En katt på Södertälje Katthem bloggar

söndag 28 februari 2010

Katten Madonna lånar ut sin blogg idag till Viktor


Hej, det är Madonna på Södertälje Katthem. Idag har jag lånat ut min blogg till blogghjälpens katt som heter Viktor. Han får själv berätta varför.
Hej, jag heter alltså Viktor och blogghjälpen är min matte. Jag har sagt till henne flera gånger att jag också vill blogga, men då säger hon att hon måste priloritera och då tycker hon att katthemmets katter ska gå först, eftersom jag redan har ett hem. Jag håller inte alls med matte om det, men eftersom jag behöver hjälp med bloggandet har jag inte så mycket att välja på.
Jag brukar i alla falll hjälpa henne med katthemmets blogg. Ni ser på bilden hur jag assisterar. Gjorde jag inte det skulle det nog inte bli så många bloggar härifrån ska ni veta. Matte gör så gott hon kan men utan min hjälp räcker det inte långt.
Nu har det i alla fall hänt en sak här hemma som har med katthemmet att göra och då, äntligen, sa matte att hon skulle fråga Madonna om vi fick låna hennes blogg en dag eller två. Det fick vi.
För att ta det hela från början så blev jag och min brorsa dumpade i ett stall för länge sedan. Mattes förra katt hade dött några år tidigare vid 19,5 års ålder. Som tur var för mig och brorsan gick mattes dotter och red i stallet. Hon fick reda på att vi hade dumpats och att vi for illa, för vi var inte vana vid att fånga vår egen mat och vi fick bara mat ibland av de som var i stallet. Då bestämde mattes dotter att hon skulle ta hand om brorsan och jag skulle få komma till matte och husse.
Jag var jätterädd när matte hämtade mig och skrek som bara den hela vägen hem. Det var egentligen meningen att vi skulle hämtat upp husse på hemvägen, men matte ringde honom och sa att han nog fick ta en taxi, för den här katten kan man inte åka bil med.
Sen kom vi hem och jag fick först vara i köket. Det fanns ett stort fönster i köket där jag kunde sitta och titta ut. God mat fick jag också. Efter en stund kom det en svart bil och stannade utanför huset. Ur klev en farbror. Det visade sig vara en taxi som kom med husse.
När han kom hem fick jag gå ut ur köket och undersöka hela huset. Det var jättespännande.
Jag trivdes jättebra i mitt hem. Jag var omtyckt och man kelade mig med hur mycket jag ville. Nåja, nästan i alla fall. Så en dag började matte som volontär på Södertälje Katthem. Då hände något som jag ska berätta mer om i morgon.
Viktor

8 kommentarer:

 1. Vad kul att få läsa lite om dig Viktor (Du är ju dessutom lika snyggt tecknad som jag, Dui) Förstår att matte behöver din hjälp med bloggandet, det är ju inte så lätt alla gånger! Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Spännande spännande! Har alltid undrat vem som är den egentlige upphovskatten bakom bloggen. För det var ju inga tvivel om att din matte styrs av en fast tass. Ser verkligen fram emot fortsättningen.
  *tass*

  SvaraRadera
 3. Tur att vi katter är så hjälpsamma. Annars skulle det nog aldrig bli några inlägg nedtassade. Förstår att du har stor del i det hela, Viktor. Vi vill gärna läsa mer om vad du har att berätta. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 4. (snörvel) Kurr - det här är Majsan - eller Busan, som gammelmatte kallar mig. Hon gillar att jag busar med henne.
  Hej Viktor!
  Oj så kul att höra din berättelse. Så spännande det är. Hoppas att det blir i morgon snart! Hälsa Madonna så mycket från Jenny och mig - till blogghjälpen också, så klart.

  SvaraRadera
 5. Hej Dui och Deco. Jag tycker vi är jättestiliga allihop. Tur för våra mattar att vi finns.

  SvaraRadera
 6. Hej Sippo. Du som är en van bloggare förstod förstås på ett tidigt staduim att matte måste ha hjälp, precis som din husse måste ha för att kunna få ner din blogg i apparaten. Utan oss skulle det förmodligen inte finnas några bloggar?

  SvaraRadera
 7. Hej Findus, Isak och Rasmus. Vi får hjälpas åt vi katter. Tvåbeningarna är ju inte så smarta, även om en del av dem tror det.

  SvaraRadera
 8. Hej Majsanbusan. Jag har hjälpt matte att blogga om både dig och Jenny. Jag tror det var mycket tack vare det som ni fick så fint hem. Hälsa Jenny tillbaka.

  SvaraRadera