lördag 15 maj 2010

Katterna Falaffel och Findu berättar


Hej, det är Falaffel och Findus på Södertälje Katthem.
I och med att även Findus vågade bli klappad av människor var ju isen liksom bruten, som människorna säger (vad det nu menas med det).
Vi tyckte det var lite roligare att vara på katthemmet nu. Vi har ju aldrig haft ett eget hem så vi vet inte riktigt vad det innebär. Men våra burkompisar, som haft hem tidigare, berättar att det är jättebra med ett eget hem om det är snälla människor som bor där. Ofta har ju de burkompisar som bor här inte haft så snälla människor, men det finns undantag.

Det finns såna som har blivit sjuka t ex och inte kan ha kvar sin katt. Då kan katterna ha haft ett jättebra hem innan deras matte eller husse blev sjuk. Fast tyvärr är det oftast så att burkompisrnas hem inte varit så roliga.

Blogghjälpen säger i alla fall, att här gör man vad man kan för att undersöka att det hem vi kommer till är bra. Man gör hembesök och pratar med den som vill ta hand om oss innan man släpper iväg oss. Det tycker vi är bra.

Snart kanske det är dags för oss också att få ett eget, bra hem. Håll tassarna för oss. Redan i morgon är det öppet hus mellan 15-17!

Mer i morgon.

12 kommentarer:

  1. Så skönt att det löste sig med klappandet, för visst är det skönt att bli gosad med? Klart vi håller alla tassar8och matte tummarna) för att ert hemma kommer imorgon. Nosbuff

    SvaraRadera
  2. Vi håller alla tolv tassarna för, att det tittar in någon snäll kattmänniska imorgon, som inget högre önskar än att få bli adopterad av två fina kissepojkar. Klart att era människor finns, men ibland tar det lite tid innan man hittar varandra. Kurr och burr.

    SvaraRadera
  3. Här håller vi alla tassar för att er människa kommer snart!

    SvaraRadera
  4. Härligt att ni tycker det känns bättre nu efter klappandet. Vi tycker det är jättebra att blogghjälpen och andra tvåbeningar, först inspekterar det blivande hemmet åt kissen. För det är inte alla katter som vet vem de ska ringa om det inte blir bra.

    SvaraRadera
  5. Så bra att det gick bra med klappandet iaf, mjau.
    Ni måste ju försöka att lita på tvåbeningar som är snälla.
    Vi håller både 16 tassar och tummar att ni oxå får ett toppen hem framöver.
    *håller fanan högt*
    Det finns alltid tvåbeningar som vill ta hand om oss *hemlösa katter*
    Det har vi oxå bevis på.
    Vi har blivit omhändertagna av en jättesnäll matte, *Fniss*
    Hon är SÅ SNÄLL.

    Tassetass på er båda

    Mimmi
    Chicko
    Tarzan
    Sessan

    http://katternasblogg.blogg.se/

    SvaraRadera
  6. Vi håller med de andra och knäpper tassarna för att ni snart får ert eget hem! Vi - Majsan och jag, Jenny - har fått det så jättebra här i klostret och våra mattar har verkligen lärt sig hur vi vill bli klappade och gosade med, och så bjuder de på en massa god mat också. Igår åt vi kokt torsk och idag fick vi rökt bog! Fast vi äter förstås torrfoder (kungliga kaninen) och blötmat också. Här i klostret finns fyra f.d. katthemskatter... det är vi två och så Assar och Sixten, som kommer från Kristinehamns djurhem... och så finns här Imma och Conny, som är rexar. De är sjuka båda två, men våra mattar pysslar om dem så de har det bra i alla fall. Hoppas, hoppas att ni får det minst lika bra!!! hälsar Jenny, numera västgötsk klosterkatt.

    SvaraRadera
  7. HEj Dui och Deco. Det var snällt att ni höll tassar och tummar för oss idag, men våra människor kom inte ändå. Vi kämpar på!

    SvaraRadera
  8. Hej Alice. Ni måste fortsätta hålla tassarna, så kommer nog våra människor snart.

    SvaraRadera
  9. HEj Findus, Isak och Rasmus. Ni säger precis som blogghjälpen, att våra människor finns men det kan ta lite tid innan de hittar oss. Det är väl inget svårt att hitta oss - vi är ju här!

    SvaraRadera
  10. Hej Mimmi Chicko Tarzan och Sessan. 16 tassar! Är det sant? Då vore det väl 17 om vi inte fick ett kanonhem snart,

    SvaraRadera
  11. Hej Sippo. Det är jättesvårt att veta vart man ska ringa om det blir kris. Vore kanske bra med nån kristelefon för oss katter? Vad tror du om det, du som är rutinerad säkerhetskatt.

    SvaraRadera
  12. Hej Jenny och alla klosterkatterna. Vår dröm är att få det lika bra som ni har det. Tänk att få bo i ett helt kloster med jättsnälla människor. Bättre kand det knappast bli. Fast vi bor gärna i en vanlig lägenhet också, bara människorna är snälla.

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu har jag klarat av årsmötet. Det vara mycket jobb med det, men nu vet jag ju hur man gör. Bloggh...