tisdag 2 november 2010

Katten Nikita på Södertälje Katthem berättar



Hej, det är Nikita på Södertälje Katthem.


Idag har blogghjälpen varit här, men hon var inte inne så mycket hos oss. Jag ska berätta varför.

För några dagar sedan kom det in en liten katt till oss som var det magraste vår hälsoansvariga hade sett. Och hon har sett mycket. Dessutom hade den här kissen, som jag kallar Lilla C, ett ordentligt sår på benet och så var hon alldeles lerig. Trots det var hon jättekelig, till och med när hon blev badad. Det är ju inte så vanligt att vi katter tycker om det.

Veterinären gjorde rent såret och band om det och hon fick medicin. Men i morse hade tassen svullnat och vår veterinär var bortrest, så Lilla C fick åka till en annan veterinär. Där sövdes hon och så behandlades benet igen och hon fick ny medicin. Sen fick blogghjälpen åka och hämta tillbaka henne till katthemmet. 

När hon kom hit fick hon en tallrik med mat. Den åt hon upp jättefort. Efter en stund fick hon en stor portion till. Den försvann lika fort. Då vågade inte blogghjälpen ge henne mer, för hon måste ju få behålla maten också. Men efter ett tag, när Lilla C fått på sig en krage och varit jätteduktig när de satte den på henne, så fick hon en pytteportion till. Den bara försvann, den också. Ni kan förstå att hon inte fått tillräckligt med mat på länge.

Ikväll får hon mer mat när kvällspatrullen kommer. Om hon fortsätter äta i den här takten kommer hon bli jättestor. Fast det lär nog dröja. Om några dagar ska hon nog få smaka lite av mitt godis också.

13 kommentarer:

  1. Men vilken stackars liten kisse! Tänk att vara SÅ hungrig! Tror aldrig jag ska klaga mer. Nästan aldrig i alla fall. Vilken tur att hon fått komma till er och få vård och bli mätt! Snällt att bjuda henne av ditt godis!

    SvaraRadera
  2. Jag håller med Gustav. Stackars liten kisse som var så hungrig. Verkligen skönt att ni har tagit hand och tass om den. Så tycker jag det är jättesnällt att du bjuder på dit godis.

    SvaraRadera
  3. Men lilla stumpan, så hungrig hon måste ha varit. *torkar en tår* Vi kan ju föralldel jama om att vi är hungriga och utsvultna, men egentligen är det ju så när man får mat regelbundet att man mest är SUGEN. Riktigt, riktigt hungriga på samma sätt har vi nog aldrig hunnit bli, även om vi förstås kan sjunga klagoserenader för matte om vi tycker att hon är för långsam att fylla på i skålarna. Så mycket bättre att Lilla C nu får mat regelbundet hos er. Tror hon kommer att gilla godis också1 Kurr och burr.

    SvaraRadera
  4. Håller oxå med Gustav, att det är bra att ni har tagit hand/tass om lilla missen. Stackars kisse som har blivit utsatt för ngt hemskt, *gråter*
    Så bra att den fick komma till en annan veterinär och bli omplåstrad, mjau
    Så jättesnällt att du bjuder den på lite katt godis.

    Tassekram
    Mimmi
    Chicko
    Tarzan
    Sessan

    SvaraRadera
  5. Vilken tur att Lilla C kommit till katthemmet. Nu håller vi tassaran för att det går bra med såret och ätandet.Nikita, Du är omtänksam som vill dela med dig av ditt gods. Vi håller tassarna för att dina människor kommer snart. Nosbuff

    SvaraRadera
  6. Stackars lilla C! Det är verkligen inte roligt att gå och vara så hungrig! *sniff* Vilken tur att hon har fått komma till katthemmet så att hon får mat och sitt sår omskött. Hoppas att hon snart förstår att hon slipper frysa och vara hungrig något mer nu! Jättesnällt av dig att dela med dig av godiset, men det vet vi ju att du är en snäll katt.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  7. Gustav, det är nästan så jag själv har glömt hur det är att vara jättehungrig, även om jag också varit det. Fast kanske inte lika hungrig som Lilla C.

    SvaraRadera
  8. Findus, Isak och Rasmus, det är ju jättebra att ni sjunger klagosånger för matte när ni inte får mat, men tänk er att Lilla C inte har haft nån matte eller husse att klaga hos. Det är inte roligt.

    SvaraRadera
  9. Mimmi
    Chicko
    Tarzan
    Sessan, jag tror att Lilla C kommer att bli glad när hon får smaka mitt godis. Fast blogghjälpen har sagt att hon måste äta upp sig lite innan hon för smaka mitt godis.

    SvaraRadera
  10. Dui och Deco, jag tycker man ska vara snäll och dela med sig lite om man kan. Det finns ju trots allt de som har det värre än jag.

    SvaraRadera
  11. Alice, jag är också glad för Lilla Cs skull. Ingen katt borde vara så mager som hon är. Trots det är hon jättesnäll och kelig.

    SvaraRadera
  12. Sippo (svaret till dig ramlade bara bort). Jo det är ju så här att du har själv bidragit till att jag kan ge godis till Lilla C. Det är ju pengarna jag fått av dig som ska räcka till godis åt Lilla C också.

    SvaraRadera
  13. Om Lilla C äter i den takten så kommer ni att få döpa om henne till Stora O ;-)

    Det är synd om henne som har fått svälta så - jag måste ibland vara utan mat på natten för att jag ska åka till Det Där stället Ni Vet för att ta prover och det är en plåga varenda sekund!

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu börjar jag äntligen känna mig lite varm i pälsen. Det är inte så farligt att vara bloggkatt, me...