En katt på Södertälje Katthem bloggar

lördag 10 april 2010

Katten Sotis berättarHej, det är Sotis på Södertälje Katthem.En dag när en av tjejerna kom in i buren tittade hon på mig, som satt i hörnet och fräste. Sen skrek hon till och sa "men vad har du gjort?”. Jag hade ju inte gjort nåt särskilt, men jag hade känt nåt konstigt på halsen.

Tjejen gick och hämtade en annan tjej och så tittade de båda två på min hals. Jag hade ett stort sår där. Det var blodigt och hade börjat bli lite inflammerat också. Då gick de efter en flaska med nåt i och lite andra saker. Sen satte de sig bredvid mig och sa att de måste tvätta såret och ha på lite salva så att det läkte. Det tyckte ju inte jag att de skulle göra så klart, så jag fräste och morrade åt dem. Men en av tjejerna tog tag i mig, med handske på och höll mig jättehårt, medan den andra tjejen tvättade såret och hade på nån salva.

Sen hörde jag att de sa att jag hade fått ett sår på grund av att jag var så stressad och rädd. Det kan katter få ibland och då måste man behandla det så att katten inte blir allvarligt sjuk.

Varje morgon och kväll blev jag fasthållen och tvättad en tid framöver. Så småningom var såret så rent att de inte behövde tvätta det mer, utan det fick läka av sig själv. De sa att det ju var stressande för mig att bli fasthållen när jag var så rädd och att det nog skulle läka fortare om jag fick vara lite ifred.

Jag berättar mer i morgon.
Sotis

10 kommentarer:

 1. Klart du var stressad. Jag vet ju själv hur det känns att bli fasthållen. Hua!

  SvaraRadera
 2. Sippo, det känns skönt att ha kattkompisar som förstår hur det var. Du har ju fått det så himla bra nu och blogghjälpen säger att jag också kommer att få det jättebra men att vi får ha tålamod tills mina människor kommer.

  SvaraRadera
 3. Nämen, kan man få otäcka sår av att vara stressad?!? *morrhårsdarr* Det måste jag berätta för matte... tänk om jag får något sådant, jag som avskyr att bli fasthållen! Förstår absolut att du inte heller gillar det... *ryser*

  Tass från Imma, abbemissa.

  SvaraRadera
 4. Tänk att man kan få sår av att vara stressad och orolig, tur att tjejerna såg det så att det inte hann bli inflammerat. Att bli fasthållen är jättetrist det tycker vi med. Nosbuffar

  SvaraRadera
 5. Undrar vi oxå, om man kan få sår om man känner sig stressad?
  Har inte vi heller hört ngt om, mjau.
  Måste höra med matte om det och prata vidare så även hon är medveten om det.

  Tass/
  Mimmi
  Chicko
  Tarzan
  Sessan
  http://katternasblogg.blogg.se/

  SvaraRadera
 6. Vilken tur att tjejerna upptäckte såret innan det hann bli värre. Men så klart var det otäckt att bli fasthållen. Det är en väldig skillnad på att bli hållen och att bli fasthållen. Det gillar inte vi heller! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 7. Hej Imma. Katter kan få ordentliga sår av stress, men det är inte så vanligt. Och det räcker nog inte med att bli fasthållen ibland, hela min värld var ju ett enda kaos.

  SvaraRadera
 8. Hej Dui och Deco. Ja, det var nog tur att jag blev behandlad för det där såret, även om jag inte tyckte det just då. Och det är inget kul alls att bli fasthållen, det tycker inte jag heller.

  SvaraRadera
 9. Hej Mimmi Chicko Tarzan och Sessan. Jag tror inte det är nån risk att ni blir så stressade så ni får sår. Det är väldigt ovanligt och det händer dessbättre bara om katten är alldeles sönderstressad, som jag ju var då. Nästan alla jag hade träffat innan jag kom till katthememt var ju dumma mot mig.

  SvaraRadera
 10. Hej Findus, Isak och Rasmus. Ni har så rätt, det är väldig skillnad på att bli hållen och fasthållen. Men det förstod inte jag då, jag trodde alla ville mig illa så fort de tog i mig.

  SvaraRadera