En katt på Södertälje Katthem bloggar

lördag 24 april 2010

Katterna Falaffel och Findus berättar
Hej, vi heter Falaffel och Findus och bor på Södertälje Katthem.

Vi ska bli nya loggkatter här på Södertälje Katthem. Vi vet inte alls hur man loggar. Nu hör vi att blogghjälpen säger att det heter bloggar. Aha, då förstår vi varför hon heter blogghjälpen. Det har vi undrat nämligen.

Igår kom hon in och pratade med oss. Vi var lite förberedda på det, för vår kompis Sotis talade med oss innan han åkte till sitt nya hem om att han tyckte vi skulle be att få bli bloggkatter efter honom. Han sa att det ju gått bra för honom att hitta ett hem och kanske skulle det gå lättare för oss också om vi syntes lite mer. Det gör man ju om man loggar, nej bloggar menar vi.
Även om vi är lite nervösa så tycker vi det ska bli jättespännande. Vi är inte precis vana vid att människor hjälper oss, annat än här på katthemmet, så om sanningen ska fram är vi nog lite undrande över hur det här ska gå. Men blogghjälpen har sagt att hon ska hjälpa oss så mycket hon kan. Det tycker vi låter bra. Efter att vi har diskuterat med varandra har vi kommit fram till att vi knappast har nåt att förlora.
Sotis har sagt att det är viktigt att man börjar med att presentera sig. Det ska vi göra mer ingående i morgon. Sen ska ni få höra vår historia. Vi hoppas ni följer och stöttar oss på samma snälla sätt som ni stöttat Sotis och alla andra bloggkatter på katthemmet, även om historien inte är så kul alla gånger.

Falaffel och Findus

20 kommentarer:

 1. MEN Snälla Falaffel och Findus så TREVLIGT att ni har börjat Blogga efter Sotis. *Svansvift*
  Det tycker vi är jättebra så alla som läser här får upp ögonen för hur det kan gå för hemlösa katter.
  Tror inte riktigt alla förstår det. Så det är bra att ni fortsätter eran blogg.
  Hälsa *blogghjälpen* det.
  Hon skriver så bra via er, tycker vi och även matte förståss, *Fniss*
  Så fortsätt med det, så tittar vi in här i morgon vad ni har haft för er till i morgon.
  Blir spännande att läsa om er.

  Tasskramar i mängder från:
  Mimmi
  Chicko
  Tarzan
  Sessan

  http://katternasblogg.blogg.se/

  SvaraRadera
 2. Välkomna in i bloggvärlden, Falaffel och Findus! Ni skall veta att massor av katter och tvåbeningar är spända på att få höra era livshistorier, och vi klosterkatter håller tassarna för att er framtida matte/husse läser vad ni skriver så att ni snart får ett eget hem, ni också. Det funkade för oss, så varför skulle det inte funka för er?!?

  Tass och nosis från Jenny och Majsan, f.d. katthemskatter från Södertälje katthem men numera klosterkatter.

  SvaraRadera
 3. Vi (fd. katthemskatterna i Örebro dvs. Vännen, Nanne, Pussi och Felicia) tycker det är superbra att ni har tagit er an bloggandet. Det är även snällt av blogghjälpen att skriva det ni dikterar, för det är faktiskt svårt skriva på tangentbordet för oss katter. Tur att många av oss har tjänare som kan göra grovjobbet åt oss.

  Det är just det som blogghjälpen kommer att hjälpa er med...att hitta en egen TJÄNARE åt er...som ni kan drilla och uppfostra till ert behag...bra, va!
  Hälsa er blogghjälp från vår mamma...hon är så skruttande glad att bloggen fortsätter.
  MVT (med vänlig tass)
  Vännen, Nanne, Pussi och Felicia

  SvaraRadera
 4. Hej Falaffel och Findus!

  Välkomna ut i bloggvärlden. Skriver som de övriga att det skall bli intressant att få ta del av er historia.

  En extra stor kram till blogghjälpen som tappert tar sig an ett par nya katter att bli bloggtjänare åt.

  Förstår inte varför mössen måste vara som godast på morgonen. Vi har haft allvarliga samtal att de får jättegärna vara uppe och ute på kvällen och det sent men på morgonen är inte mattes bästa tid. Vi har inte kommit överens ännu.... jag lever på hoppet.

  Kram från Helena och Krypto coh Mysis

  SvaraRadera
 5. Åh, vad glad jag är att blogghjälpen valde att fortsätta att hjälpa er katter att blogga och vad roligt att det är ni två! Lycka till med bloggandet, jag ser fram emot att få veta er historia! Gos och mys!

  SvaraRadera
 6. åh,välkommna till bloggvärlden.
  trevligt att utbyta erfarenheter med 2nya katter!
  /tasskram

  SvaraRadera
 7. Välkomna Falaffel och Findus!
  Vad spännande det skall bli att få höra era berättelser! Och blogghjälpen är ju så duktig på att skriva ner det ni jamar!
  Svansviftningar och nospussar

  SvaraRadera
 8. Snyggingar! Ska bli jättespännande att läsa om er!Vi tycker också det är bra att blogghjälpen fortsätter! Nosbuff

  SvaraRadera
 9. Hej Falaffel och Findus! Vad roligt att ni får blogga tillsammans med duktiga blogghjälpen. Vi vill jättegärna höra vad ni har att berätta. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 10. Hmm... är ni möjligen släkt med Dui & Deco?

  SvaraRadera
 11. Hej Mimmi Chicko Tarzan och Sessan. Nej, det är nog så att vissa inte förstår vad vi katter varit med om. Men vi ska tala om det för dem!

  SvaraRadera
 12. Hej Jenny och Majsan och alla andra Klosterkatter. Vi kommer minsanna ihåg er, för vi satt i buren bredvid er när ni åkte. Vi hoppas vi också får ett kanonhem snart.

  SvaraRadera
 13. Hej Vännen Nanne Pussi och Felicia. Vi tycker att de skulle göra tangentbord för katter också för man får ju inte plats med tassarna på det där små tangenterna. Vi hoppas våra människor upptäcker oss snart!

  SvaraRadera
 14. Hej Helena Krypto och Mysis. Tack för välkomnandet. Vi tror ni kommer att komma överens om en bra tid för mössfångst. Bara matte blir lite morgonpiggare så.

  SvaraRadera
 15. Hej Karin. Ja tänk att just vi blev utvalda bland alla katter här på katthemmet. Ibland har man lite tur. Hoppas det håller i sig och att vi får ett eget hem snart.

  SvaraRadera
 16. Hej Kattliv. Ja nu får ni läsa nya historier. Vi har mycket att berätta må du tro.

  SvaraRadera
 17. Hej Alice. Du har ju själv bloggat och fått ett toppenhem. Lyckliga du! Hoppas vi också har den turen snart.

  SvaraRadera
 18. Hej Dui och Deco. Kul att ni tycker vi är snygga! Vi ska be blogghjälpen ta med foton på er också så vi kan se hur ni ser ut. Ni verkar så trevliga så ni är säkert snygga ni också.

  SvaraRadera
 19. Hej Findus Isak och Rasmus. Nu har vi satt igång, så nu ska ni få läsa vår historia. Den är inte så rolig, men vi hoppas i alla fall att slutet på den blir jättekul.

  SvaraRadera
 20. Hej Xantippa. Vi är inte släkt med Dui och Deco vad vi vet, men inget är omöjligt...

  SvaraRadera