fredag 21 maj 2010

Katterna Falaffel och Findus berättar



Hej, det är Falaffel och Findus på Södertälje Katthem.


Först ska vi bara berätta att kattmamman vi berättade om igår och hennes tre ungar mår bra. Mamma är lite trött, men ungarna verkar desto piggare.

Fast nu ska vi berätta lite mer om hur vi tänker om saker och ting. Vi märker ju att det blivit jättefint väder ute. Många katter vill gärna vara ute nu, och har de tur kan de vara det också.

Om några veckor börjar semestrarna på allvar. Vi vet redan nu att flera kommer att skaffa en ”sommarkatt”. Kanske en söt liten kattunge som man har roligt med hela sommaren. Men vad många inte tänker på är att det kommer en höst också. Och en vinter. Den där lilla kattungen behöver ett hem inte bara över sommaren. Den behöver ett hem hela livet.

De som inte har för avsikt att ta hand om kattungen även efter semestern måste avstå från att ge den ett hem några veckor eller månader. Se istället till att nån annan, som har långsiktiga planer för katten tar hand om den.

Kan inte ni hjälpa oss att sprida det här meddelandet. Säg att det kommer från 2 katter som vet alltför väl hur det är när hösten kommer och ingen vill veta av en längre.

10 kommentarer:

  1. Usch, jag ryser i hela pälsen när jag tänker på den kommande hösten, och sommaren har ju knappt börjat. Min husse anser att man borde SLÅ i meddelandet i skallen på folk som vägrar att förstå. Han tyckte en hel del annat med, men det jamar jag inte om här. Skönt att mamma katt och hennes ungar mår bra. *tass*

    SvaraRadera
  2. Skönt att kattmamman och ungarna mår bra. Klart vi ska hjälpa till och vara uppmärksamma om någon pratar om att skaffa katt pch prata extra med den personen om att det är en ny familjemedlem inte en slit och släng sak.
    Nosbuff

    SvaraRadera
  3. Borde vara en självklarhet att det bara gäller för-alltid-hem när man skaffar en ny familjemedlem. Fast vi vet förstås att det finns massor av katter som råkar illa ut. Jamar som Dui och Deco, visst pratar man med personer om de tänkt skaffa katt. Om att det gäller ett RIKTIGT hem.

    Önskar att dummisar som åker i från sina katter, blev utelåsta från sina hus eller lägenheter. Så fick de försöka klara vintern bäst de kunde utan någonstans att bo. Kurr och burr.

    SvaraRadera
  4. Vi fattar inte att man fortfarande gör på de viset. Hur kan man älska och bry sig om ett väsen i ett par månader och sen bara glömma den som den aldrig funnits?

    Glad att ni kommit till rätta, snart får ni ett eget hem också de e ja säker på!

    Nospussar

    SvaraRadera
  5. ja,usch snart är sommaren här,klart vi ska sprida budskapet..

    SvaraRadera
  6. Hej Sippo. Jag förstår att husse blir upprörd, och du också, när ni läser om hur en del katter blir behandlade. Varför kan inte alla katter få det lika bra som du och Snuffe?

    SvaraRadera
  7. Hej Dui och Deco. Det är jättebra om ni hjälper till att sprida budskapet att vikatter inte är slit-och-slängindivider. Vi behöver bra, kärleksfulla hem för resten av våra liv.

    SvaraRadera
  8. HEj Findus, Isak och Rasmus. Det vore jättebra om man kunde straffa de som katar ut sina katter med att de själva blev utelåsta. Då kanske de skulle fatta vad det handlar om!

    SvaraRadera
  9. Hej Nea theCat. Vi fattar inte heller att man kan plötsligt kan sluta älska en individ som inte gjort nåt ont utan som bara behöver ett kärleksfullt hem.

    SvaraRadera
  10. Hej KAttliv. Jättebra att ni hjälper till att sprida att vi behöver ett hem för alltid. Inte bara för några månader på sommaren.

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...