En katt på Södertälje Katthem bloggar

fredag 23 april 2010

Blogghjälpen Kattson skriver

Hej alla som läser Kattsons blogg från Södertälje Katthem.

Blogghjälpens vana otrogen väljer hon idag att svara alla som kommenterat gårdagens blogg i ett enda svar. Jag vänder mig alltså till Zoe, Brittmari och f d katthemskatterna i Örebro, Sippo, Skat-Ann, Findus-Isak- Rasmus, Trassla, Joachim Fransson, Gucci Kat &- Iggy Katt, Mari, Victoria-Beata-Doris + Doris 6 små kattungar, Alice (Madonna), Mimmi-Chicko-Tarzan-Sessan, Imma och Klosterkatterna, Nea theCat, Dui och Deco, Wikki, Karin-David,Kia-Baileys (hoppas jag inte glömt någon).

Jag visste att jag har haft turen att få många som följer och kommenterar min blogg regelbundet, men att det var så många som ännu inte verkar ha tröttnat på att höra om stackars katters berättelser var ändå lite överraskande. Det är så klart även glädjande, eftersom tanken med bloggen från första början varit, och fortfarande är, att uppmärksamma människor på att det finns många katter som behandlas illa och att kunna hjälpa dessa katter att få ett bra hem. Jag vet att flera katter fått ett hem genom att ägarna läst bloggen. Om man ska nämna ett av de mer ”spektakulära” fallen är det väl Majsan och Jenny som fick ett kanonhem ända borta i Otterbäcken.

Även om det är svårt att variera bloggen, eftersom det ju inte händer så där väldigt mycket på katthemmet, så verkar det som om många ändå tycker det är bra att den finns. Jag vill ju hjälpa så många katter som möjligt att få ett bra hem och jag vill få folk att ändra inställningen som många har, att ”en katt klarar sig alltid”. Vi som tycker om katter och som har sett hur många av dem fått lida, vet att detta inte är sant.

Summa summarum: ikväll blir det ”taktiksnack” med Kattsons nya bloggkatter och i morgon börjar vi berätta deras historia.

Till dess: trevlig helg med mycket mys med era katter, hundar och andra.

Kattson

26 kommentarer:

 1. Jippie....mina katter dansar svansdansar och springer gatlopp (!) i lägenheten...TACK, för att du fortsätter din envisa kamp. Blir du trött, ta ledigt ett tag...men, kom sluta inte blogga om kattens väl och ve.

  Stora kramisar från Brittmari och gänget i Örebro

  SvaraRadera
 2. Skönt att du fortsätter! Blir spännande att läsa vidare! Tasskramar

  SvaraRadera
 3. Joachim Fransson23 april 2010 17:59

  Tack för att du fortsätter, ser fram mot framtida bloggkatter och deras öden.

  SvaraRadera
 4. Skönt att du inte ger upp. Vi blev faktiskt lite oroliga i går. Du skrämde oss. *morrhårsdarr*

  SvaraRadera
 5. YES!!!!!! xoxo Zoe, Adam (och Noah sajer WOOF)

  SvaraRadera
 6. Jösses! Har lite svårt med datortillgång så det blir lite oregelbundet med läsningen och peppningen men va rädd jag blev. Sluta blogga?!

  Förstår att det är stundom svårt att skriva denna blogg. Men du gör ett oerhört bra jobb. Att du även svarar på alla kommentarer! Heder åt dig för det. Först är det så tragist att få ta del av missarnas olika öden men det är också väldigt intressant. Hoppas att du kan få stöd från någon annan för att orka fortsätta blogga för det är en enorm tillgång för katterna.

  Sänder massor med orkes tankar till dig så att du orkar blogga vidare.

  Kram från Helena och de två slöisarna Mysis och Krypto. Som nu vänt på dygnet ohc vill ut vid 4 snåret och sen komma in hel leriga om tassarna och få mat och kel för att sedan snusa i vår säng. Vi har haft en diskussion om att de skulle tolerera att jag torkar av dem om tassarna innan de fortsätter men de titade på mig som om jag var fullständigt tokig. Så jag och min man fortsätter att sopa lergrus ifrån sängen och håller Kryptos huvud i ena handen och Mysis vill ha sitt huvud på vaden. Men vad gör man inte för sina råttjägare. Kram

  SvaraRadera
 7. *klosterkatterna highfive:ar varandra* Så glada vi blir att du vill fortsätta hjälpa bloggande katter söka egna hem! Och vi skall hjälpa dig allt vi kan, knäppa våra tassar många gånger varje dag, sända spinnhealing och stödja de bloggande missarna, det lovar vi. Klo på det!

  Nosgos från klosterkatterna Imma (abbemissa), Conny, Assar, Sixten, Jenny och Majsan samt matte Carina och gammelmatte Gittan.

  SvaraRadera
 8. ni glömde oss...pip och murre...
  vi följer oxå eran blogg och tycker att ni ska fortsätta blogga.
  ni kan ju skriva om det är några katter som får sprutor,om ni leker med katterna osv...
  /tasskramar från pip och murre som har bloggen www.myskatterna.blogspot.com

  SvaraRadera
 9. Jaaa, vad bra att du väljer att fortsätta blogga! Håller med om det någon skrev att om du tröttnar så ta en paus emellanåt men fortsätt för allt i världen att skriva! Det är verkligen en värdefull hjälp för alla katter. Jag ser fram emot att få veta vilka/vilken ny katt som får blogga! Massor med glada kramar från Karin, David, Kia och Baileys!

  SvaraRadera
 10. Hurra! Fortsätt med ditt intressanta skrivande. Jag ser fram emot varje ny katt, då vet jag att den föregående har fått ett hem.
  Du gör ett underbart jobb!

  SvaraRadera
 11. Vad glada vi blir att få läsa att du fortsätter!
  Håller med förgående talare; du gör ett underbart jobb!!!
  Kramar från Victoria, Beata, Doris och kattungegänget!!

  SvaraRadera
 12. Vad glada vi blir! Precis som flera påpekat - blir det för mycket att blogga varje dag, så kan man skriva då och då, bara vi får läsa mera om kissarna på katthemmet.

  Tror verkligen att bloggen gör stor nytta, både som ett sätt att introducera katter som söker människor och genom att belysa hemlösa missars svåra situation.

  Nu är vi jättenyfikna på vem/vilka nästa bloggare är! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 13. Ja svansdansar här med Neakatten :).

  Vi vill gärna höra om katternas liv och öden. Ju större blir lyckan när vi får veta att en bloggande vän skall få ett eget hem.

  Sen undrar jag om de kanske kan vara så att några av de bloggande blir adopterade för att någon fallit för dem på bloggen.

  Fram för fler bloggande katter från Södertälje Säger jag bara, Nea jamar jakande också!

  Vet att de kan verka fånigt i bland för många som inte förstår poängen med kattbloggar. Samtidigt som jag är övertygad om att när vi sätter ord och känslor för katter och andra djur så stiger de i värde i mångas ögon på olika sätt. Om vi bara kan omvända några stycken till att se att djur är inte bara smarta och intelligenta utan även kännande individer så har vi kommit en lång väg.

  Kramar och nosbuffar till er!
  Neas matte

  SvaraRadera
 14. Hej Brittmarie och gänget i Örebro. Idag kan ni läsa om oss, Falaffel och Findus för första gången. Blogghjälpen ska hjälpa oss att få ett eget hem också, hoppas vi.

  SvaraRadera
 15. HEj Dui och Deco. Ja, nu får ni följa oss istället. Falaffel och Findus.

  SvaraRadera
 16. Hej Joachim Fransson. Vi ser fram mot att ha dig som läsare av bloggen också. Falaffel och Findus.

  SvaraRadera
 17. He Sippo. Det var inte alls meningen att skrämma någon. Nu är det vår tur! Falaffel och Findus.

  SvaraRadera
 18. Hej Zoe, Adam och Noah. Vi tycker det ska bli jättekul att bli lästa ända borta i Amerika. Falaffel och Findus.

  SvaraRadera
 19. Hej Helena, Krypto och Mysis. Det är tragiskt att det ska behövas en blogg av den här karaktären. Det vore mycket roligare att skriva kul katthistorier, men tiden räcker inte till både och. Det här känns ändå viktigast. Att Mysis och Krypto måste ut vid 4-tiden förvånar inte en kattägare. Jag tror mössen är som godast då? Blogghjälpen.

  SvaraRadera
 20. Hej Imma, Conny, Assar, Sixten, Jenny, Majsan, matte Carina och gammelmatte Gittan. Vi tror att både knäppta tassar och spinnhealing hjälper oss att få ett eget hem snart. Nosgos tillbaka till er alla. Falaffel och Findus

  SvaraRadera
 21. Hej Pip och Murre. Vi kommer nog att berätta en hel del ska du få se. Falaffel och Findus

  SvaraRadera
 22. Hej Karin, David, Kia och Baileys. När ni läser det här så vet ni redan vilka de nya bloggkatterna är. Det är ju vi, Falaffel och Findus!

  SvaraRadera
 23. Hej Skat-Ann. Det beror mycket på såna som du och alla andra som läser bloggen och skickar uppmuntrande kommentarer att vi fortsätter. Nu är det vår tur! Falaffel och Findus

  SvaraRadera
 24. Hej Victoria, Beata, Doris och kattungegänget. Kul att ni fortsätter läsa. Vi tycker det ska bli jättespännande att får skriva vår historia. Findus och Falaffel,

  SvaraRadera
 25. Hej Findus, Isak och Rasmus. Vi hoppas också att bloggen gör nytta. Det är på tiden att vissa människor fattar att vi kissar har känslor också! Findus och Falaffel.

  SvaraRadera
 26. Hej Nea theCat. Det är faktiskt ett antal katter som fått sitt hem just genom bloggen. Det är jätteroligt. Håller fullständigt med dig om att om vi kan omvända några till att se att djur är både intelligena och har känslor så är mycket vunnet. Vi kämpar på! Findus och Falaffel.

  SvaraRadera