En katt på Södertälje Katthem bloggar

söndag 13 juni 2010

Liten återblick på några av Södertälje Katthems bloggkatter


På Södertälje Katthem ger vi nya hem åt ca 250-300 katter per år. Tyvärr händer det nån gång att saker inträffar som vi inte vill ska inträffa.
En av våra bloggkatter heter Ravioli. Ni som följt bloggen kanske minns att han testade olika kattsandssorter i Aftonbladet tillsammans med sin kompis Ravelli. Efter en tid fick Ravioli och Ravelli ett gemensamt hem på landet tillsammans med en annan av våra katter, Gloria. Strax efter nyåret fick vi besked från ägaren att Ravioli var försvunnen. De har letat överallt och satt upp lappar och annonserat på vår hemsida, men tyvärr har Ravioli inte återkommit ännu.


En annan av våra katter, Obelix, till utseende väldigt lik Ravioli, fick också ett hem strax före jul tillsammans med sin kompis Tindra. Tyvärr visade det sig att Obelix inte kunde förlika sig med livet som innekatt. Han visade på alla sätt att han ville ha möjlighet att gå ut. Då kom en av våra duktiga medarbetare på att man kanske skulle våga ringa Raviolis ägare och fråga om hon kunde tänka sig att ta hand om Obelix. Man talade i familjen om hur man skulle göra och beslutade sig sedan för att ge Obelix chansen att få bo hos dem på landet.

Första veckan i det nya hemmet var jättetuff för både Obelix, Gloria och Ravelli, men nu går det bättre och bättre och Obelix har börjat få gå ute, vilket han njuter av. Kloka matte inser att alla behöver tid på sig att vänja sig vid varandra, men tror allt ska gå bra, eftersom de redan börjat uppträda mer som kompisar än som fiender.

Ravioli är tyvärr fortfarande borta, men om han kommer tillbaka, vilket vi alla hoppas, kommer det finnas plats för honom också i hans gamla hem.
Vi håller tassarna för att han kommer tillbaka.
I morgon kommer jag fortsätta med lite fler återblickar.

8 kommentarer:

 1. Vi kommer så väl ihåg Ravioli och Ravelli.Vi håller tassarna för att det inte har hänt Ravioli något utan att han kommer tillbaka såsmåningom. Vad bra att Obelix kunde flytta, det blir nog bra nu när han kan gå ut. Nosbuffar

  SvaraRadera
 2. Både Snuffe och jag knäpper tassarna i en bön till Skaparkatten att Ravioli ska hitta hem igen. Har inte kissen fått lida tillräckligt? Han fick ju ett bra hem ju, varför skulle han försvinna?! *gråter*

  SvaraRadera
 3. Så tråkigt att Ravioli är försvunnen. Naturligtvis hoppas vi på det bästa, att han dyker upp igen. Det låter så tryggt att han har en plats i sitt hem om han kommer tillbaka från luffen. Trots det tråkiga, så innebar det ju att Obelix fick chansen att vara ute. Nu håller vi våra tassar och tummar för att Ravioli dyker upp. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 4. Men stackars Ravioli att han inte har kommit till rätta än :(
  Hoppas hoppas att han hittar hem igen så det inte har hänt ngt?
  Håller tassar att han dyker upp framöver.

  Mimmi
  Chicko
  Tarzan
  Sessan
  http://katternasblogg.blogg.se/

  SvaraRadera
 5. Hej Dui och Deco. Det vore väldigt roligt om Ravioli kom tillbaka. I väntan på det får vi i alla fall vara glada för att Obelix fått ett kanonhem.

  SvaraRadera
 6. HEj Sipo och Snuffe. Vad snällt av er att knäppa tassarna för Ravioli. Det känner han säkert, vare sig han finns nånstans hos oss eller om han finns hos Skaparkatten.

  SvaraRadera
 7. HEj Findus, ISak och Rasmus. Vi hopaps alla att Ravioli kommer tillbaks till sitt hem. Han hade det så bra där. Om vi hjälps åt att hålla tassarna kanske han kommer snart.

  SvaraRadera
 8. Hej Anonym. Vi får hjälpas åt att hålla våra tassar och tummar för Ravioli. Det är nog det enda man kan göra just nu,

  SvaraRadera