torsdag 5 augusti 2010

Katterna Pelle och Trulsa berättar


Hej, det är Pelle och Trulsa på Södertälje Katthem.

Nu har det varit öppet hus igen. Det var en del folk där, men de ville bara ha en enda katt. Det var synd, för vi vill ju gärna vara tillsammans i vårt nya hem, så vi får vänta lite till på våra människor.

I alla fall var blogghjälpen här i förmiddags och gav oss godis. Sen kammade hon Trulsa också. Det var välbehövligt för blogghjälpens hela hand blev alldeles full av katthår. Det var ju mycket bättre att det hamnade i soporna än i Trulsas mage.

Nu ska vi börja fundera på flera insändare. Vi har många uppslag, t ex Varför tar en del människor inte hand om sina katter; varför är en del elaka mot katter; varför får inte katter bo på äldreboenden; varför finns det inte gratis kastreringshjälp för katter om ägarna inte har råd att kastrera dem; varför säger man att ”det osar katt” när nåt inte är bra; varför säger man att katter har nio liv när det inte är sant; varför säger en del att ”en katt klarar sig alltid” när det inte är sant o s v. Det är bara några av de ämnen man kanske borde skriva om.

Vi klurar vidare!

14 kommentarer:

  1. Ni gör helt rätt i att vänta tills ni får flytta tillsammans. Det är ju självklart att ni ska få komma till samma hem tycker vi.
    Så måste vi jama att vi tycker ni har tagit upp väldigt viktiga saker till framtida insändare. Speciellt det där om varför man säger det osar katt.

    SvaraRadera
  2. Klart ni ska vara tillsammans!Ni ska se att det blir er tur snart. Mycket bra saker att skriva insändare om, tycker ni är jätteduktiga att skriva och önskar vi var lika duktiga. Gos runt öronen från matte och nosbuffar från oss.

    SvaraRadera
  3. Ni får säkert eget hem snart när det kommer snälla människor, mjau
    WOW så finurliga ni är att hitta på vad det ska stå i insändarna, *Tassen upp*

    Tasskram/
    Mimmi
    Chicko
    Tarzan
    Sessan
    http://katternasblogg.blogg.se/

    SvaraRadera
  4. Vad synd att ingen av era besökare vill ha två kissar, men kanske någon av era kompisar hade tur i stället. Visst kommer era människor att dyka upp! Vilka bra ämnen för insändare som ni har funderat ut. Vi ser fram emot att läsa mer om detta. Kurr och burr.

    SvaraRadera
  5. Visst vill man bo ihop när man trivs så bra tillsammans som ni verkar göra. Riktigt bra uppslag till insändare. Matte kom på iden att man borde tipsa programmet "uppdrag granskning" om det som hände där en massa katter blev avlivade utan att de kollade efter id-märkning, journalisterna i det programmet är ju riktigt duktiga på att gräva fram saker.

    SvaraRadera
  6. Hej Sippo. Vi vill inte sära på oss, så då sitter vi hellre lite längre här. Men blogghjälpen säger att rätt som det är kommer nån som vill ha två fina katter, och då kan det vara vår tur! Kul att du uppskattar våra insändarämnen.

    SvaraRadera
  7. Hej Dui och Deco. Jag tror att ni är lika duktiga som vi på insändare. Det är bara att sätta igång. Vi får se vem som kommer först med nästa insändare.

    SvaraRadera
  8. Hej Anonym. Ja, det gäller att tänka ut vad som är viktigt. Sen måste man skriva också, men det tar vi när vi hinner.

    SvaraRadera
  9. Hej Findus, Isak och Rasmus. Det är konstigt att en del inte vill ha flera katter, men ibland är det ju så att de har en eller flera katter hemma redan och då kan de tycka att det blir för mycket med två till. Men vi fortsätter kämpa. Blogghjälpen säger att vi inte ska ge oss!

    SvaraRadera
  10. Hej Puma och Sixten. Så här i början av vår verksamhet känns det lite stort att kontakta Uppdrag Granskning, men idén är ju jättebra. Vi får se hur vi, eller nån annan, gör. Kul att du tyckte om våra uppslag.

    SvaraRadera
  11. Vet ni vad, matte hade missat det men vår insändare var med i Södertäljes Länstidning den 30/7! Tyvärr inte på nätet men i papperstidningen, hon märkte det idag för den hade fått svar från en miljöpartist - att de ville höja kattens status. Den tvåbeningen hade skrivit om oss på katthemmet på sin blogg också http://www.kringelstan.se/blog_article.php?ca=4&ar=244
    Matte tyckte det var jättebra men muttrade lite om att det var just vänsterpartiet, jag vet inte vad hon menade med det...

    Nu måste vi se till att få ut ännu fler insändare, och ni hade flera jättebra ideer! *tass upp*

    SvaraRadera
  12. Hej Alice. Vad kul att er insändare kom in i SL. Den där bloggen du nämner har en miljöpartist (inte vänsterpartist) skrivit. Hon har varit och besökt oss på katthemmet och blogghjälpen och hon ska träffas i slutet av sommaren igen. Alla som jobbar för att höja katters status tycker vi är bra. Såna behövs!

    SvaraRadera
  13. Ja matte menade miljöpartist, hon muttrade så otydligt bara att jag trodde hon menade vänsterpartist, tvåbeningar är inte alltid lika tydliga som oss katter när de försöker jama något... ;)

    SvaraRadera
  14. Nä Alice., tvåbeningar är inte lika raka och tydliga som vi katter. Men man får ha överseende med dem..

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...