tisdag 4 maj 2010

Katterna Findus och Falaffel berättar



Hej, det är Falaffel och Findus på Södertälje Katthem.



Tidigt på morgonen började en av våra burgrannar jama om att han var jättehungrig och att han ville ha mat nu. Vi tänkte att vi får väl vara glada om man får nån mat överhuvudtaget på det här stället. Vem visste om nån skulle bry sig om oss mer i hela livet? Vi var ju inte precis vana vid att nån tänkte på oss i första hand.

Men strax efteråt kom en tjej in till oss. Hon gav oss mat, försökte klappa oss, men det tackade vi bestämt nej till, tömde vår låda och gav oss nytt vatten. Sen borstade hon rent i buren också. Det blev jättefint.

Sen fick vi vara ensamma ett tag igen, men efter en stund kom det en farbror. Han öppnade också burdörren, tog tag i Falaffel och stack honom med en nål! Sen stoppade han i honom en tablett, fast Falaffel inte ville ha nån. När det var klart sträckte han sig efter mig. Jag försökte så klart komma undan, men farbrorn var listigare än jag trodde, så han fick tag i mig och så fick jag samma behandling. Det var ju inte så roligt, men det gjorde i alla fall inte ont efteråt.

Vi berättar mer i morgon.

Findus och Falaffel

10 kommentarer:

  1. Hmm, klart att ni fick mat, det förstår ju vi som varit med ett tag och vet var ni är, men för er måste det varit konstigt. Vi MISS-tänker vad den där farbrorn var där för..får se om vi har rätt! Nosbuffar

    SvaraRadera
  2. Nålar och tabletter låter inte så trevligt, förstås, men vi tror inte att de flesta katter behöver vara med om det så ofta. Desto bättre att ni fick mat, vatten och rent i lådan. Det däremot borde vara en rättighet för alla katter, varje dag. Kurr och burr.

    SvaraRadera
  3. Åh vad läskigt med både sprutor och tabletter!
    Jag förstår att ni blev rädda! Men vad skönt att ni fick mat och rent vatten, och framförallt att ni kommit till katthemmet. Ni visste det inte då, men de är ju jättesnälla där, det vet jag allt... :)

    Nospussar och kurr

    SvaraRadera
  4. Fy för att bli stickigad i nacken och istoppad uschiga tabletter. *ryser* Fast man kan ju gissa att det var för att hjälpa er.

    SvaraRadera
  5. Hej Dui och Deco. Det är ju inte så lätt att veta till en början vart man kommit och om det är snälla eller elaka människor man hamnat hos. Nu vet vi ju bättre.

    SvaraRadera
  6. Hej Findus, Isak och Rasmus. Visst borde det vara en rättighet för alla katter att få mat och ett hem med snälla människor. Det ena har vi ju fått, men vi väntar ivrigt på våra människor.

    SvaraRadera
  7. Hej Alice. Vi tänkte nog precis som du när vi kom till katthemmet - det är bäst att vara på sin vakt för det kan vara dummisar här. Vi visste ju inte det med detsamma.

    SvaraRadera
  8. Hej Sippo. Vi vet inte om det där stickigandet gör nån nytta, vi har inte märkt nån skillnad. Men ibland får man ju ställa upp på människors tokigheter.

    SvaraRadera
  9. Mjau på er Findus och Falaffel.
    Klart ni blev väl rädda för de där *farbron* som stack er och gav er ngn tablett.
    Det är så att vi alla katter kommer till ngn vetterinär, som matte kallar det, då blir man stucken förstår ni, det kallas att bli vaccinerad, säger matte, maju
    Det tycker alla tvåbeningar är jättebra, så man inte blir sjuk eller så.
    Skönt att ni har kommit till katthemme där alla bryr sig om er, eller hur.
    Tassekram på er

    Mimmi
    Chicko
    Tarzan
    Sessan

    http://katternasblogg.blogg.se/

    SvaraRadera
  10. HEj Mimmi Chicko Tarzan ocn Sessan. Vi hoppas verkligen att det där sticket gjorde nytta och att tabletten var nödvändig, för god var den inte alls.

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...