fredag 5 november 2010

Katten Nikita på Södertälje Katthem berättar

Idag har jag lovat att en av mina kompisar ska får låna bloggen igen. Det har han gjort några gånger förut, men då har det varit lite tråkigare skäl till lånet. Kompisen heter Översten och han säger så här:

Hej alla snälla människor som gjort det möjligt att det som händer idag kan hända. Jag har nämligen precis flyttat till ett eget hem! Det var inget jag trodde skulle ske när jag gick där ute, utan att nån brydde sig om mig och då jag knappast kunde äta, eftersom ett halsband skar långt in i halsen på mig. 

Många av er hjälpte mig genom att skänka pengar så att katthemmet kunde ge mig den vård jag behövde för att bli bra. Det var en kämpig tid, både för mig och för dem som vårdade mig.

Jag kommer aldrig glömma er. Och jag kommer att ha kontakt med mina kompisar på katthemmet även i framtiden. Vi katter kan ju ha kontakt utan telefoner, datorer och annat. Det fungerar mycket bättre med vår telepatiska överföring.

Jag hoppas ni fortsätter stödja mina kompisar, så att de också får ett bra hem. Här finns många här som är ledsna för att de inte har några egna människor som älskar dem. Hjälp dem.

12 kommentarer:

  1. Åh, vad glad jag blir att du fått ett eget hem, med egna människor att ta hand om! Hoppas du får det riktigt, riktigt bra i ditt nya liv!
    Men sorgligt är det att så många katter är kvar på katthemmet. Jag skulle vilja bjuda in allihopa att bo hos mig, men det går ju inte *suck* Jag är i alla fall glad att ni får vara där, och slipper tassa ute och frysa. Alltid något...

    SvaraRadera
  2. Vad roligt Översten! Grattis! Nikita, vi håller alla tassar och tummar som finns här hemma för att dina människor kommer snart. Hoppas att ni alla fått lite godis idag så här till helgen. Nosbuff

    SvaraRadera
  3. Åh, stort grattis Översten! Riktigt jamarkul att du fått egna människor! *kurr*
    Men jag såg i tidningen idag att stackars Lussan blivit övergiven igen. *snyft* Hur kan människor bete sig så? *fräääääääs*
    http://lt.se/nyheter/1.1002382-katten-lussan-overgiven-igen
    Måtte stackars Lussan hitta människor som verkligen älskar henne och inte vill annat än att ge henne ett kärleksfullt hem för alltid, jag tycker hon har varit med om tillräckligt mycket elände!
    Vi håller som vanligt tassarna för alla er på katthemmet att ni hittar era människor snart!
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  4. Så glad jag blir över att höra dessa härliga nyheter. Du förtjänar verkligen ett eget hem (det gör ju alla) men det känns som att dina besvär är över nu och att det istället bara kommer bli bättre. Hör gärna av dig när du får möjligheten och berätta hur det går.
    Tass.

    SvaraRadera
  5. Grattis, Översten. Och de där mänskorna som lämnar katter efter sig skulle jag vilja ha ett samtal med på tumis... jag menar bara för att förklara i lugn och ro, förstås!

    SvaraRadera
  6. Vilka glada nyheter! *svandans* Grattis, Översten. Snart hoppas vi kunna kattulera dig av samma orsak, Nikita. Vi håller tassarna för er alla på katthemmet! Kurr och burr.

    SvaraRadera
  7. Gustav, det är jättekul att Översten fått ett eget hem. Men jag tycker det är synd att inte du kan ta hand om oss andra katter här. Jag skulle jättegärna vilja bo hos dig och jag skulle vara jättesnäll.

    SvaraRadera
  8. Dui och Deco, det är jättebra att ni håller tassarna för mig. I morgon är det dags igen! Ska försöka hålla mig framme då.

    SvaraRadera
  9. Vi tycker också att Lussan varit med om mer än en katt ska behöva vara. Alla katter borde bli bra omhändertagna.Nu får vi se vad som händer i morgon.

    SvaraRadera
  10. Sippo, jag tror att Översten kommer höra av sig när han gjort sig hemmatassad i sitt nya hem. Nu får ni hålla tassarna för mig i morgon!

    SvaraRadera
  11. Kattslaven Koko och Sisko, klart att ni skulle förklara i lugn och ro... Hrmf.

    SvaraRadera
  12. Findus, Isak och Ramus, jag hoppas också att ni kan kattulera mig av samma orsak snart. Hoppas det kommer många på öppet hus i morgon.

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu börjar jag äntligen känna mig lite varm i pälsen. Det är inte så farligt att vara bloggkatt, me...