En katt på Södertälje Katthem bloggar

torsdag 13 maj 2010

Katterna Falaffel och Findus berättarHej, det är Falaffel och Findus på Södertälje Katthem.


Ni må tro att jag var glad när Findus var så modig att han vågade bli klappad. När tjejen gått ut ur buren frågade jag Findus hur det kändes. Jättekonstigt, sa han. På vilket sätt menar du frågade jag. Jo, jag trodde ju att det skulle göra ont. Ungefär som när dummisarna där ute slog till oss, fast vi inte gjort nåt.

Efter den här upplevelsen blev både Findus och jag så trötta efter all spänning, att vi la oss och sov en lång stund efter vi fått frukost.

När vi vaknade tittade Findus på mig och så sa han Vet du vad jag drömde? Jag drömde att nån klappade mig, och jag var nästan inte rädd alls! Då svarade jag men Findus, det var ingen dröm. Det där hände innan du somnade. Du har blivit klappad och du var jätteduktig och du sa att det inte gjorde ont. Kommer du inte ihåg det?

Var det verklighet? Sa Findus. Visst sa jag. Nu vet vi båda två hur det är att bli klappade, och vi vet att det inte är farligt heller. Ikväll provar vi att bli klappade igen? Visst? Tummis? Sa jag.
Findus
dröjde lite med svaret, men sen sa han OK, tummis!

Mer i morgon

8 kommentarer:

 1. Åh, jag hoppas ni hittar en egen tvåbening som kan ge er så mycket gos och kel ni kan tänka er, det förtjänar alla katter! Och tvåbeningar... :)

  SvaraRadera
 2. *sniff* Det är inte ett öga torrt här. Vi blir verkligen gripna av er historia. Ni är så jätteduktiga båda två.

  SvaraRadera
 3. Det är så bra att ni två bröder har varandra, för då kan man liksom hjälpas åt att vara modiga. Det går lättare då, tror vi. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 4. "svansdans" härligt att det gick bra! Hoppas nu att Findus vågar mera men ni har ju tummat..Nosbuff

  SvaraRadera
 5. Hej Alice. Vi hoppas också att våra snälla människor kommer snart! Kanske får vi det lika bra som du?

  SvaraRadera
 6. Hej Sippo. Jag, vi har verkligen kämpat från underläge kan man säga. Och vi fortsätter kämpa nu!

  SvaraRadera
 7. Hej Findus, Isak och Rasmus. Ni vet ju säkert av egen erfarenhet att det är lättare om man är flera? Vi är jätteglada att vi har varann.

  SvaraRadera
 8. Hej Dui och Deco. Tummis är mycket värt. HAr man tummat är man tvungen att göra det man tummat på. Vi ska fortsätta vara modiga. Då får vi nog snart ett eget hem säger blogghjälpen.

  SvaraRadera