torsdag 20 maj 2010

Katterna Falaffel och Findus berättar



Hej, det är Falaffel och Findus på Södertälje Katthem.



Idag blir bloggen lite försenad. Det beror på att en av våra kompisar som ganska nyligen kommit till katthemmet, fått ungar på kvällen. Hon började föda precis när öppet hus började.

Blogghjälpen berättade att hon var jätteduktig och hennes ungar också.

När blogghjälpen åkte hem hade hon fött 3 ungar. De började genast leta efter mammas bröst. De åt medan mamma slickade dem rena. Kanske blir det flera ungar. Ibland kan det ta flera timmar emellan nedkomsterna.

Blogghjälpen hann i alla fall komma in och prata med oss och klappa oss. Vi fick så att säga direktrapporter. Mamman och ungarna låg ju inne i karantän där det är lugnare. I morgon får vi veta hur många ungar det blev.

Hon hade nog tur som kom in på katthemmet innan det var dags. Många kattmammor får ju sina ungar utomhus och det är betydligt svårare att få en lugn och trygg miljö där än här inne på katthemmet.

Vi berättar mer i morgon.

8 kommentarer:

  1. Vilken tur för mamma katt att hon var på katthemmet. *pust* Tänk så illa det kunde gått annars. Fyjam! Men det var ju skönt att ni fick prata med blogghjälpen trots allt som hände. *tass*

    SvaraRadera
  2. Vad spännande att få rapporter om hur många småmissar som kommit till världen. Undrar om det blir fler? Skönt för kattmamman att ha ett tryggt bo och mat när det är dags för födseln. Kurr och burr.

    SvaraRadera
  3. Oj´, så spännande och tur för kattmamman och ungarna att de är på katthemmet. Vilken tur att blogghjälpen hann titta till er trots allt ståhej. Nosbuffar

    SvaraRadera
  4. Vad spännande att det kom småmissar till ert katthem, mjau
    hoppas att både kattmammma och hennes små ungar oxå får det bra hos er där på katthemmet, mjau.
    Ni får berätta mer i morgon OM det har kommit fler kattmisseungar, *Fniss*
    Sådan tur att Blogghjälpen hann klappa er iaf innan hon åkte hem

    Tass tass
    Mimmi
    Chicko
    Tarzan
    Sessan

    http://katternasblogg.blogg.se/

    SvaraRadera
  5. Hej Sippo. Ja, den här kattmamman hade tur. Synd att inte alla kattmammor har samma möjlighet att få föda sina ungar i en ombonad låda med snälla människor omkring sig.

    SvaraRadera
  6. HEj Findus, Isak och Rasmus. Det blev tre ungar, som ni kan läsa i dagens blogg. Om några månader är det dags att hitta nya hem åt dem också.

    SvaraRadera
  7. Hej Dui och Deco. DEt var flera på katthemmet igår, så vi fick mys av flera stycken. Fast det kan aldrig bli för många som gosar med en.

    SvaraRadera
  8. Hej Mimmi Chicko Tarzan och Sessan. Det kom inga fler ungar sedan. Och det var bra, för vi har flera kattungar i andra burar och det tar ganske mycket tid att ta hand om dem. Och dagen innan föddes 6 stycken av en av våra katter som bor i ett av våra jourhem. Det är många ungar nu.

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu har jag klarat av årsmötet. Det vara mycket jobb med det, men nu vet jag ju hur man gör. Bloggh...