måndag 7 juni 2010

Katterna Findus och Falaffel berättar



Hej, det är Falaffel och Findus på Södertälje Katthem.



Nu har vi legat in våra transportburar ordentligt. De verkar bra och kommer nog att hålla hela vägen hem. Fast vi tycker inte om att åka i dem!

Vi önskar det fanns en transportmaskin som gjorde att man bara kunde säga vart man skulle och så, vips, så var man framme. När vi kommit hem och bott in oss, kanske vi ska lura ut hur man gör en sån maskin. Den skulle vi nog kunna bli jätterika på, så att vi kunde betala kattmaten för hela livet själva. Tänk vad våra människor skulle bli stolta då.

Fast det får som sagt bli en senare fråga. Först och främst ska vi ju åka hem, och det blir väl på gammalt vanligt sätt. Transportmaskinen är ju inte uppfunnen ännu.

När vi kommer hem kommer vi nog få ett alldeles eget rum till att börja med. När vi känner oss hemma där kommer vi få vara i hela huset. Fast våra människor kommer också att få vara där. Vi behöver ju några som ger oss gos och mat och sånt. Jösses vad mycket vi har att planera för!

Mer i morgon.

14 kommentarer:

  1. Bra att ni kollat transportburarna ordentligt, även om de inte är så kul att åka i. Men tänk när ni uppfinner transportmaskinen, då blir ni jättekända och då ska jag skryta för alla att jag känner er.

    SvaraRadera
  2. Oj vilken oerhört bra idé. Då kunde man ju använda den maskinen när man måste till veten för undersökning också - eller hur? Tänk att få slippa åka i brummisen i flera mil. Jag tycker att det är jätteotäckt att åka brummis och ska man sedan till veten och bli stucken i tassen också, så är det ju dubbelt så hemskt - ja tredubbelt - för man ska ju hem också. Jag håller alla tassarna för att ni ska kunna uppfinna den där maskinen riktigt fort!
    Tass från Imma, abemissa

    SvaraRadera
  3. Snalla Falaffel & Findus: Kan ni lata mej veta nar ni uppfinner entransportmaskin med knapp. Jag vill ge den till min matte, da kunde hon aka och fika med sin alskade familj i Sverige och vara tillbaka i tid for att ge oss middag! Gissa om jag skulle bli popular, men det ar klart, det ar jag ju redan. Kramisar fran Adam

    SvaraRadera
  4. Det var en kattsingens bra idé! Tänk vad era människor ska bli stolta över er när ni har uppfunnit maskinen. Vad mycket otäckt bilåkande alla kissar skulle slippa. Ni skulle bli så kända att ni skulle få skriva tassografer från morgon till kväll. Kurr och burr.

    SvaraRadera
  5. Strålande idé! Vad bra att ni har övat på att vara i burarna. Det kommer att gå jättebra även om det inte är så kul. Ni ska nog inte åka så länge hoppas vi! Nu är det inte många dagar kvar och sen är ni hemma! Nosbuff

    SvaraRadera
  6. Ja det är säkert en bra idé där med en maskin att fraktas i, mjau
    då behöver vi katter inte åka i sån däringa sak som *brummar* och låter illa.
    Hoppas ni kan komma på hur en sådan maskin ska se ut, *Fniss*
    Ni kommer väl att visa den isf?
    Så bra att ni har testat er bur, så ni känner er trygga i den när ni ska åka hem i den.
    Kommer att sakna er när ni har kommit hem.

    Tassetass på er båda

    Mimmi
    Chicko
    Tarzan
    Sessan
    http://katternasblogg.blogg.se/

    SvaraRadera
  7. Jättebra idé med transportmaskinen! Jag har lagt till er blogg i min blogglista. Puss!

    SvaraRadera
  8. Hej Sippo. Vad kul att vi kan berätta att vi känner en kändis som dig när vi själva blir kändisar. Då kommer det gå jättebra med försäljningen av vår uppfinning.

    SvaraRadera
  9. Hej Imma. Vi ska skynda oss så mycket vi kan att uppfinna maskinen. Då kommer alla att slippa sitta i brummisar. Oj, vad bra.

    SvaraRadera
  10. Hej Adam. Vi ska låta alla få veta så fort transportmaskinen är klar. Då kunde du kanske åka med matte hit så kunde vi träffas också?

    SvaraRadera
  11. Hej Findus, Isak och Rasmus. Fast vi vet inte riktigt vad en autograf är. Vi är inte så himla bra på att skriva heller, så vi kommer nog att jama våra autografer istället.

    SvaraRadera
  12. Hej Dui och Deco. Vi tycker ju inte att dagarna går så fort. Vi skulle önska att det gick dubbelt så fort. *Falaffel säger: "Findus, tycker du vi ska uppfinna en tidsmaskin också när vi är klara med transportmaskinen?"*

    SvaraRadera
  13. HEj Anonym. Det är alltid bra att vara förberedd tycker vi. Vi ska fortsätta prova burarna så inget går fel när vi ska åka.

    SvaraRadera
  14. Hej Systerdyster. Vad kul med en ny kompis. Alla verkar tycka att vår transportmaskin är bra. Tänk att ingen kommit på den tidigare?

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...