burr.

    SvaraRadera
  3. Stackars Lussan! Hoppas verkligen att hon får ett toppenhem nästa gång! Vi håller alla tassarna för er imorgon!
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  4. Stackars Lussan, vilken otur missen haft, *gråter*
    Hemska människor, som gör så mot oss katter.
    Tur att missens operation av ögat gick bra iaf.
    Hoppas att Lussan får ett bättre hem snart.
    Så förståss att även du, Nikita får ett eget hem så du får känna att du har ett alldeles eget hem, mjau.

    Tassekram på er alla katter där på Södertälje Katthem.

    Mimmi
    Chicko
    Tarzan
    Sessan

    SvaraRadera
  5. Stackars Lussan. Vilken otur hon har haft. Tur att det finns snälla människor ändå och att katthemmet finns! Vi håller tassarna för att era människor kommer snart. Nosbuff

    SvaraRadera
  6. Sippo, visst är det synd om Lussan, men nu sista gången blev hon i alla fall inte misshandlad. Det ska nog gå att hitta ett bra hem åt henne snart.

    SvaraRadera
  7. Findus, Isak och Rasmus, jag tror att Lussan är både stolt och glad över att hon kunnat hjälpa andra katter. Hon är en snäll kisse, precis som jag.

    SvaraRadera
  8. Alice, vi hoppas också att Lussan får ett toppenhem. Liksom jag hoppas att jag och alla mina kompisar får.

    SvaraRadera
  9. Mimmi
    Chicko
    Tarzan
    Sessan, jag hoppas att alla katter får bra hem. Det är vi värda *stampar med tassen*

    SvaraRadera
  10. Dui och Deco, vi vet ju att det finns snälla människor, men de måste ju komma hit också! De springer ju omkring och gör massa annat oviktigt istället.

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu börjar jag äntligen känna mig lite varm i pälsen. Det är inte så farligt att vara bloggkatt, me...