torsdag 8 april 2010

Katten Sotis berättar



Hej, det är Sotis på Södertälje Katthem.

Efter att jag fått den där äckliga medicinen så mådde jag faktiskt bättre efter ett tag. Det kanske berodde på att de där knäppa maskarna inte åt upp maten för mig, utan att jag fick behålla den själv.

När jag varit nån vecka i den där buren i det som de kallar karantän så kom en farbror och gav mig ett stick i pälsen. Jag skulle just till att klippa till honom och fräsa när jag somnade! Det var väldigt konstigt och det har inte hänt mig vare sig förr eller senare. När jag vaknade hade jag lite ont i rumpan, men det gick över ganska fort.

Efter ytterligare nån vecka kom de och hämtade mig i buren. Jag fräste förstås och försökte göra mig fri, men de där tjejerna är starkare än man tror. De höll fast mig och så bars jag ut till en större bur i ett annat rum. Det var ju faktiskt ganska bra, för där fick jag sällskap av andra katter.

Nu ska ingen tro att jag tyckte alla var trevliga bara för att de tog hand om mig och gav mig mat. Nej, jag litade absolut inte på nån människa. Var det så att de försökte klappa mig så klippte jag till dem och försökte även bitas. Mig skulle de inte röra!

Jag berättar mer i morgon.
Sotis

10 kommentarer:

  1. Vi tror vi vet varför du hade ont i rumpan, vi har också varit med om det...Kändes det lite bättre när du kom till de andra katterna och började du förstå att du inte hamnat på något hemskt ställe? Nosbuffar

    SvaraRadera
  2. MEN sotis då, stackare som blev stucken, :(
    Det har vi oxå blivit då och då.
    Matte säger att vi måste vaccineras?
    Vet du vad det innebär, Sotis?
    Konstiga dom där *Tvåbeningarna* är
    håller du inte med?

    Tass på dig Sotis
    Tänker på dig.

    Mimmi
    Chicko
    Tarzan
    Sessan

    http://katternasblogg.blogg.se/

    SvaraRadera
  3. Hm, jag känner igen det där med sticket och att man somnar. *rys* Att du klippte till alla som försökte röra dig var väl inte så lustigt. Jag tror faktiskt de förstod det själva.

    SvaraRadera
  4. Fy, att inte få ha maten för sig själv. Ibland knycker vi lite av varandra, men det är toppen att slippa bråka med maskar om torrisarna och Mjau:et. Då var det ju bra med masktabletten i alla fall, fast mest efteråt, förstås. Kurr och burr.

    SvaraRadera
  5. Ooooo! *ryser i hela pälsen* Så mycket otäckt du varit med om, stackars Sotis! Men du, de där tvåbeningarna på katthemmet berättar väl för dig och de andra katterna vad de gör och varför? Matte berättar alltid för oss i förväg vad som skall hända, så att vi skall vara lite förberedda i alla fall. Det där med sticket och att man somnar har vi varit med om allihop *alla klosterkatterna nickar instämmande*... och när man vaknar har tvåbeningarna alltid gjort någonting med en - kattererat en, filat på ens tänder eller något annat - som man inte fått vara med och bestämma om. När jag var en ung katta vaknade jag efter ett sådant där stick och hade en taggtråd fastsydd i magen! Det var jätteläskigt... men matte lät mig i alla fall slippa tratten, denna fasansfulla uppfinning som de envisas med att man skall släpa omkring på när man sovit hos veten.

    Tass från Imma, som verkligen känner med dig...

    SvaraRadera
  6. Hej Dui och Deco. Jaså, ni har också haft ont i rumpan? Ja, det är visst mång katter som haft det har jag förstått. Ja, det blev lite bättre när jag träffade de andra katterna, ni får snart höra om det.

    SvaraRadera
  7. Hej Mimmi Chicko Tarzan och Sessan. Visst är det konstigt att man ska bli stucken i pälsen? Men det är visst bra i alla fall. Konstigt!

    SvaraRadera
  8. HejSippo. Det visst flera som varit med om att somna sedan man blivit stucken i pälsen. Vad håller de på med?

    SvaraRadera
  9. Hej Findus Isak och Rasmus. Visst är det fuskigt att en del maskar snor ens mat? Jättefräckt!

    SvaraRadera
  10. Hej Imma och Klosterkatterna. Taggtråd på magen?? Men hur gick det till? Då slapp jag nog lindrigt undan i alla fall. Och nån tratt fick jag inte heller. Förstår att andra råkat ännu värre ut än jag.

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag får ni en bild på både Ubbe och mig. Jag ligger på min röda filt som jag fått av blogghjälpen...