onsdag 27 januari 2010

Katterna Majsan och Jenny berättar



Hej, det är Jenny och Majsan på Södertälje Katthem.

Idag har vi funderat lite på olika saker igen. Till exempel hur saker och ting kan ändra sig.

I morgon är det ju öppet hus här på katthemmet mellan 17-19. Då kan den som vill komma hit och titta på oss katter och kanske fastnar man för en eller flera katter som man ger ett bra hem.

För några veckor sedan var vi jättenervösa inför öppet hus dagarna, eftersom vi sökte ett bra hem. Vi brukade prata om hur vi skulle visa upp oss och satt och höll tassarna för att nån av besökarna skulle välja just oss.

Idag är vi jättecoola och bara går omkring här i buren och myser och hoppas att våra kompisar ska få bra hem snart. Vi behöver inte vara nervösa längre, för ett bra hem väntar redan på oss. Så kan saker ändra sig i ett enda slag.

Så alla som är ledsna eller oroliga ska veta att saker kan ändra sig till det bättre. Lite tur behöver man förstås och gärna några som hjälper en, men inget är hopplöst. Fråga oss – vi vet.
Jenny och Majsan

9 kommentarer:

  1. Ni har så rätt. Med tanke på den hjälp ni har på ert katthem, så behöver ni nog inte vara nervösa. Eh, era kompisar behöver inte vara det, menar jag ju. *morrhårsvift*

    SvaraRadera
  2. Jag håller med Sippo, denna kloka misse som alltid har så mycken vishet att dela med sig av! Er blogghjälp har hittat det rätta sättet att ordna hem åt er katthemskatter... Berta fick ju ett eget hem lagom till nyår (eller var det redan till jul?!?) och nu skall ni komma hit till oss. Hoppas att också nästa bloggkatt hos Södertälje katthem snabbt hittar en tvåbening som riktigt smälter inför hans/hennes berättelse om sitt liv! Att katterna får blogga gör deras liv och upplevelser så verkliga för alla som läser bloggen... då kan man inte strunta i det och bara klicka sig vidare till någon annan sajt hur som helst, säger matte.

    SvaraRadera
  3. Härligt att vet att man har något riktigt bra framför sig! Och veta att ens kompisar så småningom också kommer att få det bra.

    Kattson-du har en award hos oss. Nosbuff

    SvaraRadera
  4. Vi håller med Klosterkatterna om att bloggen är ett väldigt bra sätt att hjälpa katthemskatterna att få ett eget hem. Öppet hus är ett annat bra sätt. Vi har en önskedröm. I den får alla katter får se en människa utanför sin bur. Människan stannar upp, tittar noga på katten och utbrister, precis som i tjuren Ferdinand-filmen på julafton: Honom (henne) ska vi ha! Kurr och burr.

    SvaraRadera
  5. Det är riktigt Sippo, att våra kompisar inte behöver vara nervösa, fast det är de nog i alla fall innan de fått ett eget hem. Man vill ju helst inte bo på ett katthem hela livet. MAjsan och Sippo

    SvaraRadera
  6. Hej Klosterkatterna. Ibland säger blogghjälpen att hon är rädd att det kan bli lite tjatigt för de som ska läsa om våra historier, men sanningen är ju den att många av oss upplevt liknande, tråkiga saker och hon tycker det är viktigt att berätta om det, så att folk förstår att vi också har känslor och kan bli både ledsna, rädda, arga - och glada och nöjda.

    SvaraRadera
  7. Sippo, nu ser jag att blogghjälpen skrev ditt namn istället för Jennys när hon undertecknade bloggsvaret. Ibland har hon tankarna på annat håll, men hon gör så gott hon kan, stackarn.

    SvaraRadera
  8. Hej Dui och Deco. Först tackar Kattson för awarden. Det känns uppmuntrande. Sen håller vi med om att det känns jättebra att ha nåt kul att se fram emot. Det borde alla ha.

    SvaraRadera
  9. Hej Findus, Isak och Rasmus. Tänk om er dröm blev sann! Vad bra det vore. Fast ibland behöver ju de rätta människorna inte ens stå utanför burdörren. Våra människor har ju inte fått se oss i verkligheten ännu, och ändå fastnade de för oss. Vi har nog haft en väldig tur, vi.

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...